İçindekiler[göster]

Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde yer alan Düzce’nin en popüler ilçelerinden biri Akçakoca’dır. Akçakoca nerede sorusunun cevabını “Düzce’ye bağlı bir ilçedir” olarak verebiliriz. Hem tarihi hem de doğal güzellik alanları ile dikkat çeken ilçede gezip görülecek birçok mekân bulunmaktadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında şehir dışından çok sayıda yerli ve yabancı turist, ilçeye tatil amaçlı gelmektedir. Hafta sonu kaçamakları için de oldukça uygun olan bölgeye ulaşım son derece rahattır. 

İlçeye özel aracınız ile her yerden gelebilmeniz mümkündür. Özel araç dışında şehirlerarası otobüsleri de tercih edebilirsiniz. İstanbul, Ankara gibi birçok bölgeden ilçeye otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bulunduğunuz noktadan Akçakoca otobüs bileti satın alarak, şehre kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs bilet fiyatları ise başlangıç noktasına göre değişiklik göstermektedir.

İlçe tarihi camileri, şelaleleri ve mağaraları ile öne çıkmaktadır. Gezilecek yerler bakımından epey zengin olan ilçeyi özellikle yaz aylarında ziyaret etmeniz tavsiye edilmektedir. Akçakoca’nın gezilecek yerler arasında en popüler mekânlarını sizler için araştırdık ve bu yazımızı oluşturduk. 

1. Fakıllı Mağarası

CC BY-SA 4.0 Wikimedia User: Acar54

Akçakoca’ya geldiğinizde ilk ziyaret etmeniz gereken noktaların başında Fakıllı Mağarası gelmektedir. İlçenin Fakıllı Köyü’nde bulunan mağara, sarkıt ve dikitleri ile gelen ziyaretçilerini adeta kendine hayran bırakmaktadır.

Birinci derece sit ilanı kabul edilen mağara, ilçenin en popüler doğal güzellikleri arasındadır. Damlataş bakımından da zengin olan mağaranın toplam uzunluğu yaklaşık 1017 m’dir. Ziyaret edilen alanı ise 350 m’dir. Akçakoca’ya geldiğinizde mutlaka yakından görmeniz gereken yerlerden biridir.

Dört mevsimde açık olan mağaranın ziyaret saatleri ise yaz döneminde sabah saat 08.30 ile gece saat 22.00 arası, kış döneminde sabah saat 09.00 ile akşam saat 20.00 arasıdır. Kişi başı giriş ücreti ise 3 TL’dir. 

2. Ceneviz Kalesi

Akçakoca'nın Tarihi Yapılarından Ceneviz Kalesi

İlçe merkezine yalnızca 3 km uzaklıkta bulunan Ceneviz Kalesi, bölgenin en popüler tarihi yapılarından biridir. Helenistik Roma ve Doğa Roma Dönemlerini yansıtan kale, ilçenin adeta sembolü haline gelmiştir.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen kale, özellikle tarihi yapılara ilgi duyanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Yapımında moloz taş kullanılan bu tarihi kaleyi, Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.

Ceneviz Kalesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilmeniz mümkündür. 

3. Akçakoca Merkez Cami

CC BY-SA 4.0 Wikimedia User: Dosseman

İlçe merkezinde yer alan cami, mimari yapısı ile öne çıkmaktadır. Klasik camilerden bir hayli farklı olan bu yapı, görkemli görüntüsü ile dikkat çekmektedir. Caminin inşasına 1989 senesinde başlanmış ve 2004 senesinde tamamlanmıştır.

Farklı tasarımı ile görenleri kendine hayran bırakan bu önemli tarihi yapıyı mutlaka yakından görmenizi tavsiye ederiz. Akçakoca Merkez Camisi’ne girişler ücretsizdir. 

4. Aktaş Şelalesi

Aktaş Şelalesi Akçakoca'nın Doğal Güzelliklerinden

Akçakoca gezilecek yerler arasında bulunan Aktaş Şelalesi, ilçenin görülmeye değer doğal güzelliklerinden biridir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 11 km uzaklıkta bulunan şelale, zengin bitki örtüsü ile dikkat çekmektedir.

