Muş - Hatay Uçak Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Muş - Hatay uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Muş Şehir Rehberi
Bölgede yaşayan Urartular’a ait yerleşim izleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İskitler, Medler, Persler ve Makedonlar’dan sonra bölge için Romalılar ile Partlar savaştı. Daha sonra Sasaniler bölgeyi 400 yıl boyunca kontrol altına aldı. Anadolu’nun Türkleşmeye başlamasıyla bölge de bu durumdan etkilendi. 1514’de yapılan Çaldıran Savaşı’ndan sonra bölge Osmanlılar’ın eline geçti. Türkiye Cumhuriyeti Dönemi’ne gelindiğindeyse 1929 senesinde il oldu. Muş uçak bileti sizi Muş’un tarihinin katmanları arasında gezdirecek.
Muş’a gitmişken birkaç kültürel etkinliğe katılmak güzel olmaz mı? Mesela Muş’un Kurtuluş Yıldönümü her yıl 30 Nisan’da kutlanıyor. 10-11 Mayıs’ta düzenlenen Lale Festivali’nde lale tarlalarında gezinebilir ve halk oyunları gösterileriyle coşabilirsiniz. 1940 senesinden beri devam eden Malazgirt Zaferi Kutlamaları 25-26 Ağustos tarihlerinde düzenleniyor. Yine her yıl düzenlenen bir başka etkinlik olan Ramazan Şenlikleri’nde geleneksel Hacivat-Karagöz oyunları ile meddah gösterileri var. Muş uçak bileti sayesinde kentin eğlenceli yüzüne de yol alın.
Muş Kalesi
Muş’un en eski yerleşim yeri olan Muş Kalesi, şehrin merkezinde bulunuyor. Muş uçak bileti ile kaleyi sahiplenen medeniyetlerin izlerini sürün.
Muş Ulu Camii
979 senesinde Şeyh Muhammedi Mağribi’nin yaptırdığı Muş Ulu Camii’nin minaresi 1968 senesinde yeniden inşa edilmiş.
Yıldızlı Han
Miralay Seyfi Bey’in 1307’de inşa ettirdiği Yıldız Han, İpek Yolu üzerindeki konumu sebebiyle ticaret ve konaklama için kullanılmış. Muş uçak bileti ile İpek Yolu’nun izini sürün.
Muş Evleri
Büyük avluları, erzak depoları ve Selçuklu Dönemi’nden kalmışa benzetilen pencereleri ile ön plana çıkan Muş Evleri, geleneksel yaşayışı gözler önüne seriyor.
Arak Manastırı
Aziz Aydınlatıcı Grigor’ın 4. yüzyılda inşa ettiği rivayet edilen Arak Manastırı’nı görebilmek için ilk adım Muş uçak bleti almak.
Murat Köprüsü
Selçuklular’ın 13. yüzyılda yaptığı varsayılan Murat Köprüsü’nün çevresindeki mesire yerlerinde dinlenip, piknik yapabilirsiniz.
Malazgirt Kalesi
Urartular Dönemi’nden kaldığı tahmin edilen Malazgirt Kalesi, zamanın izlerine rağmen ayakta kalmaya devam ediyor.
Kayalıdere Antik Kenti
Arkeolojik kazıların devam ettiği Kayalıdere Antik Kenti’nden çıkarılan tarihi objeler Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.
Havalimanları Tümü
Mobil Uygulama
Hatay Şehir Rehberi
Akdeniz’in en güneyinde bulunan, Akdeniz’in ve Suriye’nin sınırlarının kesiştiği yerde bulunmaktadır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Hatay’da, Hititler, Asurlar, Babiller, Persler gibi imparatorlukların egemenliği altında bulunmuştur. 1516 yılında Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi sırasında Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Hatay’da Akdeniz iklimi görülmektedir. Kışları ılık ve yağışlı geçmekle birlikte yazları sıcak ve kurak geçer. Yerel halkın geçim kaynağı genellikle ticarete ve tarıma dayanmaktadır. Hatay denildiği zaman akıllara ilk gelen çoğumuzun bildiği üzere meşhur künefesidir. Hatay Künefesi’ni yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Şehir merkezine yaklaşık olarak 35 km mesafede bulunan Hatay Havalimanı, yapacağınız havayolu seyahatinizi gerçekleştirecektir. Merkez’de bulunan Hatay Otobüs Terminali’de sizlerin otobüs ile seyahatinizi sağlayacaktır. Sizlere uygun olan Hatay uçak bileti ve Hatay’a otobüs bileti alabilir, seyahatinizi yapabilirsiniz.
