İstanbul - Kırklareli Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla İstanbul - Kırklareli otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
İstanbul - Kırklareli Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 45.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 25 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Kale Seyahat | İstanbul - Kırklareli kaç saat ? | 1 sa 30 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Metro Turizm |
İstanbul Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Kırklareli Şehir Rehberi
Milattan önce altıncı yüzyıla kadar uzanan tarihi, zengin doğası ve kültürüyle öne çıkan Kırklareli, Türkiye’nin kuzeybatısında Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Kuzeyinde Bulgaristan, batısında Edirne, güneyinde Tekirdağ, güneydoğusunda İstanbul ile komşu olan şehrin doğusunda ise Karadeniz bulunmaktadır. Kırklareli ilinde karasal iklim görülmektedir. Kırk Kilise adıyla bilinen şehir, 1924 yılında Milletvekili Dr. Fuat Umay tarafından meclise verdiği teklifle kentin ismi Kırklareli olarak değiştirilmiştir. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile öne çıkan bu güzel şehri, yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Kırklareli otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz.
Kırklareli Gezilecek Yerler
Muhteşem tabiatı, şelaleleri, mağaraları, tarihi ve kültürel eserleriyle büyüleyen bu güzel şehir Kırklareli otobüs bileti kadar uzağınızda.
İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı: Demirköy ilçesinde, 3.155 hektar alanda, 2007 yılında kurulan millî park doğaz güzellikleriyle görenleri büyülüyor.
Dupnisa Mağarası: Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olan Dupnisa Mağrası, Demirköy ilçesinin Sarpdere Köyü sınırları içerisinde, köyün 5 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Toplam uzunluğu 3150 metre olan mağara iki kata ve üç girişe sahip bir yeraltı sistemidir.
Aya Nikola Manastırı: Dünyanın en eski taş oyma manastırlarından biri olan Aya Nikola Manastırı, Kırklareli ilindeki Kıyıköy ilçesinin, Vize kasabasında bulunmaktadır. 6. yüzyıldaki I. Justinianus dönemine ait kaya manastırlarından birisidir.
Cehennem Şelaleleri: Modern hayattan biraz kurtulmak ve günü birlik ziyaretlerin yapıldığı doğayla iç içe ıssız, sessiz sakin ve yoğun orman dokusu altında akan birçok şelalesi ile keyif alacağınız muhteşem bir yer.
Kırklareli Müzesi: Kırklareli merkezinde yer alan müze, bölgenin kültürel yaşam tarihi ile ilgili etnografik birçok öğelere ve kent içinde ve çevresinde bulunan arkeolojik eserler sergilenmektedir.
Vize Küçük Ayasofya (Gazi Süleyman Paşa) Cami: Altıncı yüzyılda Jüstinyen Dönemi'nde kilise olarak yapılmış, 15'inci yüzyılın ikinci yarısında cami olarak düzenlenmiş olup halen cami olarak ibadete açıktır.
Sokullu Mehmet Paşa Cami: Cami, Sadrazam Sokullu Mehmet tarafından Mimar Sinan'a 1565-1570 yılları arasında yaptırılmış olan cami muhteşem mimarisi ile için de dükkanları da barındıran camii ibadete açıktır.
Mert Gölü: Kocagöl olarakta bilinen bu göl Taşlı dere ve Çavuş derinin zamanla Deniz doldurması ile oluşmuş bir lagün gölüdür. Kuzeyinde İğneada yerleşim alanı batısı ve Güney Istıranca Dağları ile çevrilidir. İlkbahar ve Sonbaharda sular altında kalan bu bölge Mert longoz olarak da bilinmektedir.
Kırklareli'de Ne Yenir?
Doğası kadar kendine özgü ve eşsiz lezzetleriyle mutfağını da öne çıkarmayı başaran Kırklareli’nin, muhteşem lezzetlerini sizler için listeledik.
Papara: Bayat ekmeğin tereyağı ve et suyuyla ıslatılmasıyla hazırlanır. Damak zevkinize göre et veya tavuk parçaları ya da lor peyniri ilave ederek lezzetlendirmek mümkün.
Soğan Pidesi: Kırklareli'nin en çok bilinen lezzetlerinden olan soğan pidesi, genellikle yardımcı malzeme olan soğanın başrol oynadığı bu pide sıcak ya da soğuk tüketilebiliyor.
Manca: Rumeli yöresine ait bir meze olan Manca; patlıcan, yeşil biber, kırmızı biber, üzüm sirkesi ve zeytinyağı ile hazırlanmaktadır.
Tavuklu Kalle: Lahana turşusu, tavuk göğsü, bulgur ya da pirinç kullanılarak hazırlanan bu yemek kış aylarının vazgeçilmezlerindendir.
Pekmezli Kaçamak: Bir göçmen yemeği olan Pekmezli Kaçamak, mısır unundan yapılan ve pancar pekmezi ile servis edilen lezzetlerden biridir. Tercih ederseniz lor peyniri, yoğurt veya kavurma ile de tüketilebilirsiniz.