Hatay Ardahan Otobüs Bileti - Yolcu.com

Hatay - Ardahan Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Hatay - Ardahan otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Hatay - Ardahan Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
500.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
1
En Uygun Fiyatlı FirmaCesur Bingöl Seyahat Hatay - Ardahan kaç saat ? 19 sa 44 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Cesur Bingöl Seyahat

Ardahan Şehir Rehberi

Ardahan

27 Mayıs 1992 yılında Kars'tan ayrılarak kendi başına bir il haline gelen Ardahan, batısında Artvin, güneybatısında Erzurum, güneyinde Kars illeri ve doğuda Gürcistan ile sınır komşusudur. Doğu Anadolu Bölgesi'nden bilinse de Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Gürcistan ile sınır olan ve ülkemizin Kafkaslara açılan kapısı olarak nitelendiren Ardahan, görülmeye değer çok sayıda güzelliği de ev sahipliği yapıyor. Şehir ekonomisinin büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılık üzerine kurulmuştur. Kümes hayvancılığı dendiğinde akla gelen Ardahan “kazları” ile ün salmıştır. Ardahan dört tarafı dağlarla kaplı olmasının bir etkisi olarak karasal iklime sahiptir. Farklı uygarlıklara ait cami, kilise, kale, köprü ve doğal güzelliklere sahip Ardahan, yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Ardahan otobüs bileti kadar uzağınızda 

Ardahan Gezilecek Yerler 

Dağları, vadileri, gölleri, tarihi ve kültürel güzellikleriyle ilgi çeken, her mevsimi güzel olan kenti alacağınızı Ardahan otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz. 

Atatürk Silueti: Ardahan’ın Damal ilçesinin Ata Mahallesi'nde Karadağlar'ın eteğine yansıyan Atatürk Silueti her yıl 15 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında 17:10 ve 18: 20 saatleri arasında görülebilir. 

Bülbülan Yaylası: Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan Bülbülan yaylası Ardahan, Artvin, Göle ve Şavşat arasında bulunan doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir yayladır. 

Yalnızçam Yaylası : Ardahan’a 15 km. mesafede olan Yalnızçam yaylasında doğal güzelliklerinin içinde kış sporlarının da yapılabildiği eşsiz güzelliğe sahip bir turizm alanıdır. 

Çıldır Gölü – Akçakale Adası: Şehir merkezine 45 km mesafede yer alan göl deniz seviyesinden 1960 mt. Yükseklikte bulunan Çıldır Gölü çevresindeki sulak alan habitatların florası lokal ve nadir türler bakımından zengin olup, 100’e yakın bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın her yerinden turistleri ağırlayan göl karabaş, martı ve Van Gölü Martısı üreme noktalarıdır. Balık bakımından da zengin olan Çıldır Gölü, 19 tür balık bulunmaktadır.  

Ardahan Kalesi: Şehir merkezinde ve Kura Nehrinin kıyısında yer alan Ardahan Kalesi Selçuklular tarafından yapılmış ve Osmanlı döneminde de kullanılmıştır.  

Şeytan Kalesi: Urartu dönemine ait olduğu tahmin edilen Şeytan Kalesi Çıldır ilçe merkezinin 1 km. doğusunda yer alan sarp arazi ve yüksek bir tepeye yapılmış her denem turistlerin uğradığı mekanlardan biridir. 

Kazan Kalesi : Ardahan’ın 13 km kadar kuzeydoğusunda yer alanBu kalenin M. S. dokuncu yüzyıllarda Türkistan’daki Kazan bölgesinden gelip, bu bölgede yaşadıkları bilinen Türkler tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. 

Taşköprü Kitabeleri: Taşköprü köyünde yer alan Taşköprü Kitabeleri, Köyün kuzeyindeki kayalıklarda, büyük bir kaya üzerinde bulunan kitabenin, Urartu krallarından II. Sarduiye'ye ait olduğu sanılıyor. 

Kura Nehri: Nehrinin toplam uzunluğu 1515 km civarında olup Allahuekber Dağlarından başlayarak Hazar Denizine dökülmektedir. 

Ardahan Ne Yenir? 

Tarım ve hayvancılığın gelişmiş olduğu Ardahan’da taze ve doğal ürünlerden yapılan leziz yemekleriyle “Ardahan’da ne yenir?” sorusun sizin için hazırladık. 

Ayranaşı: Soğuk havaların vazgeçilmezlerinden biri olan sıcacık çorba çeşitleri, Ardahan yöresine has Ayranaşı çorbası olarak karşımıza çıkıyor. Buğday, nohut, nane ve süzme yoğurt ile hazırlanan çorbayı yerinde denemelisiniz. 

Helle Aşı: Bir başka çorba olan Helle Aşı çorbası, un ve tereyağı ile hazırlanarak servise hazır hale gelmektedir. 

Bişi: Bişi veya pişi olarak bilinen, küçük hamur topları kızartılarak sofralarla buluşur. 

Mafiş Tatlısı: Sofraların vazgeçilmez tatlarından biri olan mafiş tatlısı pratik ve hızlı bir şekilde yapılır. 

Hıngel: Hıngel, hıngal, metez, Çerkez mantısı isimlerini alan hingel, genellikle etli ve patatesli olarak hazırlanan bir mantı türü. 

Hasuta: Un helvasının daha sulu kıvana benzeyen bu tatlı pekmez katılarak farklı şekillerde yapılıyor. 

Kaz Etli Üçlü Pilav: Kaz eti, bulgur ve pirinç ile hazırlanan bu yemeği kazlarının meşhur olduğu Ardahan’da denemelisiniz. 

Mobil Uygulama