Gümüşhane - Ordu Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Gümüşhane - Ordu otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Gümüşhane - Ordu Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 75.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 2 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Kanberoğlu Turizm | Gümüşhane - Ordu kaç saat ? | 5 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Kanberoğlu Turizm |
Gümüşhane Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Ordu Şehir Rehberi
Yemyeşil dağları, masmavi denizinin eşlik ettiği geleneksel yaşam kültürü ile Ordu, köklü geçmişi ve günümüzde ev sahipliği yaptığı ve geçmişi Milattan Önce 7. yüzyıla kadar ulaşan değerli eserleri ile de ön plana çıkıyor. Karadeniz Bölgesi'nin, Orta ve Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan Ordu, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun illeri ile sınır komşusudur. Tipik Karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü kentte kışlar ılık yazlar ise serin geçmekte ve hemen her mevsim yağışlı bir hava görülmektedir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyen, yeşilin ve mavinin buluştuğu, yaz kış birçok aktivite ve festivalin olduğu bu güzel şehrimize yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Ordu otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ordu’da Gezilecek Yerler
Tarihi güzellikleri, köklü tarihi, muhteşem konumu ve manzarası, mis gibi havası, suyu ve Karadeniz'in doğal güzelliklerinin sizi karşılayacağı, her mevsimde yapabileceğiniz turistik ve spor aktiviteleri ile yerli ve yabancı turistlerin her mevsim ilgisini çeken ve Ordu otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu güzel kent için Ordu'da Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Çamaş Kanyonu: Ordu’nun Çamaş ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta Budak Köyü sınırları içerisinde bulunan Türkiye'nin en uzun dere kanyonu olarak bilinmektedir. Uzunluğu 700 metre, yüksekliği 15 metreyi bulan Çamaş Kanyonu’nda rafting sporunun yapılabilmesi için çalışmalar sürüyor.
Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi: Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından 1896 yılında yaptırılan Paşaoğlu Konağı 1982 yılında kamulaştırıldıktan sonra 1983 tarihinden itibaren onarılmaya başlanmıştır. 1987 yılında onarımı tamamlandıktan sonra müze olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Boztepe: Denizden 450 metre yükseklikte bulunan Boztepe eşsiz Karadeniz kıyılarını izlemek için harika bir yer. Ordu merkezine 6 kilometre mesafede olan Boztepe asfalt yolla veya dilerseniz teleferikle ulaşmak mümkün. Yeme içme, dinlenme tesisleri ve ormanlık piknik alanları bulunmaktadır. Ayrıca yamaç paraşütü de yapabilirsiniz.
Yoraz Kent Ormanı: Ordu'ya 20 km mesafede bulunan doğal güzelliğiyle büyüleyen kent ormanı bitki ve yaban hayatı bakımından zengin ve seyir terası ile ünlüdür.
Ulugöl Tabiat Parkı: Gölköy ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İçerisinde bulunan krater gölü ve yeşil doğasıyla yüksek bir peyzaj değerine sahip.
Yason Kilisesi: İl merkezine 28 kilometre, Perşembe ilçesine 15 kilometre mesafede Çaytepe köyü sınırları içinde bulunan kilise 1869 yılında yapılmıştır ve Karadeniz sahili boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada burasıdır.
Perşembe Yaylası: Rakımı 1500 metre civarında olan, 1991 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Perşembe yaylası en ünlü yaylalar arasındadır. Akarsuları, yeşil tepeleri, sürekli yön değiştiren menderesleriyle bir dünya mirası olarak korunması amacıyla tescil işlemleri son aşamadadır. Piknik, dinlenme, yamaç paraşütü ve festivalleri ile birçok turisti kendine çekmektedir.
Ordu’da Ne Yenir?
Yöre topraklarında yetişen taze mahsullerden ve Karadeniz’in leziz balıklarından yapılan, kendine özgü yapılış biçimleriyle çeşitlenen ve her damak zevkine hitap eden zengin mutfağıyla ünlü bu kent için “Ordu’da ne yenir?” sorusunu sizler için yanıtladık.
Kaldirik: Ordu’da bulunan yöresel bir ot çeşidiyle yapılan haşlanıp kavrulduktan sonra tüketilebilen veya yumurta ile karıştırılıp omlet gibi de tüketilebilen orduya özgü bir lezzet.
Hamsili Ekmek: Mısırı unu ve salamura hamsi ile yapılan bu leziz yemek ana öğün yerine de Ordu’da tüketiliyor.
Tirmit: Tirmit mantara benzeyen yöreye has bir bitkidir. Ordu halkı soğan ve yeşil biber katarak bu yemeği lezzetlendiriyor.
Pancar Yemekleri: Pancarın hemen her yemek çeşidi Ordu’da yapılıyor. Çorbası, dolması, böreği başta olmak üzere onlarca yemekte de pancar kullanılıyor.
Ordu Yağlısı: Ordu sokaklarına dağılan kokusuyla yöresel bir pide olan Ordu yağlısı içindeki kullanılan her malzeme ile lezzetleniyor ve yöresel bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor.
Yahni: Kuşbaşı dana eti, patates, soğan, sarımsak ile yapılan salça ve baharatlarla tatlandırılan enfes lezzette bir et yemeği.
Perşembe Ceviz Helvası: Perşembe ilçesinde uzun yıllardan beri üretilen artık yöresel bir tatlı olan ceviz helvasının tadına bakmadan Ordu’dan dönmeyin.