Bursa Samsun Otobüs Bileti - Yolcu.com

Bursa - Samsun Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Bursa - Samsun otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Bursa - Samsun Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
74.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
15
En Uygun Fiyatlı FirmaBafra Seyahat Bursa - Samsun kaç saat ? 12 sa 15 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Metro Turizm

Samsun Şehir Rehberi

Samsun

Karadeniz bölgesinde yer alan Samsun’un doğusunda Ordu, güneyinde Tokat ve Amasya, batısında ise Çorum ve Sinop illeri ile çevrili olup kuzeyinde Karadeniz bulunur. Samsun sahil şeridinde Karadeniz ikliminin etkilerinin görülmekte, yaz ayları çok sıcak ve nemli, kışlar ise ılık-serin geçmekte olup, iç kesimlerde ise Akdağ ve Canik Dağlarının etkisiyle karasal iklimin etkileri olarak kışlar soğuk, yağmurlu ve kar yağışlı, yazlar ise serin geçmektedir. Yerleşim geçmişi MÖ 60.000 yılına kadar uzanan ve geçmişten günümüze taşıdığı tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra havası, suyu, doğal güzellikleri ve yüzlerce gezilecek yeri ile Samsun, Karadeniz'in her mevsimde ziyaretçi ağırlayan en güzel şehirlerinden biri olmayı başarmıştır. Sizde bu güzel şehre yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Samsun otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilir ve eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Samsun’da Gezilecek Yerler 

Denizi kumu güneşi termal turizm tesisleri, yemyeşil ormanları tertemiz havası ve suyu ile meşhur yaylaları, doğa yürüyüşleri, su sporları, balık avcılığı, motor gezileri, çim kayağı, yamaç paraşütü ve kampçılık gibi aktiviteler için elverişli alanlarının yanı sıra geçmişten günümüze taşıdığı tarihi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkan ve Samsun otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu güzel Karadeniz şehri için samsunda gezilecek yerler listesini sizin için hazırladık. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Şehir merkezinde, fuar alanı içerisinde yer alan Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, geçmişten günümüze birçok eseri ile tarihi gözler önüne seren eserleri görmelisiniz. 

Gazi Müzesi: 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ilk geldiğinde Mıntıka Palas adıyla tanınan iki katlı bir binada kalmış. 5 Ekim 1940 tarihinde Gazi Müzesi olarak ziyarete açılan binada Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok eşyası sergilenmektedir. 

Onur Anıtı: Avusturyalı heykeltıraş H. Kriphel’e, Samsun halkı tarafından yaptırılan bronz Atatürk heykeli 1932 yılında açılış töreni gerçekleşmiş şehrin simgelerinden biri olmuştur. 

Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi: Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun’a getiren Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir rol oynayan bu geminin birebir aynısı yapılmış ve 2006 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. 

Hamamayağı Kaplıcası: Ladik ilçesine 13 km uzaklıkta bulunan suyu, piknik alanları ve dinlenme tesisleri ile yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret yerlerinin başında gelmektedir. 

Atakum Sahili: Yaz aylarında dopdolu uzun sahiliyle Atakum, etrafında bulundurduğu alışveriş merkezi, sinema, dinlenme alanları, parkları ile turistlerin sıklıkla tercih ettiği plajlar arasında bulunuyor.  

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti: Türkiye’nin en büyük deltalarından biri olan Kızılırmak Deltası Samsun’a 30 km uzaklıkta bir doğa cennetidir. UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesine girmiş olan Kızılırmak Deltası, Kızılırmak nehrinin taşıdığı alüvyonlar ile oluşmuş ve içerisinde 340 kuş çeşidi saptanmıştır. 

Samsun’da Ne Yenir? 

Doğal güzelliklerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra mis gibi havası, suyu ve topraklarıyla büyüyen taze lezzetleri ve kendine özgü yapılış biçimlerinin doğal ürünleriyle birleştiği Samsun mutfağının eşsiz tatlarını sizin için tanıttık ve Samsun’da Ne Yenir? sorusunu yanıtladık. 

Haluçka: Aslen bir göçmen yemeği olan Haluçka Samsun ve Kastamonu yöresine çokça tüketilmektedir. Çorba hamur, tavuk ve nohutla hazırlanmakta doyurucu ve de bir o kadar lezzetli. 

Bafra Pidesi: Samsun’un Bafra ilçesine has olan pide kıymalı iç harcı, uzun ve ince şekliyle muhakkak yerinde denemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor. 

Kaz Pilavı: Kaz asması adıyla da bilinen Kaz Pilavı, Samsun’da severek tüketilen yemekler arasındadır. Nefis bir iç pilavın üzerine uzun uzun pişirilmiş yumuşacık kaz etinin didilmesiyle hazırlanan bu lezzet, et suyuyla ıslatılmış el açması yufkayla sunulmaktadır. 

Kâğıtta Hamsi: Kâğıda dizilen hamsilerin limon, zeytinyağı, defne yaprağı ve maydanozla süslenmesiyle ortaya çıkan bu lezzet Samsun’da sıklıkla tüketiliyor.  

Kıvratma: Kuru bayram baklavası adıyla da bilinen bu tatlı; bol cevizli, az şekerli enfes bir lezzet. Bu harika tatlının diğer baklavalardan farklı olarak üzerine şerbet yerine eritilmiş yağ konarak sunulmasıdır.  

Mobil Uygulama