Çankırı - Mardin Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Çankırı - Mardin otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Çankırı Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Mardin Şehir Rehberi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü'nde yer alan Mardin, güneyinde Suriye, batısında Şanlıurfa, kuzeyinde Diyarbakır ve Batman, kuzeydoğusunda Siirt ve doğusunda ise Şırnak ile komşudur. Türkiye’nin en kalabalık 26. şehri Mardin’in 10 adet ilçesi bulunmaktadır. Şehrin genelinde karasal iklim özellikleri görülmekte olup kış mevsimi soğuk geçmekte iken yaz ayları ise güneyden gelen çöl ikliminin etkisi ile sıcak geçmektedir. Mardin, İpek Yolu üzerinde bulunup, 5 adet han ve 1 adet kervansaraya ev sahipliği yapmaktadır. Geçmiş dönemlere uzanan köklü tarihi ve tarihten günümüze taşıdığı eserleri bu tarih kokan şehri Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Mardin otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz.
Mardin’de Gezilecek Yerler
Çağlar boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlığın izlerini taşıyan, önemli tarihsel ve kültürel mimari zenginliklere sahip olan, kendine has evleri, çarşıları ve kültürü ile dikkat çeken Mardin, eşsiz doğası ve yer altı zenginlikleri ile de ziyaretçilerine farklı aktiviteler yapabilme fırsatı sunmaktadır. Dağ ve doğa yürüyüşü, termal turizm, mağara turizmi, kamp ve karavan turizmi ve av turizmi gibi oldukça çeşitli aktivitenin yapılabildiği bu güzel şehir için Mardin’de Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık. Eşsiz bir Mardin tatili ise kolaylıkla satın alabileceğiniz Mardin otobüs bileti kadar uzağınızda.
Deyrulzafaran Manastırı: Merkeze yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan manastır, ismini Süryanice sarı ya da safran anlamına gelen “zafaran”dan almaktadır. Etrafında yetişen safran bitkisinden veya bölgeye özel sarı renkteki taşlarından bu ismi aldığı bilinen bu güzel yapı, Milattan sonra 5. yüzyılda inşa edilmiştir. 1932’ye kadar 640 yıl boyunca Süryani Ortodoks patriklerine ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde de Süryani Kilisesi’nin önemli dini merkezlerinden biri olan Manastır, dünyanın dört bir yanından gelen Süryaniler tarafından dua ve bereket almak için ziyaret edilmektedir.
Mardin Kalesi: 10. yüzyılda Hamdaniler tarafından inşa edilen kale, 1 km. uzunluğunda, 30-150 metre genişliğindedir. Çeşitli vakitlerde Mardin’e uğrayan gezginlerin verdikleri bilgilerden kalede çok sayıda yapı olduğu bilinmektedir. Diğer bir adı "Kartal Yuvası olarak bilinen ve mükemmel bir manzaraya sahip kalenin bir başka özelliği de kayalıklar üzerine kurulmuş oldukça doğal bir yapı olmasıdır. Şehir merkezinde yer alan ve eşsiz manzarası ve gizemli geçitleriyle her sene yoğun şekilde yerli ve yabancı turist çeken Mardin Kalesi, Mardin’in en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır.
Mardin Müzesi: 1895 yılında Antakya Patriği İgnatios Behnam Banni tarafından Süryani Katolik Patrikhanesi olarak yaptırılan ve 1947 yılından beri hizmet veren Mardin Müzesi’nde, Paleolitik Çağdan on dokuzuncu yüzyıl'a kadar olan eserler sergilenmektedir. Müze içerisinde çocuk ve yetişkinler için öğretici ve eğlenceli etkinlikler düzenlenmektedir.
Kayseriye Çarşısı: Artuklu Dönemi’nde inşa edildiği sanılan çarşı dikdörtgen yapıdaki bina yapısının doğu, kuzey ve güney yönlerinde birer kapı bulunuyor. Dört tane giriş kapısı ve iç ve dış olarak iki bölümü bulunan çarşıda gümüşçülerden hediyelik eşya mağazalarına kadar çok fazla dükkân bulunuyor.
Germ-i Ab Kaplıcası: Dargeçit ilçesine 18 kilometre uzaklıkta yer alan kaplıca, Dicle Nehri kenarında bulunuyor. Suyu 40 derece olup içerdiği minareller ile cilt hastalıkları ve romatizmaya iyi geldiği bilinmektedir. Kaplıcada; bir tedavi havuzu ve içme çeşmeleri bulunuyor. 250 yatak kapasiteli bir tesisi de bulunan alan, konaklamak isteyenler için de konaklama seçeneği de sunuyor.
Mardin Ulu Cami: Artuklular devri mimari örneklerinden, Mardin merkezde bulunan tarihi cami. Yapıldığında iki minaresi olan yapı, kesme taştan yapılmıştır.
Mardin’de Ne Yenir?
Kendine has yapılış şekillerinin doğal ve taze ürünleri ile birleştiği ve ortaya çıkan nefis yemekleri ile Mardin mutfağının eşi benzeri olmayan tatlarını sizin için tanıttık. Bu zengin mutfak, Mardin tatilinizi eşsiz kılacak mükemmel tatlara sahip.
İşkembe dolması (Kibbe): Kuzu ya da oğlak işkembesi kullanılarak yapılan et, pirinç, nane, yeni bahar ve isteğe bağlı olarak nohuttun konduğu yöresel lezzetlerden biri.
İrok: Mardin usulü içli köfte olan irok kendine has baharatlarla hazırlanan enfes tatlardan.
Kiliçe: Hayat Çöreği olarak da bilinen mahlep, zencefil ve tarçın kullanılarak hazırlanan yöresel hamur işi çeşitlerinden olan kiliçe, cenaze, düğün gibi özel günlerde de hazırlanmaktadır.
İncasiye: Kuru siyah erikle ve kuşbaşı etlerle hazırlanan incasiye Osmanlı saray mutfağına şifalı yönüyle adını yazdırmış bir lezzet.
Kaburga dolması: Kaburga, kuşbaşı etler ve içli pilavla servis edilen kaburga dolmasını Mardin’i ziyaret ederseniz mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden.