Kütahya - Siirt Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kütahya - Siirt otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kütahya Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Siirt Şehir Rehberi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğu ucunda yer alan Siirt, doğusunda Şırnak ve Van, kuzeyinde Batman ve Bitlis, batısında Batman, güneyinde Mardin ve Şırnak İlleri ile sınır komşusudur. Siirt’te karasal iklim özellikleri hâkim olmakta ve dört mevsim en belirgin özellikleriyle yaşanmaktadır. Doğu ve kuzey bölgelerinde kışlar daha sert ve yağışlı, güney ve güneybatı bölgelerinde ılık geçmekte, yazları ise sıcak ve kurak olmaktadır. Arap kültüründen izler taşıyan ve keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle farklı bir tatil deneyimi yaşamak ve şehri keşfetmek isterseniz yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Siirt otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Siirt’te Gezilecek Yerler
Kaplıcaları, mağaraları, yaylaları, akarsuları ve turizm amaçlı spor faaliyetlerinin yanı sıra geçmiş dönemlerden günümüze ulaştırdığı tarihi camileri, kaleleri, türbeleri ile termal turizmi, kültür turizmi ve eko turizmi fe yapılabilen şehrimizi Siirt otobüs bileti alarak kolaylıkla ziyaret edebilir ve farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Ulu Cami: Ulu Cami’nin yapılış tarihi belli olmamakla birlikte mevcut bilgilere göre Selçuklu Sultanlarından Mugizüddin Mahmut tarafından 1129 yılında onarılmıştır. Çinili Minare olarak anılan Ulu Caminin minaresi mimarisiyle, tipik Selçuklu mimarisini yansıtmaktadır.
Sağlarca Kaplıcası: Billoris kaplıcası, Siirt’in 17 kilometre güneyinde Botan çayı kenarında, belediye ve mücavir saha sınırları dışında bulunmakta içerdiği şifalı sular sayesinde banyo uygulamalarıyla deri hastalıklarına, romatizmada, kadın hastalıkları, nevralji, nevrit,polio sekelleri ve su içi egzersizlerinde faydalı olduğu bilinmektedir.
Botan Mağaraları: Siirt’in 4 kilometre güneydoğusunda bulunan ve Uluçay’a (Botan) yaklaşık 350 metre yükseklikten bakan mağara, kireç taşlarının oyulması ile oluşmuştur. Mağaranın yanında bulunan ve atlama taşı olarak adlandırılan dik bir kaya bulunuyor ve bu kısımlar muhteşem manzarası ile doğaseverleri büyülüyor.
Tillo Kalesi Cam Seyir Terası: Osmanlı Dönemi’nde yapılan Tillo Kalesi, pek ışık almadığı için üzerine cam teras inşa edilmiş. Yüksekliği 1100 metre olan teras, 7 metre uzunluğunda olup, 5 metre genişliğe sahiptir.
Saat Kulesi: Siirt Ulu Camii'nin doğu kısmında yer alan ve Alaaddin Paşa tarafından 1905 yılında yaptırılan orijinal kule zamanla yıkılmış ve mevcut yapı 1975 yılında inşa edilmiştir.
Siir’te Ne Yenir?
Özellikle Büryan (Perive) et yemeği ve fes şeklinde tencerelerde pişirilen perde pilavıyla ünlenen, kendine özgü lezzetleriyle her damak zevkine hitap eden Siirt mutfağının yemeklerini sizin için tanıttık ve Siirt’te Ne Yenir? Sorusunu yanıtladık.
Büryan Kebabı: Kuzu eti ile hazırlanan Siirt'in en meşhur lezzetleri arasında yer alan büryan kebap, birkaç metre derinlikteki kuyuda çamurla kapatılarak pişirilir.
Perde Pilavı: Hamur harcı, tencereyi kaplayacak şekilde sıvandıktan sonra iç harcında pilav, tavuk eti ve çeşitli baharatlar kullanılarak iç harç tencereye yerleştirilip, hamur ile tamamen kapatılır ve fırında pişirilir.
Aside: Yağ ve unun kavrulmasıyla hazırlanan bir tatlıdır. İsterseniz dondurma ve sos ile birlikte servis edilir.
Kitel Köfte: İçli köfte ile benzerlikler gösteren kitel köfte, özellikle Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesi'nde çokça tüketilen bir yemektir. Dış kısmı buğday ve bulgur ile kaplanırken, iç harcında kıyma kullanılır.
Mumbar: Adana'ya özgü bir yemek olarak bilinen mumbar, Siirt ve Batman'da da ön plana çıkmıştır. Siirt'te genellikle 'bumbar' ismiyle bilinir.