Iğdır Osmaniye Otobüs Bileti - Yolcu.com

Iğdır - Osmaniye Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Iğdır - Osmaniye otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Osmaniye Şehir Rehberi

Osmaniye

Bir Doğu Akdeniz kenti olan ve Çukurova'nın doğusunda yer alan Osmaniye, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve ticaret yolları kavşağında olması sayesinde tarih boyunca önemini korumuştur. Doğal ve tarihi güzellikleri ile dikkat çeken şehir, verimli toprakları, ılıman iklimi, denize yakınlığı, dağları, yaylaları, baraj gölleri, akarsuları, kaplıcaları, kaleleri, kültür ve tabiat varlıklarıyla birçok eser ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kuzeyinde Kahramanmaraş, doğusunda Gaziantep, güneyinde Hatay, batısında ise Adana ile sınır komşusu olan Osmaniye'de Akdeniz iklimi özellikleri göstermekte yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Önemli tarihi, kültürel yapıları ve doğal güzelliklerinin sunduğu farklı turizm aktiviteleriyle bu güzel şehir, yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Osmaniye otobüs bileti kadar uzağınızda. 

Osmaniye Gezilecek Yerler 

Güzel havası, suyu, ormanları, kaplıcaları, milli parklarıyla ve geçmişten günümüze taşıdığı kaleleri, müzeleri ve birçok tarihi yapısıyla keşfedilmeyi açık bu güzel şehre, Osmaniye otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşabilir, güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kastabala vadisi / Kırmıtlı kuş cenneti: Önemli kuş alanı statüsü kapsamında bugüne kadar tespit edilmiş 250 kuş türü bulunan ve Ceyhan Nehri çevresinde oluşan Kastabala Vadisi Kuş Cenneti Osmaniye Merkeze 15 kilometre mesafede yer almaktadır. 

Harun Reşit Kalesi: Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde bulunan kale Kale Abbasi Halifesi Harun Reşit hükümdarlığında milattan sonra 785-786 yılında yapılmıştır. Tarihi görüntüsü ile göz dolduran bu yapı Yılda 50 binden fazla turistin ziyaret yerlerinden biri olmaktadır.

Çona Kanyonu: Osmaniye şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan kanyon doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Özellikle ekstrem sporlara meraklı için parkurda bulunan yeşillikler içindeki şelaleler dikkatleri üzerine çekiyor. 

Kent Ormanı: Doğal güzellikleri içinde barındıran kent ormanı birçok aktivite ve festivale ev sahipliği yapıyor. 

Osmaniye Kent Müzesi: Osmaniye tarihini yaşamını ve kültürünü tanıtan müze tarihi ziyaretçilerine baştan sona yansıtıyor. 

Haruniye Kaplıcaları: Düziçi ilçesinin 15 kilometre kuzeyinde Ceyhan Nehri kenarındaki Kuşku Köyü’nde yer alan Haruniye Kaplıcaları, dört mevsim hizmete açık şekilde turistleri ağırlıyor. 

Karatepe Aslantaş Milli Parkı: 1958 yılında Kadirli İlçesine 22 km mesafede Ceyhan Nehrinin kenarında kurulmuş olan milli park Genç Hitit, Roma ve Bizans medeniyetlerine ait yerleşim ve kalıntılar bulunmaktadır. Tarihi dokusunun yanında Karatepe Aslantaş Milli Parkı Doğal yaşam ve bitki örtüsü özellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. 

Osmaniye’de Ne Yenir? 

Bereketli tarım alanları sayesinde yetişen taze ürünlerle yapılan kendine has yöresel lezzetleri barındıran Osmaniye mutfağında “ne yenir?” sorusunun cevaplarını sizler için listeledik. 
 

İçli Köfte: Ülkemizin çoğu yerinde yapılan içli köfte Osmaniye kentinde daha uzun ve ince şekilde yapılmasıyla farklılık gösteriyor. 

Sac Kömbesi: Odun ateşinde saç üzerinde el açması yufka ve kıymayla hazırlanan enfes lezzetlerden. 

Bayram Kömbesi: Bir çeşit kurabiye olan bayram kömbesi genellikle Ramazan bayramlarında çokça hazırlanıyor. 

Toğga çorbası: Osmanlı mutfağının yöresel lezzetlerinden olan çorba nohut, buğday, ıspanak ve yoğurt kullanılarak hazırlandıktan sonra sıcak servis ediliyor. 

Zorkun tava: Amanos Dağları üzerinde bulunan Zorkun yaylasından ismini alan bol sarımsaklı leziz bir et yemeği. 

Çakıldaklı Çorba: Baklagiller ve baharatlarla özellikle kış aylarında Osmaniye yöresine ait oldukça iştah açıcı, lezzetli ve bereketli bir çorba olarak bilinir. 

Mobil Uygulama