Kozluk - Mersin Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kozluk - Mersin otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kozluk - Mersin Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 80.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 27 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Vangölü Turizm | Kozluk - Mersin kaç saat ? | 10 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Vangölü Turizm |
Kozluk Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Mersin Şehir Rehberi
Türkiye'nin saklı cenneti Akdeniz Bölgesinde bulunan ve bir liman kenti olan Mersin, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel zenginlikleri ile özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ziyaret noktalarından olmaktadır. Kuzeyinde Karaman, Niğde ve Konya ile doğusunda Adana, batısında Antalya, güneyinde ise Akdeniz ile sınır komşusudur. Akdeniz ikliminin etkisi görülen Mersin'de yazları kurak ve sıcak, kışlar ise ılık ve yağışlıdır. Bir milyon sekiz yüz bini geçen nüfusuyla en kalabalık on birinci şehir olan Mersin, yaz aylarında eşsiz güzellikteki koylarının ve plajlarının tadını çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleriyle mevcut nüfusunun oldukça üzerine çıkmaktadır. Sizde bu güzel şehri ziyaret etmek isterseniz yolcu.com üzerinden alabileceğiniz Mersin otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Mersin’de Gezilecek Yerler
Doğası, eşsiz güzellikteki yer şekilleri, koyları, plajları, mağaraları ve şelalelerinin yanı sıra tarihi ve kültürel yapılarını da keşfedebileceğiniz, ılık geçen iklimi ile her mevsim turizmin hareketli olduğu ve Mersin otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen güzel şehrimiz Mersin’de Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.
Cennet Çöküğü Mağarası: Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesinde yer alan mağra, yer altı deresinin oluşturduğu erozyonla, tavanın çökmesi sonucu meydana gelmiş büyük bir çukur olan 450 basamaklı merdivenle inilen çukurun tabanında 260 metre uzunluğunda bir mağara vardır. Cennet Çöküğü Mağarası olarak adlandıran yer içinde alan Meryem Ana Kilisesi nedeniyle inanç turizmi açısından da önem taşımaktadır.
Kız Kalesi: Deniz Kalesi olarak anılan Kız Kalesi, aynı ada sahip olan mahallenin sahilinde konumlanan sahile 600 metre açıklıkta bulunan bir adanın üzerinde konumlanmakta olup, 1119 yılında I. Leon tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Mersin'in 60 kilometre güneybatısında Kızkalesi Beldesi'nde yeralan Kızkalesi'ne şehir içi ulaşım araçları ile ulaşılabilmektedir.
Yerköprü Şelalesi: Doğal güzellikleri ile Yerköprü Şelalesi Mut ilçesi sınırları içerisinde bulunan Göksu Nehri’ni besleyen Ermenek Çayı’nın meydana getirdiği şelalenin yüksekliği 30 metre olan Yerköprü Şelalesi Tabiat Anıtı olarak koruma altına alınmış.
Adamkayalar: Şeytan Deresi Kanyonu’nda bulunan dik yamaç üzerine yapılan insan ve hayvan kabartmalarından adını alan Adamkayalar’ın milattan önce birinci yüzyılda civarlarında yapıldığı tahmin ediliyor.
Kisecik Kanyonu: Tarsus ilçesine 46 kilometre mesafede bulunan yeşilin ve mavinin muhteşem uyumuyla büyüleyen kanyon, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret noktalarının başında geliyor.
Kırkkaşık Bedesteni: Ramazanoğulları Beyliğinden Piri Paşa'nın oğlu İbrahim Bey tarafından 1579 yılında yaptırılmış olan bedesten, Tarsus’un en önemli tarihi yapılarından biridir. Önceki dönemlerde marethane (Aşevi) ve medrese olarak kullanılmışsa da, günümüzde kapalı çarşı olarak işlev görmekte ve içerisinde turistik hediyelik ürünler, yöresel damak tatlarının sunulduğu yiyecek ve içecekler satılmaktadır.
Mersin Atatürk Evi Müzesi: 1897 yılında Almanya Konsolosluğu Christman tarafından yaptırılan yapı 1925 yılında Atatürk ve eşi Latife Hanım on bir gün boyunca konaklamışlardır. Anıtkabirden getirilen Gazi’nin kişisel eşyaları ve Mersin ziyaret sırasında fotoğrafları sergilenmektedir.
Mersin’de Ne Yenir?
Konumu itibariyle hem deniz ürünlerinin hem de geniş tarım ürünleri yelpazesiyle kendine has doğal ürünlerin kullanıldığı zengin Mersin mutfağında "Jumbo" denilen iri karidesler, lagos, çipura, kalamar, akya, eşkina, ahtapot, kalamar gibi deniz ürünleri, kebap çeşitleri ve geniş yelpazesiyse her damak zevkine hitap eden tatlı çeşitleri ön plana çıkmaktadır. Mersin mutfağının meşhur tatlarını tanıttık ve Mersin’de Ne Yenir? sorusunu sizin için cevapladık.
Tantuni: Mersin mutfağının en ünlü yemeği olan tantuni etin küçük küçük doğranarak sacda baharatlarla harmanlanarak sotelenmesi ile genellikle ekmek arası olarak tüketilmektedir.
Batırık: Mersin'in bir diğer ünlü yemeği olan batırık bir çorba ya da sulu bir salata olarak tarif edilen kısır ve yeşil bitkilerle yapılan leziz yemeklerden.
Kerebiç: Mersin denince ilk akla gelen tatlıların başında gelen kerebiç içi fıstık ya da cevizle dolu, irmikten yapılmış ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden.
Tarsus kebabı: İçerisinde bulundurduğu bol soğanla kendisini Adana kebabından ayıran enfes lezzetlerden.
Künefe: Her ne kadar Hatay mutfağına ait olsa da daha peyniri ve şerbeti bol kadayıfı az olarak karşımıza çıkıyor.