Iğdır - Eskişehir Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Iğdır - Eskişehir otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Iğdır - Eskişehir Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 1200.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 6 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Bizim Iğdır Seyahat | Iğdır - Eskişehir kaç saat ? | 21 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Aras Seyahat |
Iğdır Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Eskişehir Şehir Rehberi
Ülkemizde yaşanabilir şehirler listesinde ilk sıralarda yer alan Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi’nde, İstanbul’a 322 km, Ankara’ya 264 km. mesafede yer almaktadır. Ankara, Kütahya, Bilecik ve Afyon illeri ile komşu olan kentte, İç Anadolu Bölgesi tipi Karasal iklim tipi hakim olmakta ve kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları ise sıcak ve yağışsız geçmektedir. Eskişehir’in tarihi Hititlere kadar uzanmakta ve kentin her yerinde Friglerin, Perslerin, Bizanslıların ve Osmanlıların izleri görülmektedir. Müzeleri ve tarihi evleri gibi tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğası, parkları, bahçeleri, ,ünlü cadde ve sokakları ile renkli gece hayatı ile de Eskişehir her mevsimde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olmayı başarmaktadır. Öğrenci Kenti olarak da bilinmekte ve 3 üniversitesi, dünya öğrencilerinin kurduğu ilk tiyatro merkezi olması ve eşsiz sosyal etkinlikleri ile Eskişehir, ülkemizde pek çok alanda ilklerin şehri olmuştur. Coğrafi konumu ile sunduğu avantajla da ön plana çıkmayı başaran bu güzel şehre yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Eskişehir otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Eskişehir Gezilecek Yerler
Tarihi ve kültürel yapıları, şehrin ortasından geçen ve şehrin görüntüsüne muazzam şekilde eşlik eden Porsuk Çayı’nın güzelliği, doğası, sanatsal etkinlikleri ve yapıları ile bu güzel şehirde muhteşem bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Eskişehir’de Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.
Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi: Porsuk Çayı'nın her iki yakasında bulunan kafe ve restoranlarıyla, şehrin güzelliğine güzellik katan bu bölgeyi gezmeyi ve gondol ve bot turu yapmayı ihmal etmeyin.
Odunpazarı Evleri : Osmanlı döneminin ruhunu sokaklara taşımayı başaran ve bu özelliğiyle dünya çapında da üne sahip olan Odunpazarı Evleri, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde de yer alıyor ve eşsiz atmosferi ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor.
Kurşunlu Camii ve Külliyesi: 16. yüzyıl Osmanlı dönemine ait Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Tarihi Odunpazarı Evleri'nin yanında alıyor tarihten günümüze Osmanlı kültürünü taşıyor. Adını ise kubbesinin kurşunla kaplı olmasından alıyor.
Sazova Parkı: Çok geniş bir alan üstüne kurulmuş olan Sazova Parkı, Disneyland’a olan benzerliği Türkiye'deki en güzel parklardan biri olmayı başarıyor. Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Sualtı Dünyası, Sabancı Uzay Evi ve Bilim Deney Merkezi gibi oldukça geniş bir alanda eşsiz yapılara sahip.
Kentpark: Gerçek deniz kumu kullanılarak 300.000 metrekarelik bir alana yapılan Türkiye’nin ilk yapay plajında restoranlar, büfeler, olimpik kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzları, oyun alanları, gölet gibi alannlar bulunuyor ve denizi bulunmayan Eskişehir’de tatilcilerine deniz keyfini de sunmayı ihmal etmiyor.
Eskişehir Lületaşı Müzesi: Lületaşından el yapımı heykellerin sergilendiği müzeyi ziyaret etmeyi unutmayın.
Eskişehir’de Ne Yenir?
Doğal güzellikleri, geçmiş dönemlere dayanan tarihi ve eşsiz sanatsal yapılarının sıra mutfağıyla da eşsiz şehirlerden olmayı başaran Eskişehir, göçmen kültürünün etkisiyle şekillenmiş bir mutfağa sahiptir. Özellikle Balkan ve Kafkas göçmenlerinin izlerinin görüldüğü Eskişehir mutfağının eşsiz lezzetlerini sizin için tanıttık ve Eskişehir’de Ne Yenir? sorusunu yanıtladık. Mükemmel bir tatil deneyimini güzel Eskişehir mutfağı ile taçlandırmak ise Eskişehir otobüs bileti kadar uzağınızda.
Balaban köfte: İskender gibi hazırlanan pidelerin üzerine yoğurt, domates sosu ve tereyağı konulduktan sonra kare kesilmiş köfteler eklenerek servis edilir.
Yufkalı büryan: Yufkanın içine konan tavuklu pilav ile fırında pişirildikten sonra yanında yayık ayran ile servis edilir.
Kıygaşa: Eskişehir’e özgü yemeklerden olan ve pişiye benzeyen kıygaşa farklı olarak hamuruna çöğrek otu eklenmektedir.
Çibörek: Soğan, kıyma ve çeşitli baharatlardan oluşan karışımın hamurla harmanlanmasından oluşan Kırım göçmenlerinin Eskişehir mutfağına kazandırdığı enfes tatlarından.
Haşhaşlı gözleme: Kat kat yufkalar, sıvı yağ ve haşhaştan oluşan karışım sürülerek pişirilir.