İçindekiler[göster]

Hatta kimisi seyahat tarihlerini bu festival ya da karnavalları da görüp katılabilmek için bu eğlencelerin düzenlendiği tarihlere bağlı kalarak seyahatlerini organize eder. Birçok ülkede düzenlenen ve oldukça eğlenceli ve renkli geçen karnavallar ve festivaller yerli halk kadar turistlerin de oldukça ilgisini çeker.

Sizlerin de ilgisini çekebileceğini düşünerek Avrupa’da düzenlenen ünlü festival ve karnavalları bu yazımızda sizler için hazırladık.

Viyana Festivali-Avusturya

“Viyana Festivali” Viyana şehrinde, 1951’den bu yana her yıl Mayıs ve Haziran aylarında düzenlenen ve beş hafta süren bir kültürel bir festivaldir. Festivalin her yıl açılışında Werner Pirchner’e ait şarkı çalınır.

Tavsiye: Viyana Festivali'ne yolcu.com'dan Avusturya uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Venedik Karnavalı-İtalya

“Venedik Karnavalı”,  Venedik’te her yıl düzenlenen ve kırk gün süren maskeleri ile ünlü bir karnavaldır. Karnavalın en önemli etkinliği karnavalın son haftasında yapılan en iyi maske yarışmasıdır.

Venedik kutlamalarından birisi olan “Regata Festivali” Venedik şehrinin en büyük kanalı olan Grand Kanal’da gerçekleşen tarihi kürek çekme yarışmasıdır ve her yıl Eylül ayının ilk pazar gününde yapılır.

Tavsiye: Venedik Karnavalı'na yolcu.com'dan Venedik uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Nice Karnavalı-Fransa

Riviera’da bulunan Nice’de yapılan “Nice Karnavalı” oldukça ilgi çeken, hareketli ve renkli bir karnavaldır. Dünyanın en büyük karnavallarından biridir ve her yıl Şubat ayında düzenlenir. İki hafta boyunca devam eden bu karnavalda birçok etkinlik ve aktivite düzenlenir.

“Nice Caz Festivali”, 1948’den bu yana her yıl Haziran ayında Nice kentinde düzenlenen ve sekiz gün süren bir caz festivalidir. Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Ray Charles, Ella Fitzgerald, Helen Humes, Herbie Hancock ve Miles Davis festivalde düzenli olarak yer alan sanatçılar arasında sayılabilir. müzikleri yeniden yerleştirmiştir. Her akşam değişik sahnelerde değişik sanatçılar sahne alır.

Tavsiye: Nice Karnavalı'na yolcu.com'dan Fransa uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Karnavallar Ülkesi-İspanya

İspanya bir nevi festivaller ve karnavallar ülkesidir. “Santa Cruz de Tenerife Karnavalı” her yıl şubat ayında Santa Cruz de Tenerife kentinde düzenlenen bir karnaval. Dünya’nın en büyük karnavallarından biridir ve karnaval oldukça turist çeker.

“San Fermín” festivali Pamplona şehrinde ve her yıl 6 Temmuz ile 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde hafta boyunca birçok geleneksel etkinlik düzenlenir. Bu etkinliklerden en önemlisi aktivite encierro yani boğaların koşması aktivitesidir.

Madrid’in en büyük boğa güreşi festivali olarak adlandırılan “Fiesta de San Isidro”, esas olarak Las Ventas arenasında düzenlenir.

“La Tomatina” domates festivali her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü Valencia yakınlarındaki Bunol şehrinde düzenlenen bir festivaldir. Binlerce insanın biribirine domates fırlatarak domates savaşı yaptığı festivalde müzikli eğlenceler, danslar ve havai fişek gösterileri de düzenlenir.

Tavsiye: İspanya'da bulunan onlarca karnavala yolcu.com'dan İspanya uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Octoberfest-Almanya

“Octoberfest” (Ekim festivali) her yıl Eylül ayının son günleri ve Ekim ayının ilk günlerinde Münih’te düzenlenen ve iki hafta süren bir festivaldir. Her yıl yaklaşık 6 milyon kişinin katıldığı bu festival Münih şehri için oldukça önemli bir organizasyondur. Festivalin en önemli özelliği biradır ve Münih Belediye Başkanının büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakması töreni ile festival kutlaması başlar.

“Köln festivali”, Köln şehrinde her sene düzenlenen Kasım ayının 11. günü saat 11’i 11 geçe başlayan ve Köln sakinlerinin balo kıyafetleriyle dışarı çıkıp eğlendiği bir festivaldir.

Tavsiye: Octoberfest Festivali'ne yolcu.com'dan Almanya uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Basel Karnavalı-İsviçre

Avrupa’nın en renkli karnavallarından biri olan “Basel Karnavalı” 1376 yılından beri şubat ya da mart aylarında yapılıyor. Kıştan ve soğuk havadan sorumlu tutulan kötü ruhları ve hayaletleri uzaklaştırmak amacıyla yapılan festivalde birbirinden ilginç kostümler dikkat çeker.

Basel Karnavalı’ndan sonra İsviçre’nin en büyük karnavalı olan “Luzern Karnavalı” Luzern’de yılda bir gerçekleştirilir. Karnaval boyunca “Guggenmusik” adı verilen geleneksel müzik eşliğinde yüzlerce değişik kostüm içindeki yürüyüş grupları yürüyüş yapar.

Tavsiye: Basel Karnavalı'na yolcu.com'dan İsviçre uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Notting Hill Karnavalı-İngiltere

Avrupa’nın en büyük sokak festivali olan “Notting Hill Karnavalı” 1966 yılından bu yana Londra’da düzenlenmektedir. Kostümlü dans gösterilerini izlemek üzere birçok insanın Londra’da sokaklara döküldüğü festival oldukça renkli ve eğlenceli geçer.

“Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali” her yılın Haziran ayının son hafta sonunda 3 gün süren ve Glastonbury şehrinde yapılan bir festivaldir. Yeşil alanda müzik ve canlı sanat performansların sergilendiği dünyanın en büyük açık hava festivalidir. Dans, sirk, kabare, tiyatro gibi diğer etkinlikler de festivalde gösterilmektedir.

Tavsiye: Notting Hill Karnavalı'na yolcu.com'dan İngiltere uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Binche Karnavalı-Belçika

Binche kentinde, 14. yüzyıldan bu güne yaşatılmaya devam eden bir karnaval olan “Binche Karnavalı” Bahara hoşgeldin karnavalı olarakta bilinir. Gilles adı verilen kişiler, farklı kostümleri, başlarındaki devekuşu tüylü şapkaları, ahşap ayakkabıları ile bu karnavalda oldukça ilgi çeker.

Tavsiye: Binche Karnavalı'na yolcu.com'dan Belçika uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Kopenhag Karnavalı-Danimarka

Her yıl Paskalya’dan sonra yedinci hafta sonuna denk gelen cuma, cumartesi ve pazar günleri boyunca kutlanan “Kopenhag Karnavalı”na yüzlerce müzik grubu ve binlerce dansçı eşlik eder. İlk olarak 1982 yılında yapılan karnaval oldukça eğlenceli ve hareketli geçer.

Tavsiye: Kopenhag Karnavalı'na yolcu.com'dan Danimarka uçak bileti alarak katılabilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi