Kilis - Şanlıurfa Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kilis - Şanlıurfa otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kilis - Şanlıurfa Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 100.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 1 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Öz Diyarbakır | Kilis - Şanlıurfa kaç saat ? | 2 sa 30 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Öz Diyarbakır |
Kilis Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Şanlıurfa Şehir Rehberi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Adıyaman ile komşu olan Şanlıurfa, tarihi güzellikleri ve dini önem arz eden eserleri ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Yerleşik olarak 2 milyona yakın nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 8. şehri olarak da dikkat çeken Şanlıurfa’da Yazları sıcak, kışları ise soğuk ve yağışlı geçen karasal iklim özellikleri görülmektedir. Tarihi Cilalı Taş Devri’ne kadar uzanan, Peygamberler Şehri olarak da anılan Şanlıurfa, tarihi ve kültürel yapılarının yanı sıra doğal güzellikleri ve zengin mutfağıyla da bölgenin en popüler şehirlerinden olmayı başarmıştır. Eşsiz bir tatil deneyimi sunan bu güzel şehrimize yolcu.com üzerinden alabileceğiniz Şanlıurfa otobüs bileti ile her şehirden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Şanlıurfa Gezilecek Yerler
Çok eski dönemlere uzanan tarihi ve geçmişten günümüze ulaştırdığı eşsiz tarihi ve kültürel eserleri ile her dönem yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken tarih kokan şehrimiz Şanlıurfa’da Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.
Balıklı Göl: Eyyübiye ilçesinde bulunan Balıklı Göl, İbrahim peygamberin putları kırmasının ardından Nemrut tarafından cezalandırıldıktan sonra Allah’ın lütfuyla kurtulduğu yer olarak bilinen bu kutsal yeri mutlaka görmelisiniz. Rivayete göre burada yakılan ateşin suya, odunların ise balıklara dönüştüğüne inanılıyor. Kutsal olarak kabul edilen Balıklı Göl’de avlanmak yasak ama satın alabileceğiniz yemlerle balıkları besleyebiliyorsunuz.
Urfa Kalesi (Şanlıurfa Kalesi): Milattan önce 2 bin yılında Romalılar tarafından inşa edildiği bilinen kale, İbrahim peygamberin ateşe atıldığı Dambak Tepesi’nde yer alıyor. Kale üzerinde bulunan iki taş sütunun, Hz. İbrahim’in mancınık tekniği ile ateşe atılmasında kullanıldığı söyleniyor.
Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi: Şanlıurfa Merkez Şehitlik mevkiinde, müze binasının inşaatına 1956 yılında başlanmış olup, müze 1969 yılında ziyarete açılmasına rağmen müze binasının kapasitesi de şehrin zengin eserlerini sergilemeye yetmemiş. 2015 senelerinde daha büyük bir alan üzerine yeni bir müze inşa edilmiş ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi hizmete açılmıştır.
Bazda Mağaraları: 13. yüzyılda taş ocağı olarak kullanılmış Bazda Mağaraları, yıllarca çevredeki yapılara taş sağladığı için içinde yeni oluşumlar meydana gelmiş.
Harran Örenyeri: Hz. İbrahim’in yaşadığı yer olarak rivayet edilen Harran’dan kalanları ziyaret edebilirsiniz. Pagan anlayışının sürdüğü bu toprakları eğer kartınız yoksa 5 TL gibi cüzi bir ücret karşılığında gezebilirsiniz.
Göbeklitepe: Şanlıurfa’ya 20 km mesafede, Örencik Köyü’nde yer alan Göbeklitepe, tarihteki en eski ve en büyük ibadet yeri olarak karşımıza çıkan Göbeklitepe, milattan önce 10 bin yılına kadar uzanan bir yapıya ev sahipliği yapıyor. Ülkemiz ve dünya tarihi için önemli bir yeri olan ve keşfedildiği tarihten itibaren yerli ve yabancı birçok turist tarafından yoğun ilgi gören Göbeklitepe, görenleri meraklandırıyor.
Karacadağ Kayak Merkezi: Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yer alan Şanlıurfa’ya 150 km, Siverek’e ise 60 km mesafede yer alan kayak merkezi, Güneydoğu’nun tek kayak merkezi olma unvanına sahip. Karacadağ Kayak Merkezi, 700 metrelik pisti ile yöre halkı, turistler ve profesyonel kayakçıların tarafından yoğun ilgi görüyor.
Bakırcılar Çarşısı: 1800'lü yılların son çeyreğinde yaptırılan çarşıyı ziyaret ederek hediyelik eşya satın alabilirsiniz.
Urfa’da Ne Yenir?
Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kendine özgü ve zengin mutfağıyla da dikkat çeken Şanlıurfa’nın eşsiz lezzetlerini sizin için tanıttık ve Şanlıurfa’da Ne Yenir? Sorusunu yanıtladık. Sizde Şanlıurfa otobüs bileti alarak bu eşsiz lezzetleri yerinde tadabilirsiniz.
Ciğer: Sabah kahvaltısında bile tüketilen Şanlıurfa’nın en önemli yemeklerinden biri olan ciğeri buraya gelince muhakkak denemelisiniz.
Çiğ Köfte: Şanlıurfa ile özdeşleşmiş lezzetlerden olan çiğköfte İnce köftelik bulgurun özel baharatlarla zenginleştirilerek marulun içine ya da lavaşa sarılmasıyla servis edilir.
Urfa Kebabı: Ülkemizin en sevilen kebap çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alan Urfa kebabı Koyun kıymasının özel harç ile karıştırılarak şişlere geçirilmesiyle yapılan ve kömür ateşinde piştikten sonra ister lavaş sarılı isterseniz de pide ile servis edilir.
Burma Kadayıfı: Kadayıfının içine ceviz eklenerek fırında kızartılan, üzerine şerbet konularak servis edilen Burma kadayıfı isterseniz kaymaklı dondurma ile de yiyebilirsiniz.
Patlıcan Kebabı: Urfa usulü yapılan kebaplardan biri olan patlıcan kebabı ya da tepsi kebabı, yoğurulmuş et ve patlıcanlar ile yapılan enfes kebaplardan biri.
Şıllık Tatlısı: Urfa'ya gittiğiniz zaman şıllık tatlısını da denemeden geçmeyin. Krep içerisine dövülmüş ceviz doldurulup üzerine şerbet dökülerek ve Antep fıstığı serpilerek servise hazır hale getirilir.