YEME-İÇME
Hatay, tarihi ile olduğu gibi, yemekleri ile de ün sahibi. Kentin köklü geçmişi, çeşitli kültürlerin birbirleriyle kaynaşması, ortaya son derece zengin bir mutfak çıkarmış. Hatay mutfağının temelinde bulgur, et ,baharat, nar ekşisi ve biber salçası bulunmaktadır. Meşhur künefe peyniri de bulunmaktadır. Bu özel künefe peynir ise, Hatay’a ait özel bir peynirdir. Bu özel peynir ile yapılan künefe, dünyaya nam salmıştır. Hatay’ı ziyarete gelen gezicilerin yaptıkları ilk iştir. Burada yapılan çiğ köftede kavrulmuş kıyma ile birlikte yapılıp yenmektedir. Çiğ köfteye farklı bir lezzet katmaktadır.
Mahluta çorbası, kesir salatası, zahter salatası, tepsi kebabı, kuru patlıcan dolması, şeyh mualla, oruk, öcce, ekşili börülce, beyaz kabak boranisi, cevizli biber (muhammara), bakla ezmesi, humus, nazlı et yemeği, kaytaz böreği, kerebiç, semirsek, kuşgözü, kuzu etli patlıcan söğürme, Yörük kebabı, tantuni ve tahini patlıcan.
ALIŞVERİŞ
Hatay’da bulunan en eski çarşı Uzun Çarşı’dır. İçerisinde birçok yöresel peynirler, dokumalar, takılar, meşhur defne sabunu alınabilir. Gıda olarak alabileceğiniz nar ekşisi, sumak, salçalar ve meşhur Hatay tuzlu yoğurt almanız gerekir.
Palladium AVM Antakya, Primemall Avm, İskenderun Park Forbes AVM
GEZİLECEK YERLER
Hatay’da gezilecek yerler dendiği zaman birçok yer akıllara gelmektedir. Çok fazla imparatorluklara ev sahipliği yaptığı için şehirde gezilip görülmesi gereken birçok yer vardır. Hristiyanlar için yapılan mekanların yanı sıra birçok da Müslümanların yaptığı camiiler ve mekanlar bulunmaktadır. Hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için büyük bir öneme sahip olan Habibi Neccar Camii (Eski kilise), Hatay’da gezilmesi gereken yerlerdendir. Diğer gezilecek yerleri sizler için listeledik.
Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, HabibNeccar Camisi, ŞalenveDarb-ı Sak(Bayezid-i Bistami) Kaleleri, Aziz Petrus Grottosu, Cin Kulesi, Seleukeia Pieria Yerleşme ve Kent Kalıntıları, Antakya (Antiokheia) Surları, İssos, Hatay Şelalesi, El-Mina, Arsuz (Rhossos ya da Rosus), Soğukohık ve Yayladağı Orman İçi Dinlenme Yerleri ve Arsuz Plajları.
MÜZE
Müzeler: Eski Hatay Arkeoloji Müzesi
SANAT – FESTİVAL - FUAR
Geleneksel Bahar Şenliği - ( 9 Mayıs )
Beyazid-İ Bestami Hz. Anma Haftası - (27 - 29 Mayıs )
İskenderun Belediyesi Kültür Ve Turizm Festivali - ( 5 - 9 Temmuz )
Antaktya Festivali ( 21 - 23 Temmuz )
Arsuz Geleneksel Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali ( 15 - 21 Ağustos )
Gözcüler Kültür Sanat Festivali ( 25 - 26 Ağustos )
İlk Kurşun Festivali ( 19 Aralık )
Sünnet Ve Yayla Şenlikleri ( 22 - 23 Ağustos )
Türk Askerinin Reyhanlıya Girişi ( 8 Temmuz )
Payas Kervansaray Şenlikleri ( 1 Eylül )
Kırıkhan Sünnet Şöleni ( 15 Mayıs )
Kırıkhan’ ın Kurtuluşu ( 6 Temmuz )
ORTALAMA İKİ KİŞİLİK YEMEK ÜCRETİ
30 TL
31 Hatay
Kartlı Sivil: 2.00
Kartlı Memur:
Kartlı Öğrenci: 1.50
Kartsız Sivil:
Kartsız Öğrenci: