Çorum - Düzce Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Çorum - Düzce otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Çorum - Düzce Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 230.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 17 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Esadaş Turizm | Çorum - Düzce kaç saat ? | 6 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Lüks Amasya İtimat |
Çorum Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Düzce Şehir Rehberi
Türkiye'nin Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Düzce, kuzeydoğusunda Zonguldak, kuzeyinde Karadeniz, batısında Sakarya, güneyinde ise Bolu illeri ile sınır komşusudur. Karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü Düzce’de nemli ve fazla sert olmayan iklim etkili olmakta, yazları ılık geçmekte ve her mevsim yağış olmaktadır. Düzce, M.Ö. 1390 yıllarına kadar gitmekte olan tarihinde Frig, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Selçuk ve Osmanlı uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve günümüzde de geçmişin izlerini taşıyan tarihi yapıları ve kültürel mirası ile ön plana çıkmaktadır. Düzce, tarihi güzelliklerinin yanı sıra, iklimi ve yer şekillerinin etkisiyle oluşan doğal güzellikleriyle de büyülemekte, tertemiz havası, suyu, yemyeşil doğası, şelaleleri, mağaraları, yaylaları, yemyeşil ormanları ve muazzam tabiatı ile yılın her döneminde yerli ve yabancı birçok turistin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer almaktadır. Metropol şehirlere yakın konumuyla da avantajlı olan ve tarihi ve doğal güzelliklerini yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Düzce otobüs bileti ile hafta sonları ve günübirlik olarak da keşfetmek için olanağı bulunan bu güzel şehri siz de doğayla baş başa huzurlu bir tatil deneyimi için tercih edebilirsiniz.
Düzce’de Gezilecek Yerler
Muhteşem manzaraları, yemyeşil tabiatı, gölleri, yaylaları, şelaleleri, piknik ve mesire alanları ile deniz turizmi, trans yayla turizmi, kuş gözlemciliği, alternatif su sporları, dağ ve doğa yürüyüşü, çadır ve karavan kampı gibi onlarca turizm aktivitesinin yapılabildiği Düzce, tüm bunların yanı sıra köklü geçmişinden günümüze ulaştırdığı kaleleri, antik kentleri, camileri ve türbeleri ile ziyaretçilerine kültür ve inanç turizmi deneyimi de sunmakta ve avantajlı konumu sayesinde Düzce otobüs bileti alarak kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Güzel şehrimiz Düzce’de Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Ceneviz Kalesi: Düzce Akçakoca İlçesinin 2,5 kilometre batısında bulunan kale, Helenistik ve Roma dönemlerinden günümüze kadar ulaşmıştır. Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Kararı ile Arkeolojik ve doğal sit alanı ilan edilen kale ve çevresi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne adını yazdırmıştır. Doğusunda ve batısında bulunan yeşillikler içinde mavi bayraklı iki ayrı plajında denize girip güneşlenebilir yada mesire alanlarında ailecek piknik yapabilirsiniz.
Melen Çayı: Rafting hayranlarının vazgeçilmez mekanlarından olan Melen çayı yeşillikler içinde sizleri karşılıyor.
Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı: Belköy Beldesi’ndeki Samandere Köyü’nde bulunan ve ülkemizin tescil edilen ilk tabiat anıtlarındandır. Mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahip olan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır.
Topuk Yaylası ve Göleti: Düzce’ye 38 kilometre mesafede yer alan rakımı 1.280 metre olan yayladan Abant Gölü, Odayeri Yaylası, Sinekli Yaylası ve Samandere Şelalesi'ne ulaşım imkânı bulunmaktadır. Doğa harikası göl ve yeşillikleri bir arada barındıran yaylada bisiklet, gölet çevresinde çadır kampı, trekking, foto-safari gibi birçok aktiviteler yapılabilmektedir. Dağdan çıkan kaynak sularıyla beslenen gölette olta balıkçılığı da yapılabilmektedir.
Fakıllı Mağarası: Akçakoca ilçesinde yer alan Fakıllı Mağarası ismini bulunduğu köyden almaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca birinci derece sit olanı olarak koruma altına alınan mağara toplamda 1012 metre uzunluğunda olup sadece 350 metresi ziyarete açık durumdadır.
Konuralp Antik Kenti Tiyatrosu: Konuralp Antik Tiyatro, Helenistik Çağ’da yapılmış Roma döneminde eklemeler ile son halini almıştır. 5 bin 978 metrekare alana yayılmış olan yapı 100 metre uzunluğunda, 74 metre eninde kapasitesi ise yaklaşık 10 bin kişiliktir.
Düzce’de Ne Yenir?
Farklı kültürlerden beslenen ve zenginleşen mutfağı ile her damak zevkine hitap eden lezzetli yemeklerinin ön plana çıktığı Düzce’de Ne Yenir? sorusunu sizin için yanıtladık.
Hamsili Börek: Düzce'nin meşhur lezzetlerinin başında gelen hamsi yemekleri başında gelen hamsili börek eşsiz lezzetlerden biri konumunda.
Hamsi Pilavı: Pilavın üzerine serilen lezzetli hamsi balığı sofraların vazgeçilmezi.
Mancarlı Pide: Mancar otu diye tabir edilen yenilebilir pazı veya ıspanak gibi yeşilliklerden yapılan pide yörede çay keyiflerinin yanında çokça tüketiliyor.
Kaldirik: Hodan, ıspıt gibi isimlerle de bilinen ot Karadeniz mutfaklarının olmazsa olmazlarından.
Melen Güçceği Tatlısı: Yöresel bir tatlı olan Melen Güçceği, eski Türklerden gelen bir lezzet. Manda kaymağının kızartılarak elde edilmiş bir tatlı. Yazın dondurma, kışın kaymak ile servis ediliyor.