Ankara Amasya Otobüs Bileti - Yolcu.com

Ankara - Amasya Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Ankara - Amasya otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Ankara - Amasya Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
49.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
59
En Uygun Fiyatlı FirmaNiksarkale Turizm Ankara - Amasya kaç saat ? 4 sa 30 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Niksarkale Turizm

Amasya Şehir Rehberi

Amasya

Elması ile ünlü olan ve şehzadeler şehri olarak da bilinen Amasya tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyülemeyi ve ön plana çıkmayı başarmıştır. Konum olarak Orta Karadeniz Bölümünde yer alan ve Tokat, Yozgat, Çorum ve Samsun illerinin çevrelediği Amasya, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur. Amasya'da Karadeniz iklimi-Kara iklimi arasında bir geçiş iklimi etkili olmaktadır. Amasya, doğal güzelliklerinin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktası olan milli mücadelenin başlangıcında çok önemli bir yeri olan Amasya Genelgesi’nin de duyurulduğu yer olarak önemini korumaktadır. Termal turizmin de etkin olduğu Amasya’da, dağ yürüyüşleri, doğa gezileri, olta balıkçılığı ve kamp aktiviteleri gibi çok çeşitli etkinliklere katılabilir, Yolcu.com üzerinden alabileceğiniz Amasya otobüs bileti ile bu tarihi ve doğal güzellikleriyle büyülü şehri ziyaret edebilirsiniz. 

Amasya Gezilecek Yerler

8 bin yıllık tarihi, kültürü, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile her dönem yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan bu güzel şehir, Amasya otobüs bileti kadar uzağınızda. 

Amasya Arkeoloji Müzesi: 1980 yılında hizmete açılan bina birçok tarihi eser yer almaktadır. 

Amasya Harşena Kalesi: Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kale 18. Yüzyıldan sonra önemini kaybetse de günümüz de tarihi bir mekân olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Boraboy Gölü Tabiat Parkı: Güzel doğası ve içindeki lokantalarıyla yeşillikler içinde güzel bir yer olan tabiat parkı, ailecek zaman geçirebileceğiniz yerlerin başında geliyor. 

II. Beyazıt Camisi ve Külliyesi: Beyazıt zamanında yaptırılan cami depremlerle bir nebze hasar görse de onarılarak günümüze kadar gelmiştir. İnşaatının Bayezid tarafından Şehzade Ahmed’e havale edildiği bildirilmektedir. Cami Yeşilırmak kenarına inşa edilmiştir. 

Şehzadeler Müzesi: Şehzadeler şehri olarak da bilinen müze 2007 yılında ziyaretçilere açılmıştır. 

Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesi: İlhanlılar, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde hastaların tedavi şekilleri ve hastaların tedavi edildiği yer olan müze günümüzde ziyaret edebileceğiniz bir müze olarak hizmet vermektedir. 

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi: Ülkemizin kuruluşunda önemli yerlerden biri olan müze, Amasya Genelgesinin açıklandığı yerdir. Hasar görüp yıkılan yapı, valilik tarafından yeniden yaptırılmıştır. 

Ballıca Mağarası Tabiat Parkı: Büyüklüğü ve görkemiyle ön planda olan mağara, 2019 yılında UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi” ne kabul edilen doğal miras alanıdır. 

Amasya Ne Yenir?


Tarihi ve doğası kadar kendine özgü mutfağıyla da ön planda olan Amasya, mutfağının meşhur yemeklerini sizler için hazırladık

Amasya Boranisi: Yumurta, yoğurt, sarımsak ile hazırlanan borani, soğuk servis edilir. 

Şıngır Kebabı: Şıngır adı verilen şişlere patlıcan ile etin dizilmesiyle ve çarkın elle döndürülmesiyle köz üzerinde pişirilir. 

Amasya Dolma İçi: Mercimek, salça, kuyruk yağı ve pastırma malzemeleriyle hazırlanan, ister pilav gibi isterseniz üzüm yaprağına sararak sıcak servis edilen yöresel yemeklerden biridir. 

Patlıcan Pehli: Patlıcan, domates ve pirzola etin muhteşem buluşmasından ortaya çıkan enfes bir tat. 

Sıkma Tarhana Çorbası: Kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbası, Amasya ziyaretinizde denemeniz gereken tatlardan biri. 

Kesme Hamur Çorbası: İbik çorbası olarak da bilinen leziz tat yeşil mercimek, un ve yoğurt ile hazırlanmaktadır 

Mobil Uygulama