Kilis - Kahramanmaraş Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kilis - Kahramanmaraş otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kilis Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Kahramanmaraş Şehir Rehberi
Leziz yemekleriyle ünlü zengin mutfağı, tarihi ve doğal güzellikleri ile Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Kahramanmaraş, doğuda Malatya ve Adıyaman, batıda Kayseri ve Adana, güneyde Gaziantep ve Osmaniye, kuzeyde ise Sivas ile komşudur. Akdeniz iklimi hâkim olan ilde yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Kurtuluş Savaşı'nda işgale karşı başarılarıyla TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verilmiştir. İsmi daha önce Maraş olan ilin, 7 Şubat 1973'te Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir. Yolcu.com üzerinden alacağınız Kahramanmaraş otobüs bileti ile bu tarih kokan şehri ziyaret edebilirsiniz.
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler
Köklü tarihinden günümüze ulaşan tarihi ve kültürel yapılarının yanı sıra doğal güzellikleriyle öne çıkan tabiat parkları ve her mevsimde yapılabilecek spor aktiviteleri ile Kahramanmaraş'ı eşsiz bir tatil deneyimi için ziyaret edebilir, Kahramanmaraş otobüs bileti ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kahramanmaraş Kalesi: Geç Hititler zamanında yapılan Kahramanmaraş Kalesi, şehrin tam merkezinde yer almaktadır. Birçok medeniyetten tarihi eserler bulunan kalede, Evliya Çelebi tarafından 17'nci yüzyılda kale kapısında yer aldığı belirtilen Maraş Aslanı da bulunmaktadır.
Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi: 1977 yılında temeli atılan, 2012 yılı mayıs ayında yeniden hizmete açılan Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesinin, envanter kayıtlarında 30.000 eser bulunmaktadır.
Kapıçam Tabiat Parkı: Kahramanmaraş’a 5 kilometre mesafede Gaziantep yolu üzerinde yer alan, 180 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Botanik Bahçesi de bulunan parkın 5 hektarlık bir alanını kapsayan Botanik Bahçesi 425 adet nadir bitkiyi barındırmaktadır. Botanik Bahçesi’nde 3 adet suni gölet de vardır.
Yedikuyular Kayak Merkezi: Eğer kış sporları seviyorsanız Kahramanmaraş’taki bu güzel kayak merkezini ziyaret etmeyi unutmayın.
Tarihi Ceyhan Köprüsü: 158 metre uzunluğunda olan Tarihi Ceyhan köprüsü 15. yüzyılda Dulkadir Beyliği döneminde inşa edildiği düşünülmektedir.
Tarihi Çukur Hamamı: Tarihi yapısını koruyarak günümüze kadar gelen Tarihi Çukur Hamamı, içerisinde halen hamam kültürü yaşatılmaktadır.
Kahramanmaraş’ta Ne Yenir?
Tarihi ve kültürü kadar Dünyaca ünlü mutfağıyla öne çıkan Kahramanmaraş'ta ne yenir sorusunu sizin için cevapladık.
Maraş Köfte: Kürdana geçirilmiş şekilde, yuvarlak yuvarlak doğranmış; kızarmış patates, patlıcan, domates ve biber ile salçalı sos kullanılarak fırına verilen, bu güzel yemeği mutlaka denemelisiniz.
Maraş Tarhana: İnce küçük cips kıvamında küçük kıtırlar halinde kızartılarak hazırlanan Maraş tarhanası, kış aylarında Kahramanmaraş'ın vazgeçilmez yemeklerinden.
Maraş Tava: Patlıcan, soğan ve biber ve küçük kuzu etlerinin fırında uzun süre pişirilmesiyle hazırlanarak sofralarda yer alır.
Eli Böğründe: Özel günlerde en çok pişirilen ana yemekler arasında yer alan Eli böğründe, kuşbaşı doğranmış kuzu etinin, biber ve soğanın ayrı köşelerde yer aldığı tepsi yemeğidir.
Maraş Dondurması: Keçi sütünden yapılıp, mis gibi salep kokusunun ve tadının bulunduğu Dünyaca ünlü Maraş dondurmasını Kahramanmaraş'ta denemelisiniz.
Yoğurtlu Maraş kebabı: Ravanda şerbeti ile servis edilen bu enfes kebap uyumuyla damaklarda şenlik yaratır.
Maraş usulü içli köfte: Birçok yörede bulabileceğiniz içli köfteyi Maraş usulü olarak da denemelisiniz.