İçindekiler[göster]

İspanya diyince gennelikle aklımıza popüler olan Madrid ve Barselona şehirleri gelir ancak bu iki güzel İspanyol şehirlerinden başka İspyanya’da görülecek daha çok şeyin olduğunu hatırlatmak isteriz. ülkede mimari, gelenek ve kültür bakımından çeşitlilik gösteren yaklaşık 20.000 kasaba var. Bizde sizler için İspanya’nın en popüler 10 kasabasını derledik.

Llastres, Asturias


İspanya'nın kırsal kesiminde yer alan tek renkli kasabaların aksine, Biscay Körfezi'ndeki bu balıkçı köyü çok renkli pastel renklerle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Asturias'ın en büyük şehri olan Gijon'un yaklaşık 30 dakikalık mesafesinde bulunan Llastres, yaklaşık 1000 kişilik bir nüfusa ve uzun süredir devam eden bir balıkçılık geleneğine sahiptir. Asturias oldukça yağış alan bir bölgedir, bu nedenle Llastres'i görmek için en iyi aylar Haziran'dan Eylül'e kadar olan zamanlardır.

Castellfullit de la Roca


Castellfullit de la Roca kasabası, Pyrenees sıradağlarının eteğindeki dar bir bazalt uçurumun üzerinde yer almaktadır. Uçurumun benzersiz şekli, binlerce yıl önce soğutulmuş volkanik lav kalıntıları üzerinde çevreleyen iki nehir olan Fluvià ve Toronell'in erozyonundan kaynaklanmaktadır.

San Vicente de la Barquera


Kantabria kıyısında yer alan bu eski balıkçı kasabası, hem denizin hem de dağların nefes kesici manzarasını sunmaktadır. 15. yüzyıldan kalma bir taş köprü ile birbirine bağlanan evler bulunmaktadır. Oyambre Tabiat Parkı'nın bir parçası olan kasaba, yemyeşil doğayla iç içedir

Cadaqués


İspanya'nın Akdeniz kayalık kıyısında bulunan bir başka pitoresk beyaz köyüdür. Cap de Creus Tabiat Parkı'nın bir parçası olan şehre yalnızca dar bir yoldan ulaşılabilir. Salvador Dalí'nin sık sık ziyaret ettiği ve sanatsal kariyeri için önemli bir yer olarak bilinen Cadaqués, bugün şehir merkezinde, ressamın bir heykeline sahiptir.

Alcalá del Júcar


Orta Çağ kasabası Alcalá del Júcar, dağın içine inşa edilmiş yerleşim yeridir. İçinde bulunan evler oyularak inşaa edilmiştir. Bu yerleşim yerinin en önemli özelliği yıl boyunca belirli bir sıcaklığı korumasıdır.

Ronda, Endülüs


Malaga yakınlarındaki Ronda kasabası 120 metre derinliğindeki bir kanyonun üzerine inşa edilmiştir. Ronda aynı zamanda modern boğa güreşlerinin sergilenmesi açısından da önemli bir üne sahiptr. Ronda, 100 metre derinliğindeki El Tajo geçidinin her iki yanına kurulmuş olmasına rağmen geçit bir köprü ile bir birine bağlanmıştır. Ronda, İspanya'nın önemli bir kültür şehri olduğu İslami dönemlere dayanan en eski şehirlerinden biri olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Kategoriler: Şehir Rehberi