İçindekiler[göster]

Rusya tarih boyunca toprakları üzerinde bir çok devlet ve medeniyete ev sahipliği yapmış aynı zamanda üstünde bulunduğu toprak parçası sebebiyle dünyanın en geniş ülkesi ünvanına sahiptir. Tarih boyunca bir çok devlet ve medeniyete ev sahipliği yapmış olması Rusya’nın tarihi ve turistik hazineye sahip olmasını sağlamıştır.

Eğer Rusya’yı yakından görmek istiyorsanız veya bir şekilde buraya yolunuz düşecekse mutlaka buna uygun bir gezi programı çıkarmanız gerekecektir. Zira ülke toprakları çok geniş olduğu ayrıca %72’nin boş olduğunu düşündüğümüzde bu gezi rehberi sizin için büyük kolaylık sağlayacaktır. Bizde yolcu.com olarak sizler için Rusya’da gezebileceğiniz 15 yerin listesini yaptık.

1-Moskova Kremlin Sarayı

Moskova ülkenin başkenti ve aynı zamanda Rusya’nın en büyük şehridir. Kremlin sarayı da bu şehirde yer alan yapıdır.Kremlin sarayı Moskava’nın merkezinde bulunur ve Kızıl Meydan’da yapılmış ilk yapı özelliğini taşır. Kremlin Sarayı içerisinde saray, kadetral, kilise, seneto binası gibi farklı yapıları bulundurmaktadır. Bu arada belirtmek isteriz ki Kremlin Sarayı Perşembe hariç diğer günler 10-17 saat dilimleri arasında ziyaretlere açıktır.

2-Aziz Vasil Katedrali

Moskova’nın en renkli ve tabiri caizse en ikonik yapılarından biri olan Aziz Vasil Katedrali Kızıl Meydan’da bulunur. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Katedral şehire gelen ziyaretçilerin ilk uğrak noktasıdır.

Katedralin tarihi bilgisine gelecek olursak 1552 yılında Korkunç Ivan, Tatarlara karşı zaferler kazanmaya başlamıştır. Elde ettiği bu zaferleri taçlandırmak adına bir eser inşa ettirmek ister ve 1555 yılında İtalyan Mimar Barma tarafından inşaatına başlanır ve 1561 yılında Katedral açılır. Toplamda 8 kubbesi bulunan katedral sekiz ayrı kilisenin birleşiminden oluşmaktadır. Kubbelerin uzunlukları ayrı ayrı olarak yapılmıştır.

3- Kizhi Adası

Rusya sınırları içerisinde yer alan Avrupa’nın en büyük ikinci gölü olan Onega Gölü’nde yer almaktadır. Kizhi Adası 6 kilometre uzunluğa ve 1 kilometre genişliğe sahiptir.Ada üzerinde yerleşim ve kilisilerin en az 15. Yüzyıla kadar dayandığı bilinmektedir. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ada ahşap mimarisi ile bölgenin en popüler turistik noktalarından biridir.

4- Yekaterinburg

Yekaterinburg Ural Dağları yakınında bulunan büyük bir sanayi şehiridir. Yekaterinburg Rusya Devriminde önemli bir geçmişe sahiptir. Son Rus çarının ve aile üyelerinin idam edildiği yer olarak bilinmektedir. Tarih ve kültür meraklıları tarafından olduka ziyaret edilmektedir.Özellikle Sovyet Rusya meraklıları şehire oldukça yoğun ilgi göstermektedir.

5-Soçi

Soçi Rusya’nın Karadeniz kıyısında bulunan bir tatil beldesidir. Rusya’daki tatil beldelerinden biri olan Soçi aynı zamanda kış aylarında kayak gibi spor aktiviteleri yapmak  içinde mükemmel bir yerdir. Şehir nüfusu yaklaşık 350.000 kişidir ve her yıl 3.5 milyon kadar turisti ağırlamaktadır.

 

Kategoriler: Seyahat Rehberi