Adana - Kütahya Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Adana - Kütahya otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Adana - Kütahya Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 110.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 8 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Metro Turizm | Adana - Kütahya kaç saat ? | 11 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Özlem Batman Turizm |
Adana Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Kütahya Şehir Rehberi
Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu bölümünde ve yukarı Sakarya ve Güney Marmara bölümlerinin kavşağında yer alan Kütahya kuzeyinde Bursa, kuzeydoğusunda Bilecik, doğusunda Eskişehir, güneyinde Uşak, güneydoğusunda Afyonkarahisar, güneybatısında Manisa, batısında ise Balıkesir illeri ile sınır komşusudur. Kütahya ve çevresinin iklimi Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgeleri arasında bir geçiş tipidir. İklim ve sıcaklık şartları bakımından, her üç bölgenin özelliklerini taşımakta, yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçmektedir. Doğal güzelliklerin yanı sıra köklü geçmişi ile de ön plana çıkan Kütahya şehri, Neolitik, Kalkolitik, eski Tunç, Hitit Frig, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze taşıdığı birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. Siz doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla keşfe açık bu güzel şehre yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Kütahya otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilir ve keşif dolu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kütahya’da Gezilecek Yerler
Yeşilin tüm tonlarını barındıran doğası, şifa kaynağı kaplıcaları,mis gibi havası, suyu,çok eski dönemlerden günümüze taşıdığı ve tarihe tanıklık eden tarihi ve kültürel yapılarının yanı sıra ünlü porselenleriyle de ziyaretçilerini büyüleyen ve Kütahya otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen bu güzel şehir için Kütahya'da Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Dumlupınar Şehitliği: 26 Ağustos 1922’de Başkomutan Meydan Muharebesi Afyonkarahisar-Kocatepe'den başlamış, Dumlupınar'da 30 Ağustos 1922’de büyük zaferle sona ermiştir. Dumlupınar Şehitliği, Kurtuluş Savaşı boyunca tüm cephelerde şehit düşen vatan evlatlarının anısına, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılarak, 30 Ağustos 1992 tarihinde Büyük Taarruz’un 70'inci yıldönümünde büyük bir törenle ziyarete açılmıştır.
Aizanoi Antik Kenti: Kütahya'nın Çavdarhisar merkezinde yer alan Aizanoi Antik Kenti Frigya'ya bağlı olarak yaşayan Aizanitis’lerin ana yerleşim merkeziydi. Helenistik Dönem'de bu bölge değişimli olarak Bergama’ya ve Bithynia’ya bağlı iken milattan önce 133’de Roma egemenliğine girmiştir. Zeus Tapınağı en iyi şekliyle burada yer almaktadır.
Kütahya Kalesi: 5. yüzyılda Bizanslılar tarafından yaptırılan kale Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından onarılmış ve eklemeler yapılmıştır.
Frig Vadisi: Sakarya Irmağı ile Büyük Menderes'in arasında kalan bölge volkanik tüflerin meydana geldiği volkanik bir yapıya sahiptir. Kayaların oyulmasıyla yapılan yapılarda üçgen alınlık ve ana tanrıça heykeli de bulunmaktadır.
Domaniç Ormanları: Yaz ve bahar mevsimlerinde doğal güzelliğiyle yeşilin her tonunu barındıran bol oksijeni ve huzur verici ortamı ile büyüleyen Domaniç ormanları 30 kilometrekarelik alanı ile birçok aktiviteye de ev sahipliği yapmaktadır.
Çini Müzesi: Porselenleriyle ve çini işçiliği ile ünlü olan Kütahya’ya ya geldiğinizde çini müzesini gezmeden dönmeyin. Tarihi bir külliye içerisinde hizmet veren Kütahya Çini Müzesi, bu konuda açılmış ilk ve tek müze olma özelliğine sahiptir.
Kütahya’da Ne Yenir?
Kütahya'da buğday ürünleri, hamurlular ve süt ürünleri beslenmenin temelini oluştururken ev makarnası denen erişte, bulgur ve tarhana yörede en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Taze mahsullerin yöresel el lezzetiyle birleştiği güzel Kütahya mutfağının tatlarını sizin için tanıttık ve Kütahya'da Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.
Kızılcık tarhanası: Kızılcıktan aldığı renk ve vitaminlerle leziz bir çorba olan kızılcık tarhanası her mevsimde Kütahya sofralarında yerini alıyor.
Cimcik: Bir tür mantı olan cimcik Kütahya'ya özgü hamur işlerinin en ünlüsü. Tereyağı, sarımsaklı yoğurt ve dilerseniz salçalı sos ile ikram edilen lezzetli bir seçenek.
Küp Kebabı: Adını yapılışında kullanılan küpten alan kebap içerisine konan yavaş yavaş pişen kuzu etlerinden oluşuyor. Et, domates, biber, sarımsak, tuz karabiber ve soğanın küp içerisinde 3 saat piştikten sonra servise hazır hale geliyor.
Haşhaşlı Gözleme: Günün her vakti tüketilen çay sohbetlerinin olmazsa olması, az malzemeyle lezzetli bir tat ortaya çıkan haşhaşlı gözlemeyi Kütahya’ya yolunuz düşerse denemelisiniz.
Sıkıcık Çorbası: Yöresel bir çorba olan tadını kesme köy tarhanası ve bulgurdan alan çorba, bir nevi şifa deposu olarak nitelendiriliyor.