Hakkari Kırşehir Otobüs Bileti - Yolcu.com

Hakkari - Kırşehir Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Hakkari - Kırşehir otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Kırşehir Şehir Rehberi

Kırşehir

İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak Bölümünde yer alan Kırşehir, doğu ve güneydoğusunda Nevşehir, güneyinde Aksaray, batısında Kırıkkale, güneybatısında Ankara, kuzey ve kuzeydoğusunda Yozgat ile komşudur. Kırşehirde karasal iklim tipi hâkim olmakta ve kışları soğuk ve yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçmektedir. Kırşehir, milattan önceki dönemlerden günümüze kadar çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve tarihi ve kültürel çeşitlilik kazanmıştır. Şehir, ev sahipliği yaptığı çeşitli tarihi eserleri ve yeraltı şehirlerinin yanı sıra zengin termal kaynakları, gölleri, kuş seyir mekanları gibi doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Keşfedilmeye açık bu güzel şehrimizi siz de Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Kırşehir otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz. 

Kırşehir’de Gezilecek Yerler 

Köklü tarihi geçmişinden günümüze taşıdığı müzeleri, kervansarayları, camileri, kiliseleri ile sizi tarihi yolculuğa çıkaran, doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile birçok turizm aktivitesi yapabilme fırsatı sunan, Kırşehir otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Anadolu'nun tarih ve kültür kenti Kırşehir için Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık. 

Kırşehir Müzesi: Kırşehir'de bulunan milattan önce 3 bin sene öncesinden başlayıp günümüze kadar ulaşan birçok eserin sergilendiği müze 1996 yılında hizmete başlamıştır ve günümüzde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir.

Kaman Kalehöyük: Kırşehir’in Kaman İlçesi’nin doğusunda, yaklaşık olarak 7 kilometre mesafede bulunan höyük 16 metre yükseklikte yaklaşık 280 metre çapındadır. Türk-Japon ortaklığı ile yapılan müzede 2011 yılında Amerika’da, “En İyi Yeşil Müze” (Green Good Desing) ödülüne layık görülmüştür. Kalkolitik Çağ ile Osmanlı Dönemi arasında bu bölgelerde yaşamış uygarlıklara ait çok sayıda eser sergilenmektedir. 

Seyfe Gölü Kuş Cenneti: Şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta Orta Anadolu’da bulunan birkaç tuzlu gölden biridir. Sulak, yer yer sazlık ve bataklık alanlardan oluşan alanda ötücü kuşlar da dahil olmak üzere toplam 187 kuş türünün varlığı mevcuttur. 

Terme Kaplıcası: Kırşehir’in merkez Kuşdilli Mahallesinde bulunan Terme jeotermal sahası Kırşehir ilinin en önemli jeotermal alanlarından biridir. 

Mucur Yeraltı Şehri: Erken Hıristiyanlık Döneminde milattan sonra 4-5 yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilen yapı volkanik bir oluşum olan tüf kayalar oyularak yapılmıştır. 

Hılla Nilüferli Park ve Kütük Ev: Hılla Gölünün etrafında iskeleler, kamelyalarla, oyun parklarıyla, peyzaj çalışmalarıyla, yeşillikler içinde Kırşehir'in yöresel tatlarını da tadabileceğiniz restoranları bulunduran park sıcak mevsimlerde zaman geçirebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir alan sunmaktadır. 

Üç Ayak Kilisesi: Bizans döneminde kalma tam olarak tarihi bilinmese de 10-11 yüzyıllara ait olduğu sanılan kilise başkent mimarisini yansıtan önemli eserlerindendir. 

Kırşehir’de Ne Yenir? 

Taze ve doğal bitkisel ve hayvansal ürünlerini kendine özgü yapılış biçimleriyle lezzetlendiren ve ziyaretçilerine farklı lezzetli tatlar deneyimleme fırsatı sunan Kırşehir mutfağının meşhur yemeklerini sizin için tanıttık ve “Kırşehir’de Ne Yenir?” sorusunu cevapladık. 

Kırşehir Köftesi: Besmeç olarakta bilinen Kırşehir Köftesi, yağsız kıyma ve esmer düğür (kısırlık bulgur) ile yapılan köfte fırında ya da sobada pişirildikten sonra servis edilir. Yörenin en meşhur yemekleri arasında yer almaktadır. 

Tandırda Çömlek Paça: Koyun veya kuzunun baş ve ayakları kullanılarak bir çömleğin içinde tandırda piştikten sonra üzerine limon ve sirke  sıkılarak servis yapılır. 

Çömlekte Kuru Fasulye: Kuru fasulye, kuşbaşı et, salça, yağ, soğan ve tuz ile bir çömleğin ağzı kapatılarak köz halinde bulunan tandırın içine konulur ve iki saat piştikten sonra çıkartılıp servis yapılır. 

Madımak: Bir çeşit bitki olan madımak bulgur ile pişirilerek yemeye hazır hale gelir. 

Çullama: Tavuk etinden veya kırmızı etten yapılabilen çullama Kırşehir sofralarının en çok tüketilen yemekleri arasında yer alıyor. 

Aside Tatlısı: Pekmez ve unla yapılan görüntüsü itibari ile helvaya benzeyen yöresel lezzetlerden olan aside tatlısı üzerine dövülmüş ceviz eklenerek servis edilir. 

Mobil Uygulama