Adıyaman - Elazığ Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Adıyaman - Elazığ otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Adıyaman - Elazığ Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 170.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 1 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Ede Turizm | Adıyaman - Elazığ kaç saat ? | 4 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Cesur Bingöl Seyahat |
Adıyaman Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Elazığ Şehir Rehberi
Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Bölümü'nde yer alan Elazığ, geçmişten günümüze birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve yaklaşık 4000 yıllık tarihi ile köklü bir tarihi birikime sahip olmuştur. Doğusunda Bingöl, kuzeyinde Keban Barajı ve Tunceli, batısında Malatya, güneyinde ise Diyarbakır illeriyle komşu olan Elazığ, Fırat ve Dicle nehirleri ile beslenir. Karasal iklimin etkilerinin görüldüğü Elazığ’da yazlar çok sıcak, kışlar ise çok soğuk geçer. Doğal güzellikleri ve sahip olduğu köklü tarihi geçmişi ile öne çıkan ve ev sahipliği yaptığı tarih kaleleri, camileri, müzeleri ile kaplıcaları, mağaraları ve eşsiz güzellikteki Hazar Gölü ile büyüleyen Elazığ şehrini, siz de yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Elazığ otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz.
Elâzığ Gezilecek Yerler
Tarihi yapıları, kültürel güzellikleri ve doğa harikası oluşumlarıyla her mevsim birçok aktivitenin yapılabileceği ve Elazığ otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Elazığ'da Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Harput Kalesi: Milattan önce 8. yüzyılda Urartular tarafından yapılan Harput Kalesi Harput Tepesi’nde bulunuyor. Rivayete göre tarihte su kıtlığı nedeniyle kalenin yapım aşamasın süt kullanıldığı için ismi Süt Kalesi olarak da bilinmekte. Milattan önce 6'ncı yüzyıldan itibaren Persler, Part, Roma, Sasani, Bizans ve Abbasi medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Kale iç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.
Elazığ Ulu Cami: Kitabesinde yer alan bilgiye göre Harput hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından 1156-1157 tarihlerinde yaptırıldığı kabul edilmektedir. Cami eğik minaresiyle dikkat çekmektedir.
Harput Buzluk Mağarası: Şehir merkezine 12 kilometre mesafede bulunan Buzluk Mağarası 150-200 metre olarak tahmin edilen bir doğa harikasıdır. Jeomorfolojik özelliği ve şekli ile burada gerçekleşen klimatolojik şartlardan dolayı sıcak yaz aylarında mağarada doğal olarak buz oluşmaktadır. Yapısından dolayı kış aylarında buz oluşamamakta, mağara kış mevsimlerinde sıcak, yaz mevsimlerinde soğuk olmaktadır.
Hazarbaba Kayak Merkezi: Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken gibi kayak merkezlerine alternatif bir yer olan Hazarbaba Kayak Merkezi tesisleri, pistleri yeme-içme olanakları ile her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistlerin ziyaret noktalarından biri konumunda.
Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Elazığ'da ilk müze 30 Nisan 1965 tarihinde kurulmuş, 1971-1972 yıllarında yeni binaya taşınmış, 1982 yılında yeni yerinde ziyarete açılmıştır. Arkeolojik eserler ve sikke salonu, halı ve kilim galerisi ile etnografya salonu olmak üzere Elazığ müzesi üç bölümden oluşmaktadır. Halı-Kilim ve Etnografik Eser Salonu'nda, bölgeye ait özgün el ürünü halı ve kilimler ile yöre kültürünü tanıtıcı nitelikte etnografik eserler sergilenmektedir.
Karakoçan Golan Kaplıcaları: Doğal güzelliklerle çevrili olan Karakoçan kaplıcaları her sene yüzlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Madensel suyunun içerdiği mineraller sayesinde romatizma, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Elazığ’da Ne Yenir?
Et, tahıl ve süt ürünlerinin ağırlıklı olduğu geleneksel Türk mutfağının izlerini taşıyan, 200 kadar yemek çeşidine sahip ve her damak zevkine hitap eden, zengin, köklü ve lezzetli Elazığ mutfağınının meşhur yemeklerini tanıttık ve “Elazığ’da ne yenir?” sorusunun cevaplarını sizler için listeledik.
Orcik: Herkesin bildiği cevizli sucuk Elazığ yöresinde orcik ismiyle biliniyor. İpe geçirilen cevizlerin pestille kaplanmasıyla yapılan orcik her yörede sevilerek tüketiliyor.
Gömbe: Kömbe veya gömbe şeklinde telaffuz edilen yöresel bir tat olan gömbe kıymalı, cevizli bir harç ve yufkayla yapılıyor.
Harput çorba: Ayran çorbası olarak da bilinen leziz çorba yaz aylarında soğuk olarak tüketiliyor.
Çedene kahvesi: Herkesin Menengiç kahvesi olarak bilinen kahve Elazığ’da her yerde bulabilirsiniz.
Dolanger: Baklavadan şekil olarak farklı yapılan şerbetli Elazığ yöresine has leziz bir tatlı.
Salçalı Köfte: İnce ince özenle yoğurulan köfteler ve ocakta yağda hazırlanan salçalı sos ile genellikle ekmek arasında servis edilen tadı tamamen Elâzığ'a özgü bir lezzet.