Ankara Giresun Otobüs Bileti - Yolcu.com

Ankara - Giresun Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Ankara - Giresun otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Ankara - Giresun Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
79.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
76
En Uygun Fiyatlı FirmaÖz Nuhoğlu Karadeniz Ankara - Giresun kaç saat ? 9 sa 15 dk
En Çok Sefer Yapan Firma İstanbul Seyahat

Giresun Şehir Rehberi

Giresun

Doğu Karadeniz sınırları içinde yer alan ve sahip olduğu doğal güzellikleri, kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Giresun, Miletos, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sahil şeridinde bulunan ve eşsiz doğası ile göz kamaştıran Giresun'un doğusunda Trabzon ve Gümüşhane, güneyinde Sivas, Erzincan batısında Ordu ile sınır komşuluğu bulunmakta olup, kıyı kesimlerinde ılıman iklim, iç kesimlerinde ise karasal iklim hüküm sürmektedir. Her türlü kış ve doğa sporlarına uygun doğal yapıya sahip olup, bunun yanı sıra dünyanın en kaliteli fındığının Giresun'da yetişmesi, el sanatları, balıkçılığı, avcılığı ve yaylaları ile turizmini çeşitlendirmekte ve ziyaretçilerine çok yönlü fırsatlar sunmaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu eşsiz şehre yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Giresun otobüs bileti alarak ulaşabilir ve doğayla iç içe bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Giresun Gezilecek Yerler  

Yeşilin ve mavinin buluştuğu, havası, suyu ve mükemmel doğasının yanı sıra, sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasıyla ve çok çeşitli turizm aktivitesi için elverişli yapısıyla dikkat çeken, Giresun otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen bu güzel şehir için Giresun'da Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.

Şebinkarahisar Kalesi: Giresun ilçe merkezinin kuzeyinde sarp kayalıklar üzerine kurulmuş olan kalenin yapım tarihi hakkında bilgi bulunmamaktadır. Yapılan incelemelerde kalenin ilk kuruluşunun Roma imparatorluğu öncesine kadar gittiği, surların büyük bölümünün Mengücekler zamanında yeniden yapıldığı yönünde bilgiler bulunmaktadır.  

Kümbet Yaylası: Giresun'un 52 km güneyinde Dereli ilçe sınırlarında 1640 metre rakımlı yayla Karadeniz'in en meşhur ve turistik yaylaları arasında yer alıyor. Doğal güzellikleri, kültürel ahşap evleri, yöresel kahvaltıları ile özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor.  

Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı: Şebinkarahisar İlçesi’nin 11 kilometre doğusunda bulunan manastır Bizans Dönemi'ne aittir. Birinci derecede doğal ve arkeolojik sit alanı olan manastır, 2014 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca örenyeri ilan edilerek turizme katılmıştır. 

Giresun Müzesi: Eski Gogora Kilisesi olan müze 1850’li yıllarda Rumlar tarafından yapılan Rum Ortadoks Kilisesi'dir. 1982–1988 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyon yapılarak 1988 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. Arkeolojik ve Etnografik birçok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.  

Giresun Adası: Giresun kentinin 1.7 kilometre açığında bulunan ada Doğu Karadeniz’de antik çağda ve orta çağda yerleşime sahne olmuş tek adasıdır. İkinci derece arkeolojik ve doğal sit alanı olan adada 1 adet kilise, 1 adet şapel, 1 adet sarnıç, çok sayıda pithos ve mezar yapıları bulunmaktadır.  

Giresun’da Ne Yenir?  

En az doğası kadar güzel yemeklerini kendi topraklarında yetişen taze ve doğal ürünlerle lezzetlendiren ve ziyaretçilerine enfes tatlar deneyimleme fırsatı sunan Giresun mutfağının meşhur yemeklerini sizin için tanıttık ve Giresun'da Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.

Karalahana Çorbası: Karalahananın hemen her yemeğini yapan Giresun halkı, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden olan karalahana çorbasını da yöresel bir lezzet olarak benimsemiş.  

Tavada Mısır Ekmeği: Mısır unundan yapılan bir diğer Giresun ve Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından mısır ekmeği yörede tavada yapılıyor.  

Hamsi Böreği: Karadeniz mutfağında çorbası, kızartması, buğulaması yapılan hamsi balığı, böreğini de severek tüketiyor.  

Görele Pidesi: Görele ilçesine uğrarsanız muhakkak denemeniz gereken lezzetlerden olan pide kıymalı, peynirli, kavurmalı, yapılarak üzerine yumurta ve tereyağı da ilave edildikten sonra servis edilir.  

Yağlaş: Kuymağa benzeyen görseliyle çokça karıştırılsa da içerisinde peynir olmadan yapılan yöresel bir lezzettir.  

Darı Unu Helvası: Hemen her mutfakta pişen kolay ama bir o kadarda leziz bir tatlı. 

Mobil Uygulama