Ordu - Gaziantep Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Ordu - Gaziantep otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Ordu - Gaziantep Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 180.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 6 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Kanberoğlu Turizm | Ordu - Gaziantep kaç saat ? | 16 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Kanberoğlu Turizm |
Ordu Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Gaziantep Şehir Rehberi
Her yeri tarih kokan Güneydoğu bölgesinde bulunan Gaziantep, Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerine ev sahipliği yapmaktadır. 2 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehri konumunda bulunuyor. Sanayi ve ticaret ön planda olduğu Gaziantep Tarım ve hayvancılık alanlarında da gelişim göstermiştir. En önemli tarım ürünü antepfıstığı olan ve Türkiye'deki antepfıstığı üretimin büyük bölümü Gaziantep şehrinden sağlanır. Suriye, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay ve Adıyaman ile çevrili olan Gaziantep'te Akdeniz iklimi ve karasal iklim bir karışımı görülmektedir. Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Gaziantep otobüs bileti ile bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz.
Gaziantep Gezilecek Yerler
Tarihi yapılarıyla dikkat çeken ve her dönemde yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği Gaziantep'te gezilecek yerler listesini sizin için hazırladık.
Gaziantep Kalesi: Gaziantep Kalesi, Gaziantep'in merkezindeki yüksek bir tepeye kurulmuş olan kale tarih olarak ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. Kale, tarihte birçok kez restore edilmiş ve son halini 2000'li yılların başında almıştır. Kalenin çevresi 1200 metre ve şekli daire biçimindedir. Taş bloklardan yapılmış duvarlar olup 12 kulesi ve burçları vardır. Gaziantep Kalesi, "Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi" olarak da kullanılmaktadır.
Gaziantep Arkeoloji Müzesi: Alt Paleolitik Dönem'den Cumhuriyet Dönemi'ne kadar birçok eser bulunan Gaziantep Arkeoloji Müzesi arkeolojik kazılarla ve satın alma yöntemiyle oluşturulan ilgi çekici ve zengin bir koleksiyona sahiptir. Zeugma Antik Kenti kazılarında bulunan birçok eserlerde müzede bulunmaktadır. Alt kattan Paleolitik Dönemden başlayarak tarihsel sıralamayla üst katlarda Cumhuriyet Dönemi'ne ait eserler bulunmaktadır.
Hayvanat Bahçesi: 1000 dönümlük arazi üzerine kurulmuş Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesidir. Şehrin çıkışındaki burç ormanları içerisinde yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 90 türden 3.720 hayvan barındıran bir kuş kafesi, 74 türden 2950 hayvana ev sahipliği yapan bir akvaryumu, 10 türden 64 canlıyı barındıran bir maymun evi, timsah ve yılanlardan oluşan bir sürüngen evi ve diğer hayvanlar için ayrılmış özel bölümleri bünyesinde barındırır.
Zeugma Mozaik Müzesi: Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi 2011 yılından beri hizmet veriyor. Şehitkamil’in Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Müze, yapılan kazı çalışmaları sonucu elde edilen mozaikler sergileniyor.
Kurtuluş Cami: Valide Meryem Kilisesi olarak 1892 yılında inşa edilmiştir. Kilisenin çanı ise Gaziantep Müzesi’nde sergilenmektedir.
Gaziantep Atatürk Anı Müzesi: 1933 yılında Gaziantep’i ziyarete gelen Mustafa Kemal Atatürk, geldiği zaman kullandığı eşyaların sergilendiği Gaziantep Atatürk Anı Müzesi bugün anı evi olarak hizmet vermektedir.
Gaziantep’te Ne Yenir?
UNESCO tarafından korunma altına alınmış bir kültür olan Gaziantep mutfağını denemek isterseniz Gaziantep otobüs bileti alarak bu eşsiz lezzetleri yerinde tadabilirsiniz.
Antep Katmeri: Bol fıstık, kaymak ve yufkanın oluşturduğu mükemmel lezzet.
İçli Köfte: İnce bulgur, irmik, ekmek ve baharat ile yapılan içli köfte her yörede karşımıza çıkmaktadır. Kuzu kıyma ile yapılan içliği ile Gaziantep’te bu leziz yemeği denemelisiniz.
Beyran: İsteğe göre dana ya da kuzu eti, pirinç, et suyu, iç yağı, sarımsak ve bol acı ile hazırlanan bu yemek yöresel lezzetlerin başında geliyor.
Alinazik: Közlenmiş patlıcan ve etin birleşiminden doğan eşsiz tatlardan biri.
Lahmacun: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çokça tüketilen ve asıl kökeni Gaziantep olan lahmacun ister acılı ister acısız olarak deneyebilirsiniz.
Kölük aşı: Kırmızı mercimek ve esmer köftelik bulgur ile yapılan yöresel çorbalardan.