Malatya Karaman Otobüs Bileti - Yolcu.com

Malatya - Karaman Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Malatya - Karaman otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Karaman Şehir Rehberi

Karaman

İç Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında yer alan Karaman, içerisinde her iki bölgenin de unsurlarını barındıran güzel bir ildir.  Şehir, Hititler döneminde askeri ve ticari üst olarak kullanılmıştır. Daha sonra Lidya ve Frigler zamanında yerleşim yeri haline getirilmiştir. Daha sonra Selçuklu ve Osmanlı egemenliğine girmiştir.  Şairler diyarı diyebileceğiniz Karaman'da mağaralar, yapılar, antik kentler ve önemli tarihi kalıntılar bulunuyor. Bu nedenle yılın her mevsimi farklı bir turistik etkinlik gerçekleşmektedir. Karaman otobüs bileti alarak Karaman’ı gezebilirsiniz.

Karaman Gezilecek Yerler

Çeşmeli Şapeli:  Karaman şehir merkezindedir ve Bizans döneminde Ermeni eseri olarak inşa edilmiştir. Çeşitli restorasyonlarla birlikte sanatsal faaliyetlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Karaman Kalesi:  Tarihin farklı dönemlerinde restore edilmiş ve 1465 yılında yapılan son restorasyonla günümüze ulaşmıştır. 14. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kale, günümüzde
müze olarak kullanılmaktadır  ve mimarisi diğer kalelere göre farklıdır.

Ermenek Kalesi:  Karamanoğlu döneminde yapılan ilk kaledir. Farklı yapılarda sığınaklar ve zindanlar barındırmaktadır.

Ermenek Vadisi:  Son derece zengin bir doğal atmosfere sahip olan Ermenek Vadisi içinde çok sayıda mağara bulundurmaktadır. Aynı zamanda endemik bitki türleri açısından da zengin olan vadi, trekking, dağcılık ve kamp hayatı için ideal bir noktadır.

İncesu Mağarası:  İl merkezinin yakınında bulunan İncesu Mağarası, antik çağlardan kalma bir yapıya sahiptir. Damlataş birikimi ile oluşan mağaranın uzunluğu 1356 metredir.

Meraspolis Mağarası:  Ermenek ilçesinde bulunan mağara, sarkıt ve dikitleri ile ünlüdür. İki ayrı girişi bulunan mağaranın içerisindeki yeraltı suyu, antik dönemde şehrin ihtiyacını karşılamıştır.

Zeyve Çarşısı:  Beş asırlık bir tarihe sahip olan çarşı, Ermenek ilçesinde yer almaktadır. Su değirmenleri ve doğal fırınları ile otantik bir hava taşır.

Binbir Kilisesi:  Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan kilise, birçok farklı kilisenin bir araya gelmesiyle bu ismi almıştır.

Aktekke Camii:  Kesme taştan inşa edilmiş, Karamanoğlu döneminin mimari özelliklerini taşıyan tek kubbeli bir camidir.

Dereköy Fisandon Kilisesi:  9. yüzyılda inşa edilen kilise, bir dönem camiye dönüştürülmüş ve bugün ziyaretlere açıktır.

Hürrem Dayı Evi:  Üç asır önce inşa edilen Hürrem Dayı Evi, Osmanlı döneminin sivil mimari özelliklerini yansıtıyor. Ahşap işçiliği, avlu ve konak tasarımları ile harika bir yapıdır.

Tartan Evi:  19. yüzyılda Osmanlı mimarisinin bir eseri olan Tartan Evi, 1810 yılında inşa edilmiştir. İç dekorasyonu ve ahşap yapısı oldukça etkileyicidir.

İklim ve Yerel Mutfak

Bir bütün olarak karasal iklimin hakim olduğu Karaman, yazın çok sıcak, kışın ise soğuk bir iklime sahip olup, sıfırın altına iner. Şehir özellikle ilkbahar ve yaz aylarında seyahate uygun. Yöre mutfağı çok zengin farklı lezzetlerden oluşmaktadır. Akdeniz ve güney mutfaklarına olan yakınlığından dolayı et ve bitki bazlı harika yemekler bulabilirsiniz. En meşhur lezzetler sulu pilav, arabaşı çorbası, köy dolması, cibe dolması, bulamaç, batırık, guymak, toyga çorbası ve susuz kebaptır.

Mobil Uygulama