İçindekiler[göster]

Uçakla seyahat ederken en büyük sorunlardan biri bazen bagajlar olabiliyor. Çoğu havayolu şirketi, ekstra bir veya iki parça kabin bagajına izin verir. Bazen rahat seyehat etmenin en rahat yolu yanınıza el bagajı alıp havalimanlarında beklemeden uçuşu gerçekleştirmek olabilir. Tabi sadece el bagajıyla seyahat etmenin eksileri ve artıları vardır.

El Bagajıyla Seyahat Etmenin Avantajları

1-Daha Ucuz

Uzun mesafeli veya planlanmış uçuşlar da ektra bagjlar gerekli olabiliyor. Ancak kısa mesafeli uçuşlarda ekstra bagaja fazladan ödeme yapmadan seyahat edebilirsiniz.

2-Daha Hafif

Büyük bir bavulu taşımak ve bavulla dolaşmak her zaman için seyahat edenler için büyük bir sorun olmuştur. Özellikle toplu taşıma araçlarında, şehirlerin içinde bu ağır bavulları taşımak önemli bir sorundur. El bagajları bu bavullara nazaran daha hafif ve taşıması kolaydır.

3-Check-in sırasında daha hızlı

Bagajınız için uzunca kuyruk beklemenize gerek olmaz. Online Check-in yaparak doğrudan güvenlikten geçebilir ve uçuştan önce kendinize zaman ayırabilirsiniz. Yada havalimanında yapacağınız işlemler daha az olduğu için bulunduğunuz noktadan havalimanına daha geç gidebilirsiniz.

4-İndikten Sonra Bagaj Beklemezsiniz

Uçaktan indikten sonra bagaj almak gibi bir derdiniz olmayacağından indiğinizde zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız.

5-Bagajınızın kaybolma riski daha düşüktür

Seyahat ederken bagajınızın kaybolması seyahatinizi mahvedebilir. Elbette uzun ve planlı uçuşlar için büyük bir bavula ihtiyacınız olacaktır fakat kısa mesafeli uçuşlar için el bagajı kullanarak bu riski önleyebilirsiniz.

El Bagajıyla Seyahat Etmenin Dezavantajları

Eşya yerleştirmek daha zor olabilir.

El bagajlarının boyutu normal bavullara göre küçük olduğu için eşya yerleşiminizi ve yanınıza alacağınız eşyaları daha dikkatli seçmeniz veya yerleştirmeniz gerekebilir.

Bagaj Ödeneği zorlukları olabilir.

Bazı havayolu şirketleri el bagajı içinde ödeme almaktadırlar. Ayrıca el bagajı kapasiteleri oldukça düşük olabilir. Bu açıdan el bagajları size dezavantaj yaratabilir.

 

 

Kategoriler: Seyahat İpuçları