Keyifli ve eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz bu bölgede doğa yürüyüşüne çıkabilir, muhteşem şelale manzarasına karşı piknik yapabilir ve bol bol doğa manzara fotoğrafı çekebilirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerin adeta gözdesi haline gelen bu bölgeyi, gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi öneririz. 

5. Akçakoca Bey Anıtı

CC BY-SA 4.0 Wikimedia

İlçenin Ayazlı Mahallesi’nde yer alan Akçakoca Bey Anıtı, Osmanlı zamanından kalma önemli bir tarihi yapıdır. Şehir merkezinde yalnızca 3 km uzaklıkta bulunduğu için ulaşım da son derece kolaydır. Osmanlı Devleti’nin kuruluş zamanında önemli bir rol oynayan Akçakoca Bey adına yapılan anıtı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Anıtı ziyaret esnasında hiçbir şekilde giriş ücreti ödemenize gerek yoktur. Haftanın her günü ziyarete açıktır. 

6. Evliya Cami

Ahmet Dede Türbesi'nin içerisinde bulunan Evliya Camii

Gökçetepe Köyü sınırları içerisinde bulunan Evliya Cami, Akçakoca’da görülmesi gerekenyerler arasındadır. Cami, köyde inanç turizmi açısından büyük bir öneme sahip olan Ahmet Dede Türbesi’nin içerisinde yer almaktadır.

Çantı yöntemi kullanılarak inşa edilen caminin en dikkat çeken özelliği ise üzerinde yer alan motif işlemeleridir. Günümüzde halen ibadet yeri olarak kullanılan bu camiyi, gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz. 

7. Hemşin Köyü Cami

150 yaşındaki Hemşin Camii

İlçenin Hemşin Köyü’nde yer alan cami, tarihi dokusu ile öne çıkmaktadır. 1877 yılında Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Artvin’den gelen Hemşinler tarafından inşa edilmiştir. Çantı yöntemi kullanılarak inşa edilen cami, 150 seneyi aşkındır hala dimdik ayakta durmaktadır. İlçenin önemli tarihi yapılarından biri olan bu camiyi mutlaka ziyaret etmeniz önerilmektedir. Hemşin Köyü Camisi’ne girişler ücretsizdir. 

8. Tarihi Orhangazi İlkokulu

Cumhuriyetin ilklerinden Orhangazi İlkokulu

İlçenin Orhangazi Mahallesi’nde yer alan Tarihi Orhangazi İlkokulu, Cumhuriyetimizin ilk eserlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. 1928 senesinde yapılan okulda bir dönem ünlü yazar Rıfat Ilgaz öğretmenlik yapmıştır.

Turistlerin ilgi odağı haline gelen bu ilkokulu mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca okulun hemen yanında Koçbaba Türbesi yer almaktadır. Okulu ziyaret ettikten sonra bu tarihi türbeyi de ziyaret edebilirsiniz. 

9. Solat Yarıyar Kayalar

Akçakoca’da nereler gezilir diye merak eden gezi severler için cevabımız tarihi yerleri ve doğal güzellikleridir. Bu doğal güzellikler arasında öne çıkan yerlerden biri de Solat Yarıyar Kayalar’dır.

İlçe merkezine sadece 2 km uzaklıkta bulunan bölge, muhteşem manzarası ile öne çıkmaktadır. Turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan bölgede dalgalar tarafından oluşmuş yalıyarlar bulunmaktadır. Boyu 30 metreyi geçen bu yalıyarları mutlaka yakından görmeniz tavsiye edilmektedir. 

10. Tarihi Mahalle Evleri

Akçakoca tatilinizi sonlandırmadan mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri Tarihi Mahalle Evleri’dir. Yukarı Mahalle bölgesinde bulunan bu evler, ortalama 150-200 senedir ayaktadır. 

Bölgede toplam 160 adet tarihi ev bulunmaktadır. Bütün bu evlerin tamamı sit alanı olarak ilan edilmiştir. Eşsiz tasarımları ile dikkat çeken bu tarihi evleri, Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka dâhil etmenizi öneririz. 

 

Akçakoca'yı daha yakından tanıyabilmek adına Akçakoca Otobüs Bileti fiyatlarına göz atabilir, unutamayacağınız bir gezi düzenleyebilirsiniz.

Bunlar da ilgini çekebilir!

Kategoriler: Seyahat Rehberi