Erciş - Karabük Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Erciş - Karabük otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Erciş Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Karabük Şehir Rehberi
Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alan Karabük, kuzeyinde Bartın, doğusunda Kastamonu, batısında Zonguldak, güneydoğusunda Çankırı, güneybatısında ise Bolu şehirleri ile komşuluk etmektedir. Karabük'te kısmen Karadeniz iklimi ve çoğunlukta Karasal iklimin etkileri görülmekte ve yazları sıcak ve ılıman bir hava hâkim olmakta, kışları ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. Karabük'ün yaklaşık yüzde 69'u ormanlarla kaplıdır ve bu alanda Türkiye'de şehirlerin sahip olduğu ormanlık alan sıralamasında ilk sırada yer almaktadır. Bu sayede şehir, mis gibi bir havaya ve muhteşem güzellikte bir doğal mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri iç içe barındıran Karabük, yılın her mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olmakta ve doğayla baş başa bir tatil deneyimi sunmayı başarmaktır. Siz de yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Karabük otobüs bileti ile bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz.
Karabük Gezilecek Yerler
Muhteşem doğası, tertemiz havası, suyu, açık hava müzesine benzeyen ormanları, mağaraları ve kanyonları ile güzelleşen eşsiz manzarası ile ön plana çıkan ve doğal güzelliğinin yanı sıra geçmişten günümüze ev sahipliği yaptığı tarihi yapıları ve kültürel güzellikleri de bir arada barındıran, Karabük otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Karabük'te Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Tokatlı Kanyonu ve Kristal Cam Teras: Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesinde bulunan doğa harikası, kireçtaşı tabakalarının binlerce yıl yarılması ile Tokatlı Kanyonu oluşmuştur. Birde Tokatlı Kanyonunun güzelliğini izleyebileceğiniz 3 cm kalınlığında camlardan yapılan bir seyir terası bulunuyor. Yüksekliği 80 metre genişliği ise 11 metre olan terasa gezi esnasında yalnızca 30 kişinin çıkmasına izin veriliyor.
Safranbolu Evleri: Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Evleri tarihi Osmanlı mimarisini yansıtıyor. 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine eklenmiş ve koruma altına alınan yapılar şehrin simgesi haline gelmiş durumda. Karabük il merkezine ise 8 kilometre mesafede bulunan yapılar günümüze kadar sağlam şekilde gelmiş yerli ve yabancı turistlere hizmet vermektedir.
Hıdırlık Tepesi: Yüksek noktadaki konumuyla Safranbolu'nun eşsiz manzarasını gözler önüne seren Hıdırlıkık tepesi önemini Türklerin Safranbolu'daki ilk yerleşim yeri olma özelliğinden alıyor.
Safranbolu Bulak Mencilis Mağarası: Türkiye’nin dördüncü büyük mağarası olan mağara dik kayalar üzerinde uzunluğu 6.5 kilometredir. 2.5 kilometrelik kısmı haritalanmış 380 metrelik kısmında yürüyüş parkuru yapılarak turizme açılmıştır.
Hadrianapolis Antik Kenti: Eskipazar İlçe Merkezi'nin 3 kilometre mesafede bulunan antik kent “Viranşehir” olarak biliniyor. Kuruluş tarihi tam olarak bilinmese de Roma dönemi dördüncü yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. 4 köyü sınırları içine alan antik kentte kiliseler, surlar, su sarnıçları, kaya mezarları ortaya çıkan yapılar arasındadır.
Safranbolu Kent Tarihi Müzesi: Şehir merkezine 9 kilometre mesafede bulunan yapı 1976 yılına kadar İlçenin Hükümet binası olarak kullanılırken aynı yıl yangın sonucu hasara uğramış Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yaptırılarak müze olarak hizmete açılmıştır. Müzede geçmişten günümüze kadar Safranbolu halkının yöresel kıyafetleri, aletleri ve eşyaları bulunmaktadır.
Karabük'te Ne Yenir?
Yöreye özgü 100’den fazla yemek çeşidi ile zengin bir yöresel mutfağa sahip olmasıyla ön plana çıkan Karabük, Karadeniz mutfağına yaptığı katkılarıyla öne çıkmaktadır. Yöreye has taze mahsullerini kendine has pişirme teknikleriyle birleştiren ve her damak zevkine uygun lezzetler ortaya çıkaran Karabük mutfağının meşhur yemeklerini sizin için tanıttık ve “Karabük’te Ne Yenir?” sorusunu yanıtladık.
Uzun Fasulye: Safranbolu'da sık sık yapılan uzun fasulye ismini, taze fasulyelerin kırılmadan bütün şekilde pişirilip servis edilmesinden alıyor.
Bütün Et Yemeği: Parçalar halinde hazırlanan kemikli etler tereyağında kızartılıp su ve salça ilavesiyle pişirilerek hazır hale gelir.
Zerde: Yörenin tatlılarının başında gelen zerde safran ve pirinç ile hazırlanarak leziz bir tat ortaya çıkarıyor.
Mısır Çorbası: Mısır çorbası denince akla nasıl olacağı düşüncesi gelse de Karabük’e yolunuz düşerse denemeniz gereken tatların başında geliyor. Mısır, fasulye ya da barbunya kullanılan çorba hem lezzetli hem de doyurucu oluyor.
Safranbolu Bükmesi: Ispanak ve kıymayla yapılan içliğin hamura doldurulmasıyla hazırlan pidelerin tadı damağınızda kalacak.