Amasya - Sivas Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Amasya - Sivas otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Amasya - Sivas Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 55.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 12 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Özlem Cizre Nuh | Amasya - Sivas kaç saat ? | 2 sa 45 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Topçam Turizm |
Amasya Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Sivas Şehir Rehberi
İç Anadolu Bölgesi'nin en eski ve önemli kentlerinden biri olan Sivas'ta yapılan kazı ve araştırmalarda ele geçen buluntular, yörede ilk yerleşimin Neolitik Çağ'a uzandığını göstermektedir. Tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra şehir doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan ve Türkiye'nin en büyük linyit işletmeleri bulunan Sivas’ın ekonomisine tarım ve sanayi sektörü yön vermektedir.
Sert bir karasal iklim yapısına olan Sivas’ta kışları soğuk ve sert geçmekte, bol kar yağışı görülmekte, yazları ise sıcak ve kurak bir iklim görülmektedir. Ortalama 4-5 ay karla örtülü olan Sivas’ın iklim şartları sayesinde kış sporları da yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Sivas, tüm bu özelliklerinin yanı sıra Dünyaca tanınan ve bilinen Sivas kangal köpeği ile de ün salmıştır. Tarihi ve kültürel yapıları, muhteşem doğası ve doğa sporları aktiviteleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken güzel şehrimiz Sivas’a, yolcu.com’ dan alabileceğiniz Sivas otobüs bileti ile her ilden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Sivas Gezilecek Yerler
Sivas şehri turizm bakımından tarihi eserleri, doğal güzellikleri, kaplıcaları ve kayak turizmi ile yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin ziyaret mekanlarından biri olmaktadır. Sivas otobüs bileti alarak doğal güzellikleriyle büyüyen ve tarih kokan bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz
Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası: Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren ilk mimari yapısı olma özelliği taşıyan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından camisi ile birlikte 1228-1229 yıllarında yaptırılan iki kubbeli türbeye sahip bir cami ve ona bitişik bir hastaneden oluşmaktadır.
Kangal Balıklı Kaplıcaları: Sedef hastalığı ve bazı romatizmalı rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen kaplıcalar yerli ve yabancı turistlerin sık ziyaret ettiği yerlerden olmuştur. İçinde bulunan balıklarında bazı deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
Çifte Minareli Medrese: 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemseddin Mehmet Cüveyni tarafından yaptırılan medrese süslemeli taç kapısı ve tuğla-çini örgülü iki minaresi ile dikkati çekmektedir.
Gökpınar Gölü: İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan doğa harikası Gökpınar Gölü, berrak ve temizliğiyle görenleri büyülüyor. Adını gök mavisi renginden alan göl, alabalık üretimi yapılmaktadır.
Sızır Şelalesi: Gemerek ilçesi, Sızır kasabasına 1 km mesafede, Çat Ormanları içerisinde, Göksu Çayı üzerinde bulunan Sızır Şelalesi sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Şelale etrafında dinlenebilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
Eğri Köprü: Selçuklu yapısı olan biri 12, öteki 6 olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Köprü 173 metre uzunluğundadır.
Sivas Arkeoloji Müzesi: Orta Anadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi olarak karşımıza çıkan bu müzede, 9 milyon yıl önce yaşamış fosillere ait kalıntılar ile Kalkolitik Çağ'a, Eski Tunç Çağı'na ve Hititlere, Romalılara, Bizanslılara, Selçuklulara ve Osmanlılara ait eserler sergilenmektedir.
Sivas Kalesi: Roma, Bizans, Danişment, Selçuklu, Kadı Burhaneddin Devleti ve Osmanlı dönemlerinde tamir edildiği kaynaklarda yazılı olmasına rağmen, yapıldığı tarih kesin olarak bilinmemektedir. Aşağı ve yukarı kale olarak iki bölümden oluşan Sivas Kalesi şehrin simalarından birisi.
Sivas’ta Ne Yenir?
Zengin bir mutfak kültürüne sahip Sivas mutfağının başlıca malzemesi tarımsal ürünlerdir. Sivas yöre halkının sevdiği çorba kültürü yemeklerden de önce gelir. Ayrıca Sivas mutfağının börekleri ve tatlıları da oldukça popülerdir. Bu güzel lezzetlere yolcu.com üzerinden alabileceğiniz Sivas otobüs bileti ile her ilden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kesme Aşı: El açması hamur, mercimek ve sebzeler ile lezzetli Sivas’a özgü bir lezzet.
Baviko: İç Anadolu'nun Doğu kesimlerinin yöre Mutfağına ait sarımsaklı etsiz bir tür mantıdır.
Kelle Tatlısı: Sivas’ın yöresel lezzetlerinden olan bu eşsiz tatlıyı denemelisiniz.
Sirok: Sirok ya da diğer adıyla gömme, hazırlanan hamurun üzerine tereyağı, kenarlarına ayran dökülür ve lezzetiyle sofralarda yerini alır.
Sivas Köfte: İri şekilde yoğurulan köfteler ekmek arasında yeşillik ve ayranla birlikte servis edilir.
Sivas Sarması: Asma yaprakları ve soslarla hazırlanan Sivas sarmasının tadı damağınızda kalacak.