Antalya Çorum Otobüs Bileti - Yolcu.com

Antalya - Çorum Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Antalya - Çorum otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Antalya - Çorum Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
149.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
3
En Uygun Fiyatlı FirmaNiksarkale Turizm Antalya - Çorum kaç saat ? 12 sa 0 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Niksarkale Turizm

Çorum Şehir Rehberi

Çorum

Çorum ili bilinen 8000 yıllık geçmişi ile yapılan arkeolojik kazılar sonucunda Paleotik (Cilalı Taş Devri)’ nden günümüze kadar birçok medeniyetten eserlere ve yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi güzelliklerinin yansıra Çorum İncesu kanyonu, Kargı, İskilip ve Osmancık yaylaları ve milli parkları içeren doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Doğusunda Amasya, güneyinde Yozgat, batısında Çankırı, kuzeyinde Sinop, kuzeydoğusunda Samsun ve güneybatısında Kırıkkale şehirleri ile komşu olan Çorum Karadeniz ikliminden İç Anadolu iklimine geçiş yeri üzerinde yer almaktadır. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı geçmektedir. Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Çorum otobüs bileti ile sizde bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz. 

Çorum'da Gezilecek Yerler 

Kaleleri, antik kentleri, müzeleri, camileri, tapınakları, külliyeleri, kaya mezarları barındıran tarihi yapıları ile kanyonları, yaylaları, şelaleleri barındıran eşsiz doğal güzellikleri ve Kızılırmak nehrinin etrafında bulunan aktivite alanları ile turistlerin dikkatini çeken Çorum otobüs bileti kadar uzağınızda. 

Hattuşaş Antik Kenti: Hitit İmparatorluğu'nun başkenti olan Hattuşaş Antik Kenti, Boğazkale ilçesine 4 kilometre mesafede yer almaktadır. Kentin başkent olduğu milattan önce 17.yüzyıl ve 13.yüzyıl tarihleri arasında başkent olduğu dönem en zirve olduğu zamanlarını yaşamıştır. Kalkolitik Çağ ve Eski Tunç Çağı’na dair yapılar bulunan antik kent 1986 yılında UNESCO “Dünya Kültürleri Mirası” listesinde yer almıştır. 

Çorum Kalesi: Kalenin ne zaman yapıldığı hakkında herhangi bir işaret bulunmasa da Evliya Çelebi, kalenin Sultan Kılıç Arslan tarafından yaptırıldığını aktarmıştır.  Kalenin iç kısmında bir cami ve 42 konut bulunmaktadır. 

Çorum Saat Kulesi: Şehrin merkezinde minare şeklinde inşa edilen Saat Kulesi, kitabesinden edinilen bilgilere göre 1896 senesinde İstanbul ‘da Ali Suavi olayını bastıran Yedisekiz Hasan Paşa tarafından inşa ettirilmiş. 

Çorum Müzesi: İlk olarak 1968’de açılan Çorum Müzesi daha sonra 1986’da yeni ve büyük bir binaya taşınarak hizmet vermeye devam etmiş. Hellenistik, Roma, Bizans, Hitit, Frig, Kalkolitik, Eski Tunç dönemlerine ait birçok eser bulunan müzede şehrin yöresel özelliklerini yansıtan kilimler, halılar, kadın giysileri, takı ve süs eşyaları sergilenmektedir. 

Muradi Rabi Ulu Cami: Selçuklu Sultanı III. Alaaddin Keykubat zamanında, onun azatlı kölesi Hayrettin tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir. Cami, bugünkü halini geçirdiği büyük onarımlar sonucu almıştır. II. Beyazıt zamanında 1446 tarihinde meydana gelen büyük depremde harap olmuş, Mimar Sinan tarafından onarılmıştır. Bu onarım Mimar Sinan’ın Teskiret-i Enbiye isimli kitabında da geçmekte olup, kitapta “Çorum’da Alaaddin Camii’ni müceddeden tamir ve inşaa ettiği” yazılıdır. 

Çorum’da Ne Yenir? 

Zengin ve çeşitlilik gösteren yapısıyla ilçelerde ve köylerde, kendine mahsus özellik gösteren yemek türleri ve pişirme çeşitleri ile dikkatleri üzerine çeken güzel şehir “Çorum'da Ne Yenir?” sorusunu sizler için cevapladık. 

Çatal Aşı: Yörede çokça tüketilen doyuruculuğuyla bilinen Çatal Aşı, yeşil mercimek ve buğday ile hazırlanan bir çorbadır.  

Kuzu Tandır: Et yemeklerini severlerin muhakkak denemesi gereken lezzetlerin başında gelen kuzu tandır, kuzu etinin kısık ateşte pişirilmesiyle hazırlanır. Özel günlerde köylerde tandırda pişen leziz yemek Çorum'da restoranlarda da bulabilirsiniz. 

Hingal Mantısı: Değişik şekliyle dikkatleri üzerine çeken hingal mantısı, hamur ve et karışımını sevenlerin bayılacağı bir lezzet. En çok yapılan ve tüketilen Alaca ilçesinde hingal mantısını denemenizi tavsiye ederiz. 

Çorum Leblebisi: Meşhur Çorum leblebisini duymayan yoktur.  Sade, susamlı, tahinli, çikolatalı, biberli, meyve aromalı, karamelli gibi birçok çeşidi bulunan Çorum leblebisini denemelisiniz. 

Yaprak İçi Aşı: Mercimek, nohut, kuru börülce, bulgur ve daha çeşit çeşit malzemeyle yapılan yöresel yemek asma yaprağı ile servis ediliyor. 

Mobil Uygulama