Gümüşhane - Diyarbakır Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Gümüşhane - Diyarbakır otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Gümüşhane - Diyarbakır Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 140.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 7 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Mardin Seyahat | Gümüşhane - Diyarbakır kaç saat ? | 9 sa 45 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Öz Diyarbakır |
Gümüşhane Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Diyarbakır Şehir Rehberi
Yaklaşık 9000 yıllık bir geçmişe sahipliğiyle Diyarbakır, gelenekleri, mutfağı, sahip olduğu yaptığı tarihi yapılarıyla yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret mekanlarından olmuştur. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Diyarbakır’ın doğusunda Batman ve Muş, batısında Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, kuzeyinde Elâzığ ve Bingöl, güneyinde ise Mardin illeri bulunmaktadır. Sert bir karasal iklime sahip olan Diyarbakır'da yazları çok sıcak, kışları ise soğuk ve ılık arası bir hava hakimdir. Birçok UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan yapısıyla tarih kokan şehir Diyarbakır’ı, Yolcu.com üzerinden alabileceğiniz Diyarbakır otobüs bileti ziyaret edebilirsiniz.
Diyarbakır Gezilecek Yerler
Doğal güzellikleri, köklü tarihi, tarihi yapıları ve kültürel eserleri ile ilgileri üzerine çeken bu eşsiz şehir, Diyarbakır otobüs bileti kadar uzağınızda.
Sülüklü Han: Kazancılar Hanı olarak da bilinen, Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden olan Sur'da yer alan tarihî han, Hanilioğlu Mahmut Çelebi ile kız kardeşinin isteği üzerine yapılmış. İnşa edildiğinde 3 katlı olan Sülüklü Han yalnızca bir katı ayakta kalmış turistik mekanlardan biridir.
Hevsel Bahçeleri: Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kuş cenneti ve UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilen Hevsel Bahçeleri Dicle Nehri kıyısında, Diyarbakır Kalesi ile nehir vadisi arasında yer alan yaklaşık yedi yüz hektarlık verimli arazidir.
Diyarbakır Kalesi ve Arkeoloji Müzesi: Çin Seddi'nin ardından dünyadaki en uzun ve geniş savunma duvarı olan ve 9 bin yıllık surları ile günümüze kadar ulaşan Diyarbakır Kalesi UNESCO Dünya Mirası Listesinde yerini almıştır.
Ziya Gökalp Müzesi: Ünlü şair Ziya Gökalp’in ailesine ait doğup büyüdüğü bu ev 1953 yılında alınmasından üç yıl sonra hizmete açılmıştır.
Ulu Cami: Anadolu'nun en eski camisi olan Diyarbakır Ulu Cami, Diyarbakır Kalesi'nin surları üzerinde Harput Kapısı ile Mardin Kapısı'nı birleştiren noktanın batısında yer almaktadır.
Meryem Ana Kilisesi: Üçüncü yüzyıldan kalma Meryem Ana Kilisesi’nin, Bizans Devri'ne ait mihrabı ve Roma biçimi kapısı bulunmaktadır. Ali Paşa’da bulunan bu tarihi eser zamanla birçok onarım görmüş olup, kilisede bazı azizlerin türbesi bulunmaktadır.
Diyarbakır’da Ne Yenir?
Birçok medeniyetin gelip geçtiği Diyarbakır, mutfağıyla da ün kazanmış ve zengin yemek seçenekleri ve lezzetleriyle ziyaretçilerinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Diyarbakır ziyaretlerinizde tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfederken leziz yemeklerini de tatmayı unutmayın. Diyarbakır’ın lezzetlerini sizin için tanıttık ve Diyarbakır’da Ne Yenir? Sorusunu yanıtladık.
Meftune: Diyarbakır'ın en bilinen lezzetlerinden olan Meftune, tadına da ekşilik katan sumaktan yapılır. Patlıcanlı ya da kabaklı olarak hazırlanabilir bu yemek en makbulü etle hazırlananıdır.
Pıçık: Salçalı ve yoğurtlu olarak servis edilen pıçık, küçük bulgur toplarından oluşan ve bol yoğurtla servis edilen leziz bir yemektir.
Mahlepli Diyarbakır çöreği: Diyarbakır kahvaltı sofralarını hazırlayan bu eşsiz çörek, yassı ya da pelik şeklinde hazırlanarak susamla süslenir. Mahlep aroması ile hazırlanan Diyarbakır çöreğini denemek isterseniz, Diyarbakır’da bir pastaneye uğramanız yeter.
Duvaklı Pilav: Diyarbakır yöresine ait yapılışıyla et ve badem kullanılarak yapılan bu leziz pilav genellikle özel günlerde yapılmaktadır.
Ayvalı Kavurma: Dilim dilim ayvalar ve kuzu etiyle yapılan bu yöresel yemeğin denediğinizde tadı damağınızda kalacak.
Mumbar Dolması: Güneydoğunun sevilen yemeklerinden biri olan mumbar dolması, koyunun kalınbağırsağı, içerisine yöreye özgü bir harç doldurularak hazırlanır. Diyarbakır'ın hemen her yerinde mumbar dolmasını bulabilirsin.
Paluze tatlısı: Cevizli üzümlü pekmez tatlısı olarak da bilinen Paluze tatlısı, Osmanlı mutfağından gelmektedir.