Hopa - Kayseri Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Hopa - Kayseri otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Hopa - Kayseri Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 260.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 1 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Tokat Yıldızı Seyahat | Hopa - Kayseri kaç saat ? | 17 sa 15 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Tokat Yıldızı Seyahat |
Hopa Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Kayseri Şehir Rehberi
İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti olan ve Kayseri, her köşesi farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan eserlerin birbiriyle kucaklaştığı Anadolu’nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından biridir. Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alan ve kuzeyinde Yozgat ve Sivas, doğusunda Kahramanmaraş, güneyinde Adana, güneybatısında Niğde, batısında ise Nevşehir ile komşu olan şehirde kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları ise sıcak ve kurak geçerken karasal nitelikli Orta Anadolu iklimi egemendir. Türkiye’nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biri olan Kayseri, tarihin her döneminde bu önemini korumuştur. Şehrin bilinen eski adı olan Mazaka, Roma dönemine kadar devam etmiş, Roma döneminde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia ismi verilmiş, bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde telaffuz edilmiştir. Türkler Anadolu’ya hakim olduktan sonra Şehre Kayseriye adını vermişler ve bu ad, Cumhuriyet dönemiyle birlikte Kayseri şeklini almıştır. Gerek doğası ve doğal güzellikleri, gerek geçmişinden günümüze ulaştırdığı tarihi ve kültürel değerleri ve enfes yemekleri ile ünlenen bu güzel şehrimize yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Kayseri otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kayseri’de Gezilecek Yerler
Özellikle kış turizminde yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yerlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi, her mevsimde ziyaretçi ağırlayan ve kültür turizmini ön plana çıkaran kaleleri, kümbetleri, müzeleri, cami ve kiliseleri ve Kayseri otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen konumu ile ön plana çıkan Kayseri’de Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.
Erciyes Kayak Merkezi: Kayseri şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi 3916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı üzerine kurulmuştur. 50-100 santimetreleri bulan kar kalınlığı ve sunduğu tesisleriyle kış sporu severlerin tercih yerlerinin başında gelmektedir.
Kayseri Kalesi: Kale düz bir alana kurulmuş olup, üçüncğ yüzyılda Roma İmparatoru III. Gordian zamanına yapılmış ve altıncı yüzyılda Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından daraltılmıştır. Son olarak Selçuklu Sultanı I.Alaeddin Keykubat zamanında bugünkü halini almıştır.
Kültepe: Kayseri merkeze 24 kilometre uzaklıkta bulunan Hititlerin Anadolu’da kurduğu ilk şehrin kalıntısı olan höyük ve onu saran Karum’dan oluşan Kültepe Ören Yeri’nde yönetim binalarının, dini yapıların, ev, dükkân ve atölyelerin kalıntıları görülmektedir. Ayrıca Anadolu’daki ilk yazılı metinler olan Kültepe tabletlerini barındırması ile 2015 yılında Unesco Dünya Belleği listesine alınmıştır.
Döner Kümbet: 1276 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad'ın kızı Şah Cihan Hatun’a ait olan bu kümbete 12 yüzeyli olması ve giriş kapısı yanlarındaki iki yüzey hariç diğer on yüzeyinin geometrik şekilleri ve taş işçiliği birbirine çok yakın olmasından dolayı halk arasında döner kümbet olarak adlandırılmıştır.
Kayseri Arkeoloji Müzesi: Haziran 1969'da hizmete açılan müze Eski Tunç Devrinden başlayıp günümüze kadar uzan birçok medeniyetin eserlerini içerisinde barındırarak tarihi gözler önüne seriyor.
Meryem Ana Kilisesi: On dokuzuncu yüzyılda yaptırıldığı düşünülen kilise şehrin simaları arasında yerini almıştır.
Kayseri’de Ne Yenir?
Türk mutfağının ünlü şehirlerinden, özellikle mantısı, pastırması ve sucuğu ile ünlenen, kendine özgü ve enfes lezzetleriyle ziyaretçilerine eşsiz ziyafetler sunan Kayseri mutfağının meşhur tatlarını sizin için tanıttık ve Kayseri’de Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.
Mantı: Hiç şüphe yok ki mantı denilince akla gelen ilk şehir Kayseri olmaktadır. Kendine özgü minik yapılışı ile ün salmış durumda.
Pastırma: Kahvaltıların yıldızı, yemeklere lezzet katan pastırma Kayseri’nin en ünlü ve lezzetiyle ön plana çıkan tüm ülkemizde severek tüketilen yiyeceklerden.
Kayseri Köftesi: Soğan, domates ve ekmeğe eşlik eden kendine has baharatlarla hazırlanan şehrin leziz yemeklerinden.
Kıymalı Yağlama: Lahmacun veya etli ekmeğe benzeyen görseliyle kat kat servis edilen öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden.
Nevzine: Şekerpareye benzeyen şerbetinde pekmez olduğu için, genelde tahin ile süslenip, servis edilen tatlıyı rotanız Kayseri ile kesişirse mutlaka denemeden buradan ayrılmayın.