Merzifon Çankırı Otobüs Bileti - Yolcu.com

Merzifon - Çankırı Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Merzifon - Çankırı otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Merzifon - Çankırı Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
190.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
3
En Uygun Fiyatlı FirmaErbaa Seyahat Merzifon - Çankırı kaç saat ? 4 sa 5 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Lüks Erova Turizm

Çankırı Şehir Rehberi

Çankırı

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesinde yer alan Çankırı, batısında Bolu, kuzeybatısında Karabük, kuzeyinde Kastamonu, doğusunda Çorum ve güneyinde Ankara ile Kırıkkale ile komşudur. Şehirde İç Anadolu Bölgesine özgü iklim etkisi görülürken kışlar soğuk, yazlar ise ılık geçmektedir .Geçmiş yüzyıllar boyunca çok çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Çankırı, tarihi ve kültürel bir çok değere ev sahipliği yapmakta, bunun dışında doğal güzellikleri ile dikkat çekmekte ve zengin termal kaynaklar ile ve içmeler barındırmaktadır. Topraklarının üçte birini kaplayan ormanları ve yüksek dağları ile birçok rekreasyonel aktivite yapılabilme koşullarını sağlayan ve kamp, karavan, yaya ve atlı yürüyüş, bisiklet, fotoğrafçılık, avcılık ve kış sporları gibi birçok aktiviteyi yapma fırsatı sunan bu güzel şehri yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Çankırı otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz. 

Çankırı Gezilecek Yerler

Neolitik Çağdan günümüze kadar ulaştırdığı birçok tarihi yapı ve esere ev sahipliği yapan ayrıca doğal güzellikleri, temiz havası ve turizm aktiviteleri ile de ön plana çıkan, Çankırı otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu güzel şehrimizi siz de doğayla baş başa kalmak ve şehir hayatından uzaklaşmak için alternatif bir şehir olarak tercih edebilirsiniz.

Çankırı Kalesi: Şehrin kuzeyinde bir tepe üzerinde kurulmuş olan kale Hititler tarafından yaptırılmış Romalılar, Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde sağlamlığıyla ün salmıştır. Roma döneminde yapılan restorasyonlarla su sarnıcı, mağaralar, gözetleme kulesi eklenmiştir. Kale geçen yüzyıla kadar iskan edilmiş olup yapıdan zamanımıza birkaç sur kalıntısı kalmıştır.

Tuz Mağarası: Çankırı'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Tuz mağarası, Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervine sahiptir.

Sultan Süleyman Cami: Kanu­ni Sultan Süleyman'ın emri ile Sadık Kalfa tarafından inşa edilen cami 1522 yılında başlayan yapının inşaatı 1558 yılında tamamlanmıştır. Kare planlı olan cami üzerinde ortada bir büyük tam kubbe ile bu kubbenin dört tarafında birer yarım kubbe bulunmaktadır. Bu kubbeler dört paye ve duvarlar arasındaki kemerlere oturmak­tadır. Duvarları ve minaresi kesme taş, kubbe üstleri kurşunla kaplıdır.

Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kayak Merkezi: Batı Karadeniz bölümünde Kastamonu ve Çankırı illeri sınırlarında yer alan doğal ve kültürel zenginlikleri yanında kış sporları ve kayak turizmi içinde önemli bir yer olan park 1976 yılında milli park statüsüne kavuşmuştur. 800 m ve 1500 metre uzunluklarında iki kayak merkezi 13 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Kent ortamından kaçmak, doğa yürüyüşü yapmak, yöreyi tanımak, piknik yapmak ve fotoğraf çekmek gibi rekreasyonel aktiviteler yapılabilmektedir.

Çankırı Müzesi: Bölgede yapılan kazı çalışmaları sonucu elde edilen arkeolojik ve etnografik eserlere ev sahipliği yapan müze 16 Mayıs 1972 yılında Çankırı'da halk eğitim binasının alt katında kurulmuştur. Müze daha sonra 100. Yıl Merkez Binası'nın ikinci katına 23 Ağustos 1981 yılında taşınmış ve burada hizmet vermeye devam etmektedir. Müzede Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok eseri bünyesinde bulunmaktadır.

Çankırı’da Ne Yenir?

İç Anadolu Bölgesi’nin çok çeşitli tatları ile zenginleşen Çankırı mutfağı, çoğunlukla et yemekleri öne çıkıyor. Kendine has hamur işi ve çorbalarının da bulunduğu, ziyaretçilerine farklı lezzetler tatma fırsatı sunan bu güzel Anadolu şehri için “Çankırı’da ne yenir?” sorusunun cevabını sizler için listeledik. 

Cimcik Hamur Çorbası: Cimcik denilen hamur parçaları, yoğurt, tereyağı ve baharatlarla hazırlanan çorba Çankırı’nın yöresel lezzetlerinden biridir.

Sarımsaklı Et: Kuşbaşı et, soğan ve salçanın kavrulmasıyla hazırlanan yemeği diğerlerinden ayıran özelliği ise içinde bulunan kabuklu sarımsaktır.  

Yaren Güveci: Çankırı sofralarında sıklıkla yerini alan yöresel lezzet kuşbaşı etin çeşitli sebzelerle güveçte pişirilmesiyle hazır hale geliyor.

Yazma Çöreği: Yörede et yemeklerinin yanında lezzetli hamur işi yemekleri de yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de yazma çöreği. Kat kat açılan ve yağlanan mayalı hamurun içerisine çekilmiş ceviz katılarak hazırlanan çörek dilimlenerek sofralarda yerini alıyor.  

Mıkla: Çankırı kahvaltılarında olmazsa olmazlar arasında yer alan mıkla, kavrulan yumurtanın üzerine yoğurt dökülerek servis ediliyor.

Mobil Uygulama