Kırıkkale Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kırıkkale otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Popüler Otobüs Firmaları Tümü
Kırıkkale Şehir Rehberi
Ülkemizin İç Anadolu Bölgesinde yer alan Kırıkkale, kuzeyinde Çankırı, kuzeydoğusunda Çorum, doğusunda Yozgat, güney-güneydoğusunda Kırşehir ve batısında da Ankara illeriyle sınır komşusudur. Kırıkkale’de sert kara iklimi hüküm sürmekte ve kışları soğuk, yazları sıcak geçmektedir. 9 kadar ilçe ve 11 kadar belde bulunan şehir, 21 Haziran 1989 yılında il olarak ilan edilmiştir. Kırıkkale, Anadolu'nun keşfedilmeye açık şehirlerinden olup, tarih boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış olmanın zenginliği, geçmişinden günümüze ev sahipliği yaptığı, camileri, türbeleri ve tarihi ve kültürel varlığı ile doğal güzellikleri, mağaraları, yeraltı şehirleri ve yaylaları ile öne plana çıkmaktadır. Tüm bunların yanı sıra Yahşihan Yoğurt Festivali, Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği, Ulusal Tekvando Festivali ve Sulakyurt Geleneksel Kavun Karpuz Festivalleri gibi keyifli aktivitelerin de sıklıkla düzenlendiği, keşfedilmeyi açık bu güzel Anadolu şehrini siz de yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Kırıkkale otobüs bileti ile ziyaret edebilir ve keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kırıkkale’de Gezilecek Yerler
Köklü geçmişinden günümüze ulaştırdığı müzeleri, camileri, köprüleri ve meşhur Kırıkkale evlerinin yanı sıra yer şekillerinin zenginliğiyle oluşan yer altı şehri, mağaraları ve doğasının güzelliğiyle dikkat çeken ve Anadolu'nun ortalarında yer alan avantajlı konumu sayesinde Kırıkkale otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz güzel şehrimiz için Kırıkkale'de Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
MKE Silah Müzesi: MKE Kırıkkale Silah Fabrikası’nın bünyesinde kurulan Silah Müzesi, 15 Temmuz 1990 yılında müze olarak hizmet vermeye başlamış. 14’üncü yüzyıldan günümüze kadar 299 adet eserin kronolojik sırayla sergilendiği Silah Müzesinde eserlerin çoğunluğu 2. Dünya Savaşı döneminden kalma.
Sulu Mağara Yeraltı Şehri: Yarı doğal-yarı yapay ve düden konumlu fosil bir mağara özelliğine sahip olan mağaranın uzunluğu 285 metreyi bulmaktadır. Arzu Bayırı Mevkii’nde yer alan mağara erken Hıristiyanlık döneminde yapılmış taş geçitlere sahip. Kuru ve sıcak bir havaya sahip olan mağara Kırıkkale Valiliği, İl Özel İdaresi'nce yapım işi ve çevre düzenlenmesi yapılarak hizmete başlatılmıştır.
Çeşnigir Köprüsü: Kızılırmak üzerinde yapılmış tarihi köprü Karakeçili ile Köprüköy arasında yer almaktadır. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 13'üncü yüzyıla ait bir eser olduğu ve Selçuklu Dönemi'ne ait olduğu düşünülmektedir. Orta bölümde belirgin bir eğim olan köprü 110 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindedir.
Kırıkkale Evleri: 1500’lü yıllardan günümüze kadar ulaşan yapılar tarihi Türk evleri ve konakları olup tescilli kültür varlığı niteliğindedir. Tarihi evler çoğunlukla Keskin ve Hasandede bölgelerinde olup bu yapılara Aslan Bey ve Tayyar Bey Konağı, ünlü ressamımız Rahmi Pehlivanlı’nın babası Zühtü Pehlivanlı’ya ait ev örnek olabilmektedir.
Ceritkale Kaya Mezarları: Keskin ilçesinin güneybatı tarafında, ilçe merkezine 10 kilometre mesafede yer alan kaya mezarları bir vadi içinde ve vadinin doğuya bakan yamaçlarında yer almaktadır. Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezarları tarihin 3 bin yıl öncesine kadar uzandığı düşünülüyor.
Kırıkkale’de Ne Yenir?
Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmanın zenginliğiyle çeşitlenen Kırıkkale mutfağı birbirinden farklı ve güzel lezzetleriyle de dikkat çekmeyi başarmıştır. Anadolu mutfağının güzelliklerini sergileyen, leziz yemeklerinin olduğu “Kırıkkale’de ne yenir?” sorusunun cevabını sizler için listeledik.
Tuvalak: İçinde hem bulgur hem de et bulunan tuvalak Kırıkkale'nin yöresel tatlarının başında geliyor. İsteğe göre içine nohut da eklenen yemekte yüksek besin değeri ve doyurucu bir yemek olarak sofralarda yerini alıyor.
Yoğurtlu Tarhana Çorbası: Sıcak başlangıç olarak akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan leziz çorba tereyağında kızdırılan nane ile daha lezzetli oluyor.
Sızgıt: Genellikle kurban bayramlarında Kırıkkale sofralarında çokça tüketilen sızgıt, etin küçük kuş başı haline getirilip kuyruk yağı ile pişirildikten sonra kurumaya bırakılıp hazır olunca tüketiliyor.
Keskin Tava: Kırıkkale kebabı olarak da bilinen yemek doğranmış taze domates ve biberlerin leziz etle buluşmasıyla ortaya çıkıyor.
Sarığı Burma: Şerbetli ve Kırıkkale sofralarında çokça tüketilen tatlı çıtır çıtır ve leziz tadıyla öne çıkıyor.
Kırıkkale Otogarları
Kırıkkale Varış Durakları
Mobil Uygulama
Sık Sorulan Sorular
Kırıkkale otobüs bileti nasıl alınır?
Kırıkkale ucuz otobüs bileti nasıl alabilirim?
Kırıkkale otobüs bileti alırken komisyon alıyor musunuz?
Kırıkkale otobüs biletimi nasıl satın alabilirim?
Kırıkkale otobüs bileti aldım, otogara ne zaman gitmeliyim?
Kırıkkale otobüs biletimi satın aldıktan sonra ne yapmam gerekir?