Muş - Tunus Uçak Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Muş - Tunus uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Muş Şehir Rehberi
Bölgede yaşayan Urartular’a ait yerleşim izleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İskitler, Medler, Persler ve Makedonlar’dan sonra bölge için Romalılar ile Partlar savaştı. Daha sonra Sasaniler bölgeyi 400 yıl boyunca kontrol altına aldı. Anadolu’nun Türkleşmeye başlamasıyla bölge de bu durumdan etkilendi. 1514’de yapılan Çaldıran Savaşı’ndan sonra bölge Osmanlılar’ın eline geçti. Türkiye Cumhuriyeti Dönemi’ne gelindiğindeyse 1929 senesinde il oldu. Muş uçak bileti sizi Muş’un tarihinin katmanları arasında gezdirecek.
Muş’a gitmişken birkaç kültürel etkinliğe katılmak güzel olmaz mı? Mesela Muş’un Kurtuluş Yıldönümü her yıl 30 Nisan’da kutlanıyor. 10-11 Mayıs’ta düzenlenen Lale Festivali’nde lale tarlalarında gezinebilir ve halk oyunları gösterileriyle coşabilirsiniz. 1940 senesinden beri devam eden Malazgirt Zaferi Kutlamaları 25-26 Ağustos tarihlerinde düzenleniyor. Yine her yıl düzenlenen bir başka etkinlik olan Ramazan Şenlikleri’nde geleneksel Hacivat-Karagöz oyunları ile meddah gösterileri var. Muş uçak bileti sayesinde kentin eğlenceli yüzüne de yol alın.
Muş Kalesi
Muş’un en eski yerleşim yeri olan Muş Kalesi, şehrin merkezinde bulunuyor. Muş uçak bileti ile kaleyi sahiplenen medeniyetlerin izlerini sürün.
Muş Ulu Camii
979 senesinde Şeyh Muhammedi Mağribi’nin yaptırdığı Muş Ulu Camii’nin minaresi 1968 senesinde yeniden inşa edilmiş.
Yıldızlı Han
Miralay Seyfi Bey’in 1307’de inşa ettirdiği Yıldız Han, İpek Yolu üzerindeki konumu sebebiyle ticaret ve konaklama için kullanılmış. Muş uçak bileti ile İpek Yolu’nun izini sürün.
Muş Evleri
Büyük avluları, erzak depoları ve Selçuklu Dönemi’nden kalmışa benzetilen pencereleri ile ön plana çıkan Muş Evleri, geleneksel yaşayışı gözler önüne seriyor.
Arak Manastırı
Aziz Aydınlatıcı Grigor’ın 4. yüzyılda inşa ettiği rivayet edilen Arak Manastırı’nı görebilmek için ilk adım Muş uçak bleti almak.
Murat Köprüsü
Selçuklular’ın 13. yüzyılda yaptığı varsayılan Murat Köprüsü’nün çevresindeki mesire yerlerinde dinlenip, piknik yapabilirsiniz.
Malazgirt Kalesi
Urartular Dönemi’nden kaldığı tahmin edilen Malazgirt Kalesi, zamanın izlerine rağmen ayakta kalmaya devam ediyor.
Kayalıdere Antik Kenti
Arkeolojik kazıların devam ettiği Kayalıdere Antik Kenti’nden çıkarılan tarihi objeler Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.
Havalimanları Tümü
Mobil Uygulama
Tunus Şehir Rehberi
Tunus Cumhuriyeti’nin başkenti olan ve ülkeyle aynı adı taşıyan Tunus şehrinin geçmişi Kartaca Uygarlığı ile başladı. Pön Savaşları sonrasında bölgeden sürülen Kartacalılar’ın ardından Romalılar yönetimi ele geçirdi. Romalılar’dan sonra Hafsi Hanedanlığı 1574’e kadar idareyi ele aldı. Türkler’in sahneye çıkmasıyla Tunus yeniden yönetim değiştirdi. 1881’de Fransa ile yapılan Bardo Antlaşması neticesinde Tunus Fransa’nın himayesi altına girdi. 1956’da yapılan bir başka anlaşma ile Tunus bağımsızlığını ilan etti. Tunus uçak bileti sayesinde şehrin tarihinde dolanın.
Ulusal Bardo Müzesi
Tunus uçak bileti aldıktan sonra, dünyanın önemli mozaik müzelerinden biri olan Ulusal Bardo Müzesi’ne de zaman ayırın. 4.700 metrekare olan mozaiklerde; Kartaca, Punik, Roma, Osmanlı ve Fransız etkileri görülüyor.
Al-Zaytuna Camii
7. yüzyılda inşa edilen ve İlk İslam Üniversitesi olan Al-Zaytuna Camii, Tunus’un simgelerinden biri olarak kabul ediliyor. Tunus uçak bileti alırken gidilecek yerler listenize almalısınız.
Aziz Vincent de Paul Katedrali
Fransız kolonilerinden kalan ve 1883 senesinde inşa edilen Aziz Vincent de Paul Katedrali’ni ziyaret etmek için Saat Kulesi’ni bulmanız yeterli. Çünkü katedral saatin tam karşısında yer alıyor.
Ichkeul Gölü
Ichkeul Dağı ve Ichkeul Ulusal Parkı ile çevrili olan Ichkeul Gölü, göç zamanı binlerce kuşun uğrak noktası oluyor. Tunus uçak bileti alırken Ichkeul Gölü’nü ajandanıza not aldığınızdan emin olun.
Sidi Bou Said
Hediyelik eşya alma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınız Sidi Bou Said Kasabası’nın mavi ve beyaz evleri arasında dolanırken el işlemeleriyle süslü kapılarına da hayran kalacaksınız.
Dar Ben Abdallah Müzesi
Medine Bölgesi’nde 1796 senesinde inşa edilen bir sarayda konumlanan Dar Ben Abdallah Müzesi’nde bölgenin zengin geçmişi gözler önüne seriliyor.
Kartaca
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kartaca Bölgesi şehir merkezine 19 kilometre uzaklıkta. Bölgeye tramvayla gidebilirsiniz. Ancak kalıntılar arasında yürüyerek dolaşmanızı tavsiye ederiz.
Medine Bölgesi
“Eski Şehir” de denilen Medine Bölgesi’nde Bab-Bahr ilk uğrayacağınız yer olmalı. Al-Zaytuna Camii, Milli Kütüphane, Kitapçılar Çarşısı ve Dar Ben Abdallah Müzesi de Medine Bölgesi’nde ziyaret edilecek noktalar arasında…
Ville Nouvelle (Yeni Şehir)
Fransız mimarisinin ön plana çıktığı Ville Nouvelle, Medine Bölgesi ile Tunus Gölü arasında kalıyor. Aziz Vincent de Paul ve Aziz Olive Katedrali bu bölge içinde yer alıyor. Ville Nouvelle Bölgesi ayrıca mağazaları, otelleri, kafe ve restoranlarıyla da biliniyor.