Merzifon - Bayburt Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Merzifon - Bayburt otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Merzifon Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Bayburt Şehir Rehberi
Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Bayburt, 1927 ‘ye kadar Erzurum’a bağlı olup, bu tarihte Gümüşhane’ye bağlanmıştır. 1989 tarihinden itibaren 3578 sayılı yasa ile il statüsüne kavuşan şehir, çeşitli medeniyetlerden kalma birçok tarihi ve kültürel esere ve doğal güzelliklere sahiptir. Doğu Karadeniz iklimi ile doğu Anadolu iklimi arasında, bir geçiş iklimi hüküm süren Bayburt’ta yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve yağışlıdır. Çoruh Nehri sayesinde rafting ve birçok doğa sporu yapabileceğiniz güzellikleriyle büyüleyen yemyeşil doğaya sahiptir. Siz de bu güzel şehre Yolcu.com üzerinden kolayca alabileceğiniz Bayburt otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bayburt'ta Gezilecek Yerler
Tarihi ve kültürel yapıları ve eşsiz doğal güzellikleriyle Karadeniz'in keşfedilmeye açık bu güzel şehri, alacağınız Bayburt otobüs bileti kadar uzağınızda. Bayburt'ta Gezilecek Yerler Listesi'ni sizin için hazırladık.
Bayburt Kalesi: Bayburt Kalesi, Bayburt şehrine hakim yüksek bir tepede bulunan tarihî kale ilk defa ne zaman, kimler tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir. Çeşitli zamanlarda onarılan kale ilk olarak Bizans İmparatoru I. Justinianus zamanında onarıldığı bilinmektedir. Türklerin Anadolu'da ilk hakim oldukları yerlerden olan Bayburt Kalesi Selçuklular, Saltuklular ve Danişmendliler zamanında tahkim edilmiştir.
Saat Kulesi: Bayburt ilinin şehir merkezinde bulunan Bayburt Saat Kulesi, 29 Ekim 1924'te saatleri çalıştırılan kule Millî Mücadele sırasında farklı bölgelerde savaşan Bayburtluların bulundukları yerlerde gördüğü saat kulelerinden esinle inşa edilmiştir ve mimari yapı olarak Çorum Saat Kulesi'ne benzemektedir. Kulenin gövdesi sekizgen, köşkü ise kare planlıdır.
Baksı Müzesi: Bayburt’a 45 kilometre mesafede Bayraktar Köyü'nde kurulu sanat müzesidir. Bayraktar Köyü'nün eski ismiolan baksı sözcüğü eski Türklerde bilgin, hekim, şaman anlamlarına gelmektedir. Birçok çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına ait eserler Baksı Müzesinde bulunmaktadır.
Aydıntepe Yeraltı Şehri: 1996 yılında bir inşaat kazısı sırasında bulunan ve hiçbir alet ve malzeme kullanılmadan kayaların oyulması ile yerin 5 metre altında, 2 metre yüksekliğinde 20 odası olduğu tespit edilen yer altı şehrinin, geçmişte sığınak olarak kullanıldığı sanılmaktadır.
Sırakayalar Şelalesi: Sırakayalar köyünde bulunan Sırakayalar Şelaleleri, köyün girişi ve köy içinde olmak üzere iki adettir. Doğal güzelliğiyle büyüleyen şelale ve çevresi yaz aylarında mesire yeri olarak değerlendirilmektedir.
Korgan Köprüsü: Tarihi İpek Yolu, Bayburt Gümüşhane güzergahının yaklaşık 25'inci kilometresinde Akşar Beldesi'nde yer alan tarihi yapı klasik Selçuklu köprülerinden kesme taştan iki gözlü, sivri kemerli bir yapıdır.
Bayburt’ta Ne Yenir?
En az doğal güzellikleri kadar ön plana çıkan, kendine özgü yapılış biçimleri, çeşitli ve enfes tatlarıyla dikkat çeken Bayburt mutfağının tatlarını sizin için tanıttık ve “Bayburt'ta Ne Yenir? “ sorusunun sizin cevaplarını listeledik.
Tel helvası: Bayburt’a gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken yemeklerin başında tek başına yapması oldukça zor hem yapımı hem de pişirmesi oldukça zahmetli olan tel helvası gelmektedir.
Yalancı dolma: Bayburt’ta genellikle unlu yemekler meşhur olsa da et ve sebzenin bir arada olduğu yalancı dolma gibi yemekler de vardır. Lahana yaprakları ve etin buluştuğu bu güzel yemek Bayburt mutfağının meşhur lezzetlerindendir.
Lor dolması: Ramazan, bayram ve özel günlerde yapılıp misafirlere sunulan lezzetli yemek farklı çeşit peynirler ve pazı ile hazırlanıp pişirilir.
Kesme Çorbası: Açılan hamurdan ince ince kesilen makarnaların katıldığı çorbada, soğan ve mercimek yer almaktadır.
Galacoş; Kesinlikle Bayburt’a geldiğinizde yemeniz gereken yemeklerden biri olan bu yemek pide ve kıyma ile yapılmakta ve sıcak bir şekilde servis edilmektedir. Şehrin özel yemeklerinden biridir.
Tatlı Çorba: İçerisine kuşburnu, pişmiş kayısı, üzüm, erik ve incir atılan çorba şehrin en sevilen yemeklerinin başında gelmektedir. Çorba en son fındık ile süslenerek servis edilmektedir.