Kahramanmaraş - Gaziantep Uçak Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kahramanmaraş - Gaziantep uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kahramanmaraş Popüler Uçuş Noktaları
Mobil Uygulama
Gaziantep Şehir Rehberi
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en eski kültür merkezlerinden birisi olan Gaziantep, MÖ 4000 yıllarına kadar uzanan ve ilk uygarlıkların doğduğu, Mezopotamya ve Akdeniz arasında, tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanmıştır.Antik ulaşım yollarının, stratejik bazı konumların birleştiği, savunmaya ve saldırıya elverişli, antik ticaret yollarının kesiştiği bir kavşakta bulunması ona tarihin bütün safhalarında bir çok medeniyetin göz dikmesine sebep olmuştur. Gaziantep, halk arasındaki eski adıyla Antep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında bulunan bir ildir. Güneydoğuda şehir olarak en fazla nüfusu barındırır. Sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir. Gaziantep, Şehitkamil, Şahinbey olmak üzere iki metropol ilçeye ayrılmıştır. Gelişmişlik açısından Türkiye'nin 20. büyük ilidir. Gaziantep'in simgeleri arasında Gaziantep Kalesi, Gaziantep Baklavası ve antepfıstığı sayılabilir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 20 km mesafede bulunan Gaziantep Havalimanı’nı, size uygun en ucuz uçak bileti alarak yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bir ulaşım seçeneği olan karayolu seyahatinizde bir çok otobüs firmaları sizlere yardımcı olacaktır. Yavuzeli Caddesi üzerinde bulunan Gaziantep Otogarı’ndan sizler hemen hemen her ile otobüs seyahati yapılmaktadır. Sizlerde Gaziantep’e en ucuz uçak bileti alarak seyahatinizi sağlayabilirsiniz.
YEME-İÇME
Gaziantep mutfağı genel olarak doğu ile batı kültürünün ortasında çıkmış kendine özgü bir yere sahiptir. Tarihin en eski şehirlerinden biri olan Gaziantep, Müslüman Araplara, Yahudilere, Ermenilere ve en son Türklere ev sahipliği yapmıştır. Şehir ticaret kervanlarının geçtiği güzergâhta olması sebebi ile çok sayıda kültürün birleştiği bir yer olmuştur. Dünyada üne sahip olmuş olan Gaziantep Baklavası, tescilli olarak Gaziantep mutfağına aittir. Bol antepfıstığı, baklavaya lezzet ve muhteşem bir görüntüye çevirmetedir. Yemek olarak kendisine has özel baharatları ile yapılan lahmacunu. Meşhur Gaziantep Lahmacunu’nu yemenizi tavsiye ederiz.
dövmeli alaca çorba, yoğurtlu dövme çorba, lebeniye çorbası, pirinç çorbası, şehriye çorbası, mercimek çorbası, tarhana çorbası, işkembe çorbası, karışık dolma, patlıcan dolması, biber dolması, kabak dolması, yaprak sarması, lahana sarması, pancar sarması, kellepaça, etpaçası, beyran, şıveydiz, yoğurtlu patates, kabaklama, doğrama, boranı, pirpirim aşı, alinazik, patlıcan musakka, lahmacun (Antep usûlü), peynirli pide, şekerli pide, yeşil zeytin böreği, peynir semseği, lor semseği, çökelek semseği, tatar böreği, şiş börek, omaç, pisi böreği, katmer, kaymak, muhammara, yeşil zeytin ekşilemesi, dorgambaç, tarhana eritmesi, kuşbaşı kebap (tike), kıyma kebabı, sarımsak kebabı, soğan kebabı, patlıcan kebabı, sebzeli kebap, ayva kebabı, yenidünya kebabı, simit kebabı, yoğurtlu kebab ve ciğer kebabı (cartlak kebabı), yuvalama, içli köfte, ekşili ufak köfte, yoğurtlu ufak köfte, arap köftesi, sini köftesi, çiğ köfte, mercimekli köfte (malhıtalı köfte), yağlı köfte, yapma ve kısır , özbek pilavı, etli dövme, firik pilavı, iç pilavı, mercimekli pilav, havuç aşı, çağla aşı ve buğulama aşı, maş, fasulye salatası, loğlaz, patates salatası, yeşil zeytin piyazı, çoban salata, domates salatası, koruk salatası, patlıcan salatası ve cacık, baklava, bülbül yuvası, fıstıklı sarma, kadayıf, lokma tatlısı, irmik helvası, aşure, zerde, sütlaç, bastık, nişe helvası, guymak, kaygana, şıllık, kerebiç, mayanalı kahke ve hedik, saçma tavası, sarımsak tavası, domates tavası, bakla tavası, fasulye tavası, et kavurması, ciğer kavurma ve et kızartması, ötçe, bıbbıkiye, ekmek aşı, pancar kavurma ve zeytinyağlı kabak içi. Gaziantep uçak bileti alarak Gaziantep'i gezebilirsiniz.
