Kırşehir - Kastamonu Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kırşehir - Kastamonu otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kırşehir Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Kastamonu Şehir Rehberi
Türkiye’nin kuzeyinde, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Kastamonu, doğusunda Sinop ve Çorum, güneyinde Çankırı, batısında Karabük ve Bartın illeri ile komşudur ve ilin kuzeyinde ise Karadeniz bulunmaktadır. Hem karasal hem de Karadeniz ikliminin görüldüğü Kastamonu’da yaz ayları sıcak, kışları ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. Yeşilin her tonunu ve denizin uçsuz bucaksız maviliğini barındıran doğal güzellikleri, geçmiş dönemlerden günümüze ev sahipliği yaptığı tarihi yapıları ve eşsiz güzellikteki yer şekilleriyle yılın her dönemi kartpostal izlenimi veren bir şehir olmayı başarmaktadır. Siz de bu güzel şehri keşfederken doğayla baş başa kalmanın huzurunu yaşamak isterseniz Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Kastamonu otobüs bileti ile şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kastamonu Gezilecek Yerler
Güneyinde doğudan batıya uzanan Ilgaz Dağları ve kuzeyinde denize paralel uzanan Küre Dağları ile sarılmış bu güzel şehir milli parkları, şelaleleri, kanyonları, mağaraları le doğal güzellikleriyle büyülemekte, kaleleri, müzeleri, camileri ve antik kenti ile tarihi güzellikleri ile de ziyaretçilerine kapılarını açmakta, bütün bunların yanı sıra kamp, trekking, olta avcılığı, kaya tırmanış, avcılık, yamaç paraşütü, dalgıçlık, rüzgâr sörfü, çim pateni, jeep safari gibi aktiviteler ile ziyaretçilerine farklı turizm alanlarında çok çeşitli aktiviteler yapma fırsatı sunmaktadır. Kastamonu otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen bu eşsiz güzellikteki şehir için Kastamonu'da Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Kastamonu Kalesi: Şehrin batısında yüksek bir tepede bir kaya kütlesi üzerinde bulunan kale milattan sonra 12'nci yüzyılda Komnenoslar tarafından yaptırılmış. Kale içerisinde sarnıçlar, zindanlar, tüneller ile “Bayraklı Sultan” olarak anılan türbe bulunmaktadır.
Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kayak Merkezi: Doğal ve kültürel zenginlikleri yanında kış sporları ve kayak turizmi içinde önemli bir yer olan park 1976 yılında milli park statüsüne kavuşmuştur. 800 m ve 1500 metre uzunluklarında iki kayak merkezi 13 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Kent ortamından kaçmak, doğa yürüyüşü yapmak, yöreyi tanımak, piknik yapmak ve fotoğraf çekmek gibi rekreasyonel aktiviteler yapılabilmektedir.
Küre Dağları Milli Parkı: 2000 yılında Milli park olarak 2012 yılında ise Türkiye’nin ilk pan parkı Batı Karadeniz Bölümü'nün Küre Dağları üzerinde en zengin flora ve faunaya sahip yörelerinden biridir.
Valla Kanyonu: Tehlikeli bir etabı olan kanyonda rehber eşliğinde geçiş yapabilirsiniz. Ahşap bir terasında olduğu bölgede harika manzara fotoğrafları elde edebilirsiniz.
Ilıca Şelalesi: Pınarbaşı’na 12 kilometre mesafede Ilıca Köyü sınırlarında bulunan şelale 15 metre yükseklikten dökülmektedir. Şelalenin döküldüğü yerde yüzebilir, çevrede bulunan tesislere ait bungalovlarda konaklayabilir veya çadır kurabilirsiniz.
Ilgarini Mağarası: Uzunluğu 858 metre, derinliği 250 metreyi bulan mağarada Geç Roma ve Bizans dönemlerine ait şapel, mezarlar ve sarnıçlar bulunmaktadır.
Pompeipolis Antik Kenti: Milattan önce 64 yılında Romalılar tarafından kurulan antik kent eyalet merkezi olarak kurulmuştur.
Kastamonu Arkeoloji Müzesi: 1951 yılında da resmi açılışı yapılan müze 2015 rakamlarıyla 31.282’si sikke olmak üzere 32.904 eser bulunmaktadır. Üç bölümden oluşan müzenin birinci bölümünde heykeller, mezar stelleri ve lahitler, ikinci bölümde şapka inkılâbı bölümü, üçüncü bölümde ise Kastamonu ve çevresinde ele geçmiş, taş, metal, pişmiş toprak, cam eserler sergilenmektedir.
Kastamonu’da Ne Yenir?
Yöreye has taze ve doğal ürünlerin, kendine has yapılış biçimleriyle lezzetlendiği, hamur işi ve et yemeklerinin yanı sıra her damak zevkine uygun nitelikteki çorbaları ve tatlıları ile de dikkat çeken zengin Kastamonu mutfağının meşhur tatlarını sizin için tanıttık ve "Kastamonu'da Ne Yenir?" sorusunu yanıtladık.
Etli Ekmek: Saçta pişirilen etli ekmek doyurucu ve aynı zamanda çok lezzetli. Oldukça zahmetli olan Kastamonu etli ekmeği yöresel tatların başında geliyor.
Banduma: Bir et yemeği ve hamur işi olan banduma yapılışında hindi eti kullanılıyor. Yağlanmış ceviz içi ve yine hindi suyu ilave edilerek ocakta altı kızarana kadar pişirilen yemek eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir.
Mıklama: Soğan, kıyma, maydanozlar kavrulup pişirildikten sonra sahanda üzerine yumurta kırılarak hazırlanan mıklama, Kastamonu kahvaltılarının olmazsa olmazlarındandır.
Ekişili Pilav: İnce siyez bulgur ve ebegümeci ana malzemelerinin oluşturduğu pilav kırmızı biber ve eritilmiş tereyağı eklenerek sofralarla buluşur.
Cırık Tatlısı: Bayramlarda, düğünlerde ve kutlamalarda dağıtılan tatlı görüntü ve tat itibariyle lokmaya benziyor. Yuvarlak hamurların yağda kızartılıp şerbet dökülmesiyle hazır hale geliyor.