Muş - Giresun Uçak Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Muş - Giresun uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Muş Şehir Rehberi
Bölgede yaşayan Urartular’a ait yerleşim izleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İskitler, Medler, Persler ve Makedonlar’dan sonra bölge için Romalılar ile Partlar savaştı. Daha sonra Sasaniler bölgeyi 400 yıl boyunca kontrol altına aldı. Anadolu’nun Türkleşmeye başlamasıyla bölge de bu durumdan etkilendi. 1514’de yapılan Çaldıran Savaşı’ndan sonra bölge Osmanlılar’ın eline geçti. Türkiye Cumhuriyeti Dönemi’ne gelindiğindeyse 1929 senesinde il oldu. Muş uçak bileti sizi Muş’un tarihinin katmanları arasında gezdirecek.
Muş’a gitmişken birkaç kültürel etkinliğe katılmak güzel olmaz mı? Mesela Muş’un Kurtuluş Yıldönümü her yıl 30 Nisan’da kutlanıyor. 10-11 Mayıs’ta düzenlenen Lale Festivali’nde lale tarlalarında gezinebilir ve halk oyunları gösterileriyle coşabilirsiniz. 1940 senesinden beri devam eden Malazgirt Zaferi Kutlamaları 25-26 Ağustos tarihlerinde düzenleniyor. Yine her yıl düzenlenen bir başka etkinlik olan Ramazan Şenlikleri’nde geleneksel Hacivat-Karagöz oyunları ile meddah gösterileri var. Muş uçak bileti sayesinde kentin eğlenceli yüzüne de yol alın.
Muş Kalesi
Muş’un en eski yerleşim yeri olan Muş Kalesi, şehrin merkezinde bulunuyor. Muş uçak bileti ile kaleyi sahiplenen medeniyetlerin izlerini sürün.
Muş Ulu Camii
979 senesinde Şeyh Muhammedi Mağribi’nin yaptırdığı Muş Ulu Camii’nin minaresi 1968 senesinde yeniden inşa edilmiş.
Yıldızlı Han
Miralay Seyfi Bey’in 1307’de inşa ettirdiği Yıldız Han, İpek Yolu üzerindeki konumu sebebiyle ticaret ve konaklama için kullanılmış. Muş uçak bileti ile İpek Yolu’nun izini sürün.
Muş Evleri
Büyük avluları, erzak depoları ve Selçuklu Dönemi’nden kalmışa benzetilen pencereleri ile ön plana çıkan Muş Evleri, geleneksel yaşayışı gözler önüne seriyor.
Arak Manastırı
Aziz Aydınlatıcı Grigor’ın 4. yüzyılda inşa ettiği rivayet edilen Arak Manastırı’nı görebilmek için ilk adım Muş uçak bleti almak.
Murat Köprüsü
Selçuklular’ın 13. yüzyılda yaptığı varsayılan Murat Köprüsü’nün çevresindeki mesire yerlerinde dinlenip, piknik yapabilirsiniz.
Malazgirt Kalesi
Urartular Dönemi’nden kaldığı tahmin edilen Malazgirt Kalesi, zamanın izlerine rağmen ayakta kalmaya devam ediyor.
Kayalıdere Antik Kenti
Arkeolojik kazıların devam ettiği Kayalıdere Antik Kenti’nden çıkarılan tarihi objeler Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.
Havalimanları Tümü
Mobil Uygulama
Giresun Şehir Rehberi
M.Ö. 2000’li yıllarda da yerleşim olduğu düşünülen Giresun’nda ilk yerleşenlerin Gaşkalar olduğu biliniyor. M.Ö. 8. yüzyıla kadar bölgede kalan Gaşkalar’ı Persler, Makedonlar, Kapadokya Krallığı ve Pontuslular takip etti. 1200’lü yıllarda Giresun şehri Trabzon Rum İmparatorluğu’na bağlandı. Selçuklular’ın ve Moğollar’ın hakimiyeti ile bölgede Türk varlığı kendini göstermeye başladı. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde Trabzon’a bağlı olan Giresun; Cumhuriyet’in ilanıyla il merkezi oldu. Giresun’un tarih serüvenine dalmak için Giresun uçak bileti almalısınız.
Temmuz ve Ağustos aylarında denize girebileceğiniz Karadeniz kıyıları ve yeşilin her tonuyla büyüleneceğiniz yaylalarıyla Giresun’da alternatif bir tatil planlamak mümkün. Kümbet, Tamdere, Kulakkaya, Paşakonağı, ve Karaovacık Yaylaları başlıca yaylalar… Ayrıca Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali, Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali, Kuşdili Kültür Turizm ve Sanat Festivali ve Çıkrıkkapı Yayla Şenliği şehre yolu düşenleri ağırlıyor. Fındığın ve kirazın ana vatanı olan Giresun’a Giresun uçak biletiile uçun.
Giresun Adası
Giresun Adası, Doğu Karadeniz’in yaşanabilir tek adası… Adaya kıyıdan ulaşım 30 dakika sürüyor ve adada gezmek Giresun uçak biletialanlar tarafından çok tercih ediliyor.
Giresun Kalesi
Pontus Kralı I. Farnakes’in M.Ö. 2. yüzyılda yaptırdığı tahmin edilen Giresun Kalesi şehrin merkezindeki konumuyla da dikkatleri üzerine çekiyor.
Giresun Arkeoloji Müzesi
Rumlar’ın kilise olarak kullandığı bina 1948’den 1967 yılına kadar cezaevi işlevi görmüş. Binanın 1988 senesinde restore edilmesiyle Giresun Arkeoloji Müzesi açılmış.
Kapu Camii
1461 yılında inşa edilen Kapu Camii, 19. yüzyılda yapılan onarımla günümüze kalmayı başardı. Giresun uçak bileti sayesinde caminin şerefesindeki detayları inceleyin.
Tirebolu Kalesi
Saint Jean Kalesi olarak da bilinen Tirebolu Kalesi M.Ö. 15. yüzyıla tarihleniyor. Gördüğü restorasyonlarla ayakta kalan kaleyi de ajandanıza eklemelisiniz.
Bedrama Kalesi
Harşit Vadisi’nin üzerinde bulunan Bedrama Kalesi’nden günümüze çok az bölüm kalmış ama manzaranın tadını çıkarmak isteyenler fotoğraf çekmek için kaleye uğruyor.
Kuzalan Şelalesi
Giresun-Şebinkarahisar yolu üzerindeki Kuzalan Şelalesi’nde hem manzarayla büyülenebilir hem de soğuk suyunun tadını çıkarabilirsiniz.
Meryem Ana Manastırı
M.S. 2. yüzyılda yapımına başlanan Meryem Ana Manastırı ibadetin yasak olduğu yıllarda Hristiyanlar’ca kullanılmış.