Hopa Hatay Otobüs Bileti - Yolcu.com

Hopa - Hatay Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Hopa - Hatay otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Hopa - Hatay Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
450.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
1
En Uygun Fiyatlı FirmaAli Osman Ulusoy Hopa - Hatay kaç saat ? 23 sa 30 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Ali Osman Ulusoy

Hatay Şehir Rehberi

Hatay

Hatay, milattan önce 300 tarihlerinde Selevkos. I. Nikator tarafından "Antiokheia" adıyla kurulmuş, milattan önce 64 yılında serbest şehir statüsü ile Roma İmparatorluğu'na katılmış ve İmparatorluğun Suriye eyaletinin başkenti olmuştur. Birinci Dünya Savaşı sırasında belli bir dönem Fransız İşgalinde kalan Hatay, 7 Temmuz 1939'da Anavatana katılmıştır. Hatay'ın doğusunda ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz, kuzeybatısında Adana, kuzeyinde Osmaniye ve kuzeydoğusunda Gaziantep bulunur. Akdeniz ikliminin etkisinin görüldüğü Hatay’da kışlar ılık ve yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçer. Hatay, köklü tarihi, doğal, kültürel, tarihi ve turizm değerleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği uğrak noktalardan olmayı başarmaktadır. Farklı medeniyetler ve dinlerin kesişme noktası olan bu güzel şehrin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini siz de keşfetmek isterseniz yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Hatay otobüs bileti ile şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hatay’da Gezilecek Yerler

Köklü tarihi, geçmişten günümüze taşıdığı eşsiz tarihi yapıları, müzeleri, kiliseleri, camileri, çarşıları, doğal güzellikleri ve keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce güzel bölgesine Hatay otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu güzel şehirde eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Hatay’da Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.

Hatay Arkeoloji Müzesi: Dünyanın en büyük arkeoloji müzelerinden biri olan müzede, Paleotik dönemden günümüze kadar birçok zengin eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

St. Pierre Kilisesi: Haç dağının eteklerine kurulan doğal bir mağra olan kilise Aziz Petrus milattan sonra 20-49 yılları arasında buraya gelmiş ve ilk toplantısını burada yapmıştır. Hz. İsa’ya inanlara ilk Hristiyan ismi burada verilmiş olup ilk haç mekanlarından biri olmuştur.

Eski Antakya Evleri: Kuruluş Caddesi ve etrafında yaklaşık olarak 350’ye yakın sayıda olan bu evler birçok turist tarafından ziyaret ediliyor.

İskenderun Körfezi: Akdeniz kıyısındaki en büyük üçüncü liman olma özelliğini taşıyan İskenderun körfezi güzelliğiyle büyülüyor.

Belen Geçidi Tabiat Parkı: Belen ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta 45 hektarlık bir alanı kapsayan Belen Geçidi Tabiat Parkı 740 metrelik bir rakımda bulunması nedeniyle “Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı” olarak nitelendirilmektedir.

Harbiye Şelaleleri: Hatay’ın önemli yüzlerinden biri olan şelale yaz aylarında turistlerin uğrak noktalarından biri olmaktadır.

Uzun Çarşı: Eski Antakya evlerinin arasında yer alan, içinde camiiler, hanlar ve hamamların da yer aldığı Antakya’nın tarihi Uzun Çarşı’sı, şehrien en uğrak alışveriş noktalarındandır. Çarşının içerisine semerciler, demirciler, bakırcılar, sepetçiler, fırıncılar, künefeciler ve buğday pazarı da yer almaktadır.

Hatay’da Ne Yenir?

Ülkemizin en önemli mutfaklarından olan Hatay mutfağı, kendine özgü yüzlerce yemeği ve tatlı seçeneğini ziyaretçilerine eşsiz misafirperverlikle sunmakta ve özellikle kendi topraklarında yetiştirdiği tahılları, sebzeleri, baklagilleri, yöreye has otları ve baharatlarını kullanarak lezzetine lezzet katmaktadır. Hatay otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz eşsiz Hatay mutfağının mutlaka denemeniz gereken lezzetlerini sizin için tanıttık ve Hatay’da Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.  

Künefe: Kendine özel künefe tepsisinde künefeye tereyağı eklenerek özel olarak pişirilen ve tuzsuz künefelik peynirden güzelce serpilerek lezzetlendirilen eşsiz Hatay künefesini mutlaka yerinde denemelisiniz.

Oruk: İnce bulgur açılarak içine yağlı, salçalı bir kıyma harcı konularak kızartılan bir köfte çeşidi.

İskenderun Döneri: Türkiye'ye yayılan enfes yöresel lezzet İskenderun dönerini yerinde denemelisiniz.

Humus: Özel günlerin, düğünlerin, kutlama yemeklerinin, davet sofralarında genellikle meze olan yöresel bir lezzet.

Fellah Köftesi: İnce bulgurlarla hazırlanan Fellah köftesi top şeklinde hazırlanıp haşlanmaktadır. Sarımsak ve domates ile hazırlanan sos ile süslenip tüketilmektedir.

Tuzda Et Tavuk: İçli pilavla doldurulan tavuk uzun süre tuzda pişirilerek hazır hale gelince servise sunuluyor.  

Antakya Simidi: Şekli Antakya yöresine özgü olan bu beyaz simit, Antakya’da özellikle sabahları satılmakta ve bahar aylarında sokak satıcılarında ayran ile birlikte satılarak sabah kahvaltılarının yıldızı olmaktadır.  

Mobil Uygulama