Kocaeli - Sinop Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kocaeli - Sinop otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kocaeli - Sinop Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 170.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 3 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Türkay Turizm | Kocaeli - Sinop kaç saat ? | 9 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Türkay Turizm |
Kocaeli Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Sinop Şehir Rehberi
Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin orta kesiminde bulunan Sinop, Karadeniz'in tek doğal limanı ve bir şehir liman kenti olma özelliği taşımaktadır. Sinop ili, Kastamonu, Samsun ve Çorum şehirleri ile de sınır komşusudur. Şehirde Karadeniz iklim tipi görülmektedir. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Sinop, yüzyıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasının zenginliğiyle de ön plandadır. Bahşedilen doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok doğa aktiviteleri de yapılabilen bu güzel şehrimizi yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Sinop otobüs bileti ile siz de ziyaret edebilirsiniz.
SİNOP GEZİLECEK YERLER
Doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel birçok esere de ev sahipliği yapan Sinop’ta Gezilecek Yerler listesini sizin için hazırladık. Sinop otobüs bileti alarak sizde bu eşsiz şehri ziyaret edebilirsiniz.
Sinop Kalesi: Sinop Kalesi, MÖ 7. yüzyılda da kenti korumak amacıyla kentin bulunduğu yarımada üzerinde kurulmuştur. Kale, Roma, Bizans ve Anadolu Selçukluları döneminde onarıldı. Günümüzde hâlâ dimdik ayakta duran kalenin duvarları şehri çevrelemektedir. İki ana giriş kapısı olan Sinop Kalesi duvarlarının uzunluğu 2.050 metre, 25 metre yüksekliği, 3 metre genişliğindedir.
Erfelek Şelaleleri: Sinop'un Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca köyü yakınlarındaki farklı boyutlarda 28 ayrı şelale barındırmaktadır. Yeşillikler arasında ve berrak suyuyla görenleri büyülüyor.
Güzelyalı Plajı: Sinop kent merkezine 5 kilometre mesafede bulunan yaklaşık olarak 30 kilometrelik bir alanda yapılmış olan düzenlemelerin ardından hem sahili hem denizi hem de günlük spor aktivitelerin yapılabileceği ekipmanlar, çocuk oyun parkları, bisiklet yolu ve kullanıma açılmış golf sahasıyla önemli bir eğlence merkezine dönüştürülmüştür.
Sinop Akgöl: Sinop’un Ayancık ilçesinde yer alıyor olup, 5 yalnızca kilometre uzaklıktadır. Dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz burada manzaranın tadını çıkarabilir, alabalık restoranlarında leziz alabalıkların tadına bakabilir, göl kenarında doğa ile baş başa verip piknik yapabilirsiniz.
İnaltı Mağarası: Ayancık İlçesine 40 km mesafede bulunan İnaltı Köyünde bulunan mağara gerek mağara içi damlataşları özelliği gerekse doğal çevresinin güzelliği ile turizm amaçlı kullanılmaktadır. . Ortalama uzunluğu 658 metre olan İnaltı Mağarasının sadece 300 metrelik bölümü aydınlatılmış olup turizme açılmıştır.
Sarıkum Gölü Plajı: Sinop’taki en uzun plaj olma özelliğini almaya hak kazanan Sarıkum Gölü, 1987 yılında Tabiat Koruma Alanı statüsüne alınmış ve 1991 yılında Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Sarıkum Köyü’ne yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta yer alan bu plaj ismini göl ve denizin birleştiği noktada bulunan sarı renkteki çöl kumundan almaktadır.
Hamsilos Koyu: Asıl adı Hamsolos ancak halk tarafından Hamsilos olarak adlandırılan Hamsilos Koyu, Türkiye’nin tek fiyordu olma özelliğini taşıyor. Yolunuz düştüğü takdirde güneşi harika manzarasını görmeden Sinop’tan dönmeyin.
İnceburun: Türkiye’nin en kuzey noktası olması özelliği olan İnceburun deniz seviyesinde 38 metre yükseklikte bulunmaktadı. Kayalıkların tepesine inşa edilen fener yıl boyu birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Babaçay Kanyonu: Doğal güzellikleriyle turistlerin ve doğa severlerin ziyaret mekanlarının başından gelen Babaçay Kanyonunda, trekking ve farklı aktiviteler yapılmaktadır. Yürüyüş parkurun sonunda bulunan İnaltı Mağarasını ziyaret ettiğiniz zaman görmeyi unutmayın.
Sinop’ta Ne Yenir?
Karadeniz'in liman kentlerinden olan Sinop, zengin mutfağı ve kendine has lezzetleri ile de dikkat çekiyor ve ziyaretçilerini memnun etmeyi başarıyor. Sinop’ta Ne Yenir sorusunu sizin için yanıtladık.
Sinop Mantısı: Sinop mantısının hazırlanışı klasik mantıya benzemektedir. Son olarak üzerine dövülmüş ceviz, tereyağı ve biber kullanılarak hazırlanan sos dökülmektedir.
Mısır Çorbası: Sinop’un en sevilen ve en fazla tüketilen lezzetlerinin arasında mısır çorbası yer almaktadır. Mısır çorbasının içerisinde yer alan malzemeler barbunya, mısır, domates salçası, kemikli kuzu eti, soğan ve katı yağdır.
Nokul: Maya, un ve tuz kullanılarak hazırlanan ve hamura kişinin damak tadına uygun olarak iç harç hazırlanmaktadır. İç harç olarak tercih edilmeye göre üzüm, kıyma, ceviz veya ıspanak kullanılabilmektedir. Özellikle misafir ikramlarında nokul olmazsa olmazlar arasındadır.
Katlama: Katlama yemeği bir hamur işi olup, Tatarlardan miras bir lezzettir. Hamurun yapılması sırasında çiçek yağı ve tuz kullanılmaktadır. Hamur halini aldıktan sonra ve kızartılacağı sırada ise toz şeker ile tereyağı eklenerek katlanmaktadır.
İçli Tava: Sinop’un en fazla yapılan yemeklerinden birisi içli tavadır. İçli tava yapılacağı sırada hamsiler temizlenerek tepsiye dizilmektedir. Sonrasında ise kuru üzüm, soğan, maydanoz ve fıstık malzemeleri eklenmektedir.
Islama: Islama, Sinop mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Özen gösterilerek açılan hamura ceviz ve tavuk eklenerek hazırlanmaktadır. Sinop’a gittiğiniz noktada mutlaka ıslama yaptırmanız gerekmektedir.
Prenses: Sinop’a gittiğiniz zaman tatlı da yemek isterseniz yörenin en bilindik tatlısı prenses’i denemelisiniz.