İçindekiler[göster]

İstanbul her ne kadar kalabalık ve binalar ile dolu bir şehir olarak düşünülse de, benzersiz bir doğası da bulunmaktadır. Doğa sevenler için de birçok farklı imkanı içerisinde barındırmaktadır. Hatta öyle ki, İstanbul’da bulunan bazı kamp alanlarının İstanbul’da olduğuna inanmak bile zordur. İster yaz ister kış kamp olarak tercih edilsin, farklı mekan ve farklı manzaralar her zaman insanın doğa ile bütünleşmesine olanak tanımaktadır. İstanbul’da kamp yapılacak yerler şu şekilde sıralanabilir;

Kumköy Kilyos Kamp Alanı

İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan ve Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos hem deniz sevenlerin hem de kamp yapmak isteyenlerin ortak noktalarından bir tanesidir. Şehir merkezine yaklaşık olarak kık kilometre mesafededir. Toplu taşıma araçları ile de kolay bir ulaşım sağlanabilmektedir. Sağladığı kolaylıklar ile İstanbul’da kamp yapılacak yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Araç sahipleri için de kamp alanının çevresinde pak alanları bulunmaktadır.

Balaban Gölü Kamp Alanı

Bu kamp alanı İstanbul’un Arnavutköy ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Karadeniz’e kıyı sayılabilecek bir konumda bulunmaktadır. Ziyaretçilerine tam anlamı ile doğanın tadını yaşatmaktadır. Doğanın içerisinde yer almakta ve bol oksijen sağlamaktadır. Şehirden uzaklaşarak doğada nefes almak isteyenler için en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Şehir merkezine ortalama uzaklığı ise doksan kilometredir. Toplu taşıma araçları ile de ulaşım sağlanabilmesi, özellikle araç sahibi olmayanlar için en büyük avantajlardan bir tanesidir. Ancak mutlaka yiyecek ve içecekler kamp alanına gelmeden önce alınmalıdır. Çünkü kamp alanı doğanın içerisinde yer aldığından burada bir işletme bulmak zordur.

Bıçkıdere Kamp Alanı

İstanbul’da kamp yapılacak yerler dendiği zaman pek de fazla bilinmeyen bu kamp alanı benzersiz doğal güzellikler sağlamaktadır. Doğa içerisinde bir Anadolu köyünü andıran yapısı ile kamp severlerin bir kez tercih ettiğinde her zaman gitmek isteyeceği bir noktadır. Şahsi araçlar ile ulaşım çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Yiyecek ve içecek temini için köy bakkalı bulunmaktadır. Hem çadır kampı için hem de karavan kampı için benzersiz olanak sağlamakta ve şehirden kaçmak isteyenler için en güzel alanlardan bir tanesini oluşturmaktadır. Yürüyüş parkurlarında zaman geçirilebilir ve olta balıkçılığı bu kamp alanında denenebilir.

Darlık Barajı Kamp Alanı

Foto: Rotam Hikaye

İstanbul’da kamp yapılacak yerler denildiği zaman akla gelen diğer bir yer ise Darlık Barajı kamp alanıdır. Şile bölgesinde yer alan kamp alanı Darlık Barajı’nın içinde bulunmaktadır. Kamp alanı yem yeşil bir alan içine kurulu doğa ile iç içe kamp yapabileceğiniz ender yerden biridir. Bu kamp alanına şahsi aracınızla gitmenizi öneririz. Kamp alanına ulaşmak için Şile yolunda bulunan Hüseyinli kavşağından Üvezli’ye saparak ulaşabilirsiniz. İstanbul’un gürültüsünden kaçmak için mükemmel yerlerden biridir.

Hacılı Şelalesi Kamp Alanı

Hacılı Şelalesi İstanbul’da bir çok kişinin bilmediği yerlerden biridir. İstanbul’un Şile bölgesinde yer alan kamp alanı, İstabul’a yaklaşık 2,5 saatlik uzaklıktadır. Hacılı şelalesi bölgesinde herhangi bir kamp tesisi bulunmamaktadır. Bu yüzden kamp alanına giderken tüm ihtiyaçlarınızı götürmeyi unutmayın. Kamp yapabileceğiniz alanların herhangi bir sınırı bulunmadığı için kamp çadırını istediğiniz yere kurabilirsiniz. 

Bozhane Köyü Kamp Alanı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan Bozhane köyü oldukça küçük yerleşim yeridir. Köyün içinden Çayağzı deresi geçer ve bu dere kenarında kamp yapabileceğiniz bir çok alan bulunur. Bölgede bir kamp tesisi yoktur. WC, elektirik ve su ihtiyacınızı köyün merkezinden karşılayabilirsiniz. Ayrıca köy merkezinde market bulunmaktadır.

Küçük Malatra Koyu Kamp Alanı

Şehir merkezine 120 km uzaklıkta bulunan Malatra Koyu, İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunmaktadır. Harika bir denize ve kumsala sahip olan Malatra koyu özellikle gençler tarafından tercih edilmektedir. Bölge’de WC, elektirik, duş gibi imkanlar olmadığından buraya giderken mutlaka hazırlıklı gitmelisiniz.

Kadırga Koyu Kamp Alanı

Şehir merkezine 130 km uzaklıkta bulunan Kadırga Koyu Kamp Alanı, İstanbul’un Ağva bölgesinde yer almaktadır. Çok sayıda faleze ev sahipliği yapmaktadır. Yakınlarındaki Büyükbucaklı Köyü’nden alışverişinizi yapabilirsiniz. Duş ve WC gibi yerler ve herhangi bir yeme içme tesisi bulunmamaktadır. 

Kategoriler: Şehir Rehberi