Ağrı Malatya Otobüs Bileti - Yolcu.com

Ağrı - Malatya Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Ağrı - Malatya otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Ağrı - Malatya Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
170.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
3
En Uygun Fiyatlı FirmaMuş Yolu Turizm Ağrı - Malatya kaç saat ? 10 sa 30 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Ede Turizm

Malatya Şehir Rehberi

Malatya

Kültürlerin kucaklaştığı Doğu Anadolu’nun güzide şehri Malatya, çok eski tarihlerden günümüze kadar birçok medeniyetine ev sahipliği yapmıştır. Milattan önce 7000 senesine ait eserler barındıran şehrin Hattiler, Hititler, Asurlular, Medler, Persler, İskender ve Roma imparatorluklarına ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Doğu Anadolu’nun Yukarı Fırat Havzasında yer alan ve doğusunda Elâzığ, kuzeyinde Erzincan ve Sivas, batısında Kahramanmaraş, güneyinde Adıyaman, güneydoğusunda Diyarbakır illeri ile komşu olan Malatya'da karasal iklimin etkileri görülmekte olup yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. “Kayısı diyarı” olarak bilinen kent, Türkiye'nin kayısı üretiminin yüzde seksenini sağlamaktadır. Çok değerli tarihi yapıları, kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve taze lezzetleri ile ön plana çıkan ve her dönem yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan bu kente siz de yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Malatya otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Malatya'da Gezilecek Yerler

Camileri, kiliseleri, müzeleri, milli parkları, ovaları, dağları, şelaleleri ve buralarda yapabileceğiniz sınırsız aktiviteleri ile tarihi ve doğal güzellikleri keşfedilmeye açık eşsiz kent Malatya otobüs bileti kadar uzağınızda. Malatya'da Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.

Malatya Arkeoloji Müzesi: Malatya ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen Neolitik çağdan günümüze kadar elde edilen eserlerin sergilendiği arkeoloji müzesi Kernek semtinde bulunmaktadır.

Arslantepe Höyüğü: UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan MÖ 5000’li yıllardan itibaren yerleşim görmüş Arslantepe Höyüğü, Türkiye’nin en büyük höyüklerinden biri konumunda. Arslantepe, aristokrasinin doğduğu ve ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı resmi, dini ve kültürel bir merkez olması ve savunmanın en önemli ekipmanları olan dünyadaki en eski kılıçlara da ev sahipliği yapıyor.

Nemrut Dağı Milli Parkı: Pütürge’nin Büyüköz köyü ile Adıyaman’ın Kâhta ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Nemrut Dağı’nın 2150 m yüksekliğinde, Geç Helenistik Dönemden kalma anıt mezarları, anıtsal heykelleri ve benzersiz manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

Ansır Mağaraları: Yazıhan ilçesinin 10 kilometre batısında bulunan tarihî İpek Yolu üzerinde yer alan mağaraların ne zaman yapıldığına dair bir belge olmasa da Yontma Taş Devri ve Hitit uygarlıklarının izlerine rastlanmıştır.

Malatya Ulu Cami: Malatya’nın Battalgazi (Eski Malatya) ilçesinde yer alan cami, 1219 yılından önce Selçuklu hükümdarı İzzettin Keykavus tarafından inşa edilmiş.

Taşhoron Kilisesi: Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Ermeni kilisesi 18nci yüzyılda kesme taşlar kullanılarak inşa edilmiştir. Doğu Anadolu’daki tek kubbeli kiliselerin en önemli örneklerinden biri olarak yer almaktadır.

Günpınar Şelalesi: Türkiye'nin 243. tabiat parkı olarak kayıtlara geçen şelale el değmemiş doğal güzellikleri, kanyonu ve bitki örtüsüyle özellikle yaz dönemlerinde burayı görmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Malatya’da Ne Yenir?

“Kayısı Diyarı” olarak anılan ve bölgenin doğal mahsulleri ve taze etlerinin kendine özgü yapılış biçimleri ile buluşmasıyla ortaya çıkan tatlı ve tuzlu onlarca yemek çeşidi ile mutfağını zenginleştiren Malatya'nın yöresel tatlarını tanıttık ve “Malatya’da Ne Yenir?” sorusunun cevaplarını sizler için listeledik.

Kayısılı Kavurma: Meşhur kayısılarının kullanıldığı et, biber, domates ve baharatların eşlik ettiği kayısılı kavurmayı Malatya'nın her yerinde bulabilirsiniz.

Gırık: Tereyağı, kıyma ve bulgurdan yapılan minik yuvarlak köfteler ve patatesle hazırlanan sulu bir yemek olan gırık akşam sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden.

Banık: Hemen her yemekte kullanılan bulgurdan yapılan bu yemek küçük ve büyükbaş etlerin karışımının kıymayla harmanlanarak hazırlandığı bir köfte çeşidi.

Analıkızlı Çorbası: Özellikle misafir ziyaretlerinde sofralarda yerini alan bulgur ve kıymadan yapılmış irili ufaklı köfteleri içinde bulunduran leziz bir çorba.

Kayısı Tatlısı: Bir başka olmazsa olmaz yemeklerin arasında kendine yer ayıran Malatya’nın yöresel kayısı tatlısıdır.

Taş Kadayıf: Malatya Usulü Yassı Kadayıf olarak da bilinen tatlı Malatya sofralarında içinde ceviz taneleri ve üzerinde kaymakla karşımıza çıkıyor.

Mobil Uygulama