ALIŞVERİŞ
Köklü geçmişi ile çok zengin olan bu muazzam şehirde alışveriş için birçok mekanlar bulunmaktadır. Merkezde bulunan eski çarşı ve pazarlarda bulunan kumaşlar, şallar, el dokuması halı, kilimler ve birçok el işçiliği ile yapılan eşyalar bulunmaktadır. Bunların yanında birçok farklı ürünü de alabilirsiniz. Biber, patlıcan, kuru zahter, tahinli helva, pestil, muska, sucuk, Antepfıstığı ve birçok ürün alabilirsiniz. Aşağıda alışveriş yapabileceğiniz yerleri sizler için listeledik.
Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Sanko Park Alışveriş Merkezi, Primemall AVM, Forum Gaziantep Avm, M1 Merkez Gaziantep Alışveriş Merkezi, Şirehan Alışveriş Merkezi, yerel marka ve esnaflar.
GEZİLECEK YERLER
Tarihi yapıları, antik kentleri ile birçok turistlerin gözbebeği haline gelen Gaziantep’te bir çok gezilecek mekan bulunmaktadır. Taş zeminli dar sokakları ve çok geçmiş zamanlardan günümüze kadar hala aynı sağlamlığı ile ayakta duran tarihi dükkanlar. Gaziantep’te gezilecek yerler sorusuna en iyi cevapta başta o Tarihi Antep Evleri diyebiliriz. Değişik bir mimari yapılarına sahip olan bu tarihi evleri görmenizi tavsiye ederiz. Birde bir cadde düşünün. Şehrin merkezinde bulunan bu çarşı tam olarak 500 yıllık geleneği yaşatmakta. Bu çarşıda tamamen bakırcılar bulunmaktadır. Bu yüzden adı da Bakırcılar Çarşısı olarak anılmaktadır. Misafirperver olan bakır ustaları kendi yaptıkları sanatları sizlere hiç sıkılmadan anlatacaktır. Gazianntep’te ezilecek yerleri sizlere listeledik. İyi eğlenceler.
Eyüpoğlu Camii, Dülük, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kabasakal Paşa Camii, Naib Hamamı, Zincirli Örenyeri, Gaziantep Pazar Hamamı, Zeugma Mozaik Müzesi, Rumkale,Gaziantep Anıt Mezarları,Ali Nacar Camii,Şeyh Fethullah Hamamı,Nizip Fevkani Kilisesi,Tekke Camii, Zeugma Antik Kenti, Gaziantep Kalesi, Pişirici Mescidi ve Kasteli, Kendirli Kilise, Şarklı Mağara,Zeytinhan,Gaziantep Altın Çarşısı,Kurtuluş Cami, Tahtani Camii, Bayazhan Kent Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Sofdağı Yaylası, Mitras Tapınağı, Gaziantep Ahmet Çelebi Camii,Hacı Nasır Camii, Kaleoğlu Mağarası, Hızır Yaylası,Gaziantep Dolmen Mezarları, Fırat Vadisi, Nuri Mehmet Paşa Camii,Cıncıklı Örenyeri, Araban Kalesi,Dülük Antik Kenti,Zincirli Bedesten,Yesemek Açık Hava Müzesi,Keyvanbey Hamamı,Gaziantep Ağa Camii, Medusa Cam Eserler Müzesi, Tilbaşar Kalesi, Tarihi Millet Hanı, Burç Ormanları,Ömeriye Camii, Karpuzatan Mesire Yeri,Karkamış Harabeleri, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Hüseyin Paşa Hamamı, Şeyh Fethullah Camii, Kemikli Bedesten, Tabak Hamamı,Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi, Dülükbaba Ormanı,Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Tarihi Gümrük Hanı
MÜZE
1. Gaziantep Arkeoloji Müzesi
2. Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi
3. Hasan Süzer Etnografya Müzesi
4. Medusa Cam Müzesi
5. Ömer Ersoy Kültür Merkezi
6. Şahinbey Savaş Müzesi
7. Zeugma Mozaik Müzesi ve Zeugma Antik Kenti
8. Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi
9. Yesemek Açıkhava Müzesi
10. Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi
11. Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi
12. Gaziantep Atatürk Evi Müzesi
13. Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi
14. Gaziantep Kültürü Müzesi
Gaziantep Popüler Uçuş Noktaları
Mobil Uygulama
Sık Sorulan Sorular
Kahramanmaraş-Gaziantep uçak bileti nasıl alınır?
Kahramanmaraş-Gaziantep uçuşunu hangi hava yolu firmaları gerçekleştirmektedir?
Taksitle Kahramanmaraş-Gaziantep uçak bileti alabilir miyim?
Kahramanmaraş-Gaziantep uçak bileti almak için yolcu.com güvenilir mi?
Kahramanmaraş-Gaziantep uçak bileti aldım, havalimanına ne zaman gitmeliyim?
Kahramanmaraş-Gaziantep uçak biletimi satın aldıktan sonra ne yapmam gerekir?