Amasra Niğde Otobüs Bileti - Yolcu.com

Amasra - Niğde Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Amasra - Niğde otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Niğde Şehir Rehberi

Niğde

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesinin güneydoğusunda bulunan ve kuzeyinde Aksaray, Nevşehir, Kayseri, doğusunda Adana, güneyinde Mersin, batısında Konya ile sınır komşusu olan Niğde, İç Anadolu’nun tipik iklim özelliklerini göstermekte olup yazları kurak ve sıcak geçerken kış ayları soğuk ve kar yağışlıdır. Niğde, sahip olduğu  termal kaynakları, ören yerleri, doğal güzellikleri, dağ ve kış turizm olanakları ve zengin tarihi dokusu ile ön plana çıkmakta ve dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır. Bu güzel şehri yolcu.cok üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Niğde otobüs bileti ile ziyaret edebilir, meşhur taş fırınlarında pişen tahinli ekmeğini tadabilir, meşhur gazozundan içebilir, bağlarını gezebilir, lezzetli elmalarını ve patateslerini tadabilir, yaylalarında gezerken dağdan gelen soğuk suyunu içerek keyfini çıkarabilirsiniz.

Niğde'de Gezilecek Yerler 

Doğal güzelliklerinin yanı sıra ev sahipliği yaptığı kültürlerden günümüze taşıdığı yapıları, ören yerleri, camileri, kiliseleri, müzeleri ile ön plana çıkan, temiz havası ve şifalı kaynak suları ile sağlık turizminin de yaygın olduğu, Niğde otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu güzel şehir için Niğde'de Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.

Alaeddin Cami: 1223 yılında Niğde sancak beyi Ziynettin Beşare tarafından yaptırılmıştır. Kitabesinde yer alan bilgilere göre yapının mimarları, üstat Sıddık ve kardeşi Gazi’dir. İlk gün ki halini büyük ölçüde korumakta ve işlevini devam ettirmektedir. 

Niğde Evleri: Niğde ili merkez Kadıoğlu Sokak ve Cullaz sokakta bulunan yapılar Türk evi özelliklerini ayrıntılı bir biçimde yansıtmaktadır.  

Gümüşler Manastırı: Büyük bir kaya kilisenin içine oyulan manastır 8. ve 12. yüzyıllar arasında yapıldığının düşünülmekte olup Kapadokya bölgesindeki günümüze iyi korunarak gelmiş olan en büyük manastırlardan birisidir.  

Niğde Kalesi: Milattan önce sekizinci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kale Alaattin Tepesi’nde yer almaktadır ve üç surla çevrilidir.  

Çinili Göl: Halk arasında dipsiz göl olarak da anılan göl doğa güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Mesire ve kamp alanı olarak kullanılan göl suyu da içmeye uygun. 

Niğde Müzesi: 1957 yılında açılan müze Niğde bölgesinde bulunan birçok medeniyete ait tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin en önemli eserleri arasında Nahita Krallığı’na ait Hitit Fırtına Tanrısı eseri yer almaktadır. 

Tyana Ören Yeri ve Su Kemerleri: Bor ilçesi, Kemerhisar Kasabasında bulunan antik kent içerisinde bulunan eserler Niğde bölgesinde sergilenmektedir. Bahçeli Kasabasında bulunan ve Roma havuzu adıyla adlandırılan antik havuza hayat veren kaynak suyunun Roma Devrinde yapılan kemerlerle taşınmasına yönelik oluşturulan kemerlerden dolayı kasaba Kemerhisar adını almıştır. 

Niğde Bolkar Dağı Kayak Merkezi: 2500 metre civarında bulunan kayak merkezi kış mevsimlerinde en çok tercih edilen turistik mekanlar arasında yer alıyor.  

Niğde’de Ne Yenir? 

Elma üretimi konusunda ülkemizde ilk sırada yer alan, meyvecilik ve meyve bahçeleri ile ünlü olan, tarıma elverişli topraklarından elde edilen taze mahsulleri ve hayvansal ürünleriyle hazırlanan yemekleri ve kendine özgü yapılış biçimleriyle mutfağını lezzetlendiren Niğde’de ne yenir? sorusunun cevaplarını sizler için listeledik. 

Kıyma Dürümü: Pratik, kolay ve hızlı yapımıyla çokça tercih edilen dürüm kıyma ve baharatlarla hazırlanan içliği ile atıştırmalık ve ana yemek olarak tüketiliyor. 

Köfter: Niğde'nin taze üzümlerinden yapılan Niğde'nin yöresel tatlılarından olan köfter şifalı pekmez olarak biliniyor. 

Niğde Tava: Niğde geleneksel lezzetlerin başında gelen kuşbaşı etler, biber, soğan, domates ve baharatlarla muhteşem bir lezzet şöleni sunan Niğde tava tercihe göre toprak güveçte veya saçta yapılıyor. 

Söğürme: Kuzunun but ve kemikli kaburga kısmı kullanılarak hazırlanan genellikle Ramazan aylarında yapılan doyurucu bir lezzet. 

Mazaklı Köftesi: Ana malzemesi bulgur ve irmik kullanılarak hazırlanan sulu köfteye benzeyen mazaklı köftesini Niğde’ye yolunuz düşerse denemeyi unutmayın. 

Mobil Uygulama