Amasya Bitlis Otobüs Bileti - Yolcu.com

Amasya - Bitlis Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Amasya - Bitlis otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Amasya - Bitlis Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
550.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
2
En Uygun Fiyatlı FirmaVangölü Turizm Amasya - Bitlis kaç saat ? 13 sa 30 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Vangölü Turizm

Bitlis Şehir Rehberi

Bitlis

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Bitlis, güneyinde Siirt, batısında Muş, kuzeyinde Ağrı illeri komşudur ve doğusunu ise Van Gölü çevrelemektedir. Adını Makedonya Kralı Büyük İskender’in şehirde kaleyi yaptırttığı komutanlarından olan Bedlis’ten almaktadır. Nüfusu 340.000 civarında olan Bitlis'te, karasal iklim özellikleri görülmekte ve kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları ise sıcak ve kurak bir hava etkili olmaktadır. “Vadideki Güzel Şehir” diye de anılan Bitlis, Milattan önce 400 yıllarına kadar Urartular’a, daha sonra Asurlular’a, Medler’e, Persler’e, Makedonlar’e, Romalılar’a ve Bizanslılar'a ev sahipliği yapmıştır. Yüzyıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasının avantajıyla Bitlis, köklü bir tarihi ve kültürel zenginliğe ulaşmış, geçmişten günümüze birçok tarihi yapı taşımıştır. Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra bakir doğası, muhteşem havası, suyu, kışın bembeyaz, yazın yemyeşil görüntüsü ile büyüleyen bu güzel şehre yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Bitlis otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Bitlis’te Gezilecek Yerler 

Görülmesi gereken doğal güzellikleri ve camileri, türbeleri, hanları, hamamları, kaplıcaları, güzelliği ile büyüleyen Nemrut Dağı ve krater gölü ile uzun süren kışı ile kış turizmi için de önemli bir potansiyele sahip olan ve kayak merkezi de bulunan, Bitlis otobüs biletiyle kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu güzel şehir için Bitlis’te Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık. 

Bitlis Kalesi: M.Ö. 310-312 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen Büyük İskender'in emri ile Leys Bedlis'in yaptığı kale Bitlis'in il merkezinde yer almaktadır. 

Nemrut Krater Gölü: Dünyadaki en büyük ikici krater gölü olan 10 kilometrelik bir genişliğe sahiptir. Dağın tepesinde biri sıcak diğeri soğuk sudan oluşan 2 adet göl bulunmaktadır. Doğal güzelliğiyle ilgi çeken Nemrut krater gölü doğa yürüyüşü, piknik, kamp ve yüzme gibi birçok aktivite yapılabilmektedir. 

Bitlis Etnografya Müzesi: 2005 yılından beri şehir merkezinin Cumhuriyet Caddesi üzerinde hizmet veren müze yöre halkına ait birçok kültüre özgü eşyalar ve tarihi eserler bulunmaktadır. 

Bitlis Kayak Merkezi: Bitlis’in şehir merkezinde yer alan ve Çirtkaya olarak da bilinen bir kayak merkezinde olması gereken bütün özellikleri taşımakta, otelleri, pansiyonları, restoran ve kafeleri ile kış döneminde kayak severlere hizmet vermektedir. 

Van Gölü: 120 kilometre uzunluğu ve 80 kilometre genişliğiyle adeta bir deniz gibi olan Van Gölü, çevresinde barındırdığı doğal güzellikleriyle görenleri büyülüyor. 

Bitlis Ulu Cami: 1150 yılında Ebu'l Muzaffer Muhammed tarafından inşa ettirilen ve şehir merkezinde yer alan Bitlis’in birçok tarihi yapılarının arasında yerini almıştır. 

Küfrevi Türbesi (Bitlis): 1898 tarihinde yapılan, mimari olarak farklı bir tarzda inşa edilen türbe, Küfrevi Konağı’nın bahçesine bir ziyaretgah olarak kurulmuştur. 

Bitlis’te Ne Yenir?  

Kendine has çok çeşitli lezzetleri ile damak zevkinize de hitap edecek Bitlis mutfağının güzel tatlarını sizin için tanıttık ve Bitlis’te Ne Yenir? Sorusunu yanıtladık. 

Büryan: Özel kuyu tandırlarında kuzu etinden yapılmakta ve yine tandırda pişirilen ekmekle servis edilir. 

Turşu Aşı Çorbası: Taze fasulye, aşurelik buğday, ekşi erik pestili ve daha pek çok malzemenin harmanlanmasıyla hazırlanan kış aylarında içleri ısıtan doyurucu bir lezzettir. 

Gebol Çorbası: Buğdaygiller ailesinden olan Darı ile yapılan bu çorba, içerisine kurut aylanı katılarak yapılmakta ve tereyağı ile servis edilmektedir. 

Corti Aşı: Yöresel bir lezzet olan ve halk tarafından çok sevilen yemek kemikli et ile yapılır. Kıvamına göre hem ana yemek hem de çorba olarak tüketilir. 

Şemşerok: Hamur ve etin birleşmesi ve iç harcının içerisine konan pirinç ve baharatlar ile lezzetlendiren enfes bir lezzet. 

Mobil Uygulama