İstanbul - Tokat Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla İstanbul - Tokat otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
İstanbul - Tokat Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 70.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 23 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Net Turizm | İstanbul - Tokat kaç saat ? | 12 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Tokat Kale Seyahat |
İstanbul Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Tokat Şehir Rehberi
6000 yıllık tarihi ile Hatti, Hitit, Frig, Roma, Bizans, Danişmendli, İlhanlı, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine tanıklık etmiş ve birçok beyliği içerisinde barındırmıştır. Tarihi ve kültürel değerleri yansıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Yeşilırmak havzasının bereketli toprakları üzerinde bulunan Tokat kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, güney ve güneydoğusunda Sivas, güneybatısında Yozgat, batısında Amasya ile sınır komşusudur. Karadeniz iklimi ile iç Anadolu'daki step iklimi arasında bir geçiş iklimi özelliği göstermekte yazın alçak alanlarda sıcak ve kurak, yüksek yerlerde serin yer yer yağışlı, kış mevsimi soğuk ve kar yağışlıdır. Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Tokat otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Tokat’ta Gezilecek Yerler
Köprüleri, camileri, hanları içeren tarihi ve kültürel mirasları ile doğal güzellikleri barındıran Tokat otobüs bileti kadar uzağınızda.
Tokat Kalesi: Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kale ilk olarak yol güvenliği için Roma döneminde yapılmıştır. Yaklaşık 500 yıl Bizans toprakları içinde bulunan kale 1074 yılında Danişment Melik Ahmet Gazi tarafından fethedilen Kale son olarak Osmanlı Devleti egemenliğine geçmiştir. Kayalar üzerine kurulu Kale, doğal bir hisar durumundadır
Yeşilırmak Köprüsü: Bir Selçuklu köprüsü olan kesme taştan 5 gözlü olarak, 151 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde yapılan Yeşilırmak Köprüsü günümüzde hala dimdik ayakta durmakta ve kullanılmaya devam etmektedir.
Garipler Cami: Tokat Fatihi Melik Danişmend Gazi tarafından 11. Yüzyılda inşa ettirildiği bilinmektedir. Minare bölümünde yer alan yeşil sırlı tuğlalardan dolayı halk arasında Yeşil Minareli Cami olarak da bilinmektedir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra bütün Anadolu’daki en eski camidir.
Taşhan Voyvoda Hanı: 1600 lü yılların başında inşa edilmiş bir Osmanlı eseri olan han Anadolu’daki en büyük şehir hanlarındandır.
Tokat Müzesi: Sulusokak’ta, Takyeciler Camii’nin doğusunda yer alan Tokat Müzesi 1926 yılında kurulmuş T.C. müzecilik tarihi içerisinde ilk müzelerden olan eser çeşitliliği ve zenginliği bakımından ülkemizde önemli bir yer tutmaktadır.
Ballıca Mağarası Tabiat Parkı: 2019 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Mağara, 680 metre uzunluğunda 90-94 metre yüksekliğindedir. Doğal oluşumlarla yaklaşık 3,4 milyon yıl önce oluştuğu tahmin edilmektedir.
Tokat’ta Ne Yenir?
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı zengin bir yemek sahip olan hem Karadeniz hem de İç Anadolu kültürünü yansıtan enfes lezzetli yemeklerini sizler için hazırladık.
Tokat Kebabı: Tokat ilinde kendine has üretim yöntemiyle yapılan ve yörenin hayvanlarından elde edilen et ve kuyruk yağı kullanılarak hazırlanan tüketilen geleneksel bir yemektir.
Bat: Tokat'ın yöresel yemeklerinden biri olan bat ismini ekmek batırılarak yenmesinden almış mercimek, düğü ve salça ile hazırlanmakta baharatlar ile tatlandırılmaktadır.
Tokat Pağacı: Ekmekten biraz daha sert içine ceviz eklenerek hamurdan yapılan ve üzerine tereyağı ve bal sürülerek yenilen kahvaltıların olmazsa olmazıdır.
Zile pekmezi: Birçok ülkeye satışı yapılarak adını Dünya’ya duyuran Tokat’ın Zile ilçesine ait bir lezzet.
Kuşburnu: C vitamini içeren Kuşburnu çayıyla, reçeliyle ve pekmeziyle Tokat’ta her yerde görebilirsiniz.