Muş Bilecik Otobüs Bileti - Yolcu.com

Muş - Bilecik Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Muş - Bilecik otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Bilecik Şehir Rehberi

Bilecik

Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı yer olan yüzölçümünün neredeyse yarısını kaplayan yemyeşil geniş ormanlarını içeren doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla ön plana çıkmaktadır. Verimli topraklar ve zengin suları içeren kaynaklarıyla, tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamıştır. Doğusunda Bolu ve Eskişehir güneyinde Kütahya, batısında Bursa, kuzeyinde Sakarya illeri ile komşudur. Geçişli bir iklimi bulunan Bilecik'te yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı, diğer bölgelerde ise kışlar ılık geçer. Doğasıyla büyüleyen bu eşsiz şehre yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Bilecik otobüs bileti ile seyahat edebilirsiniz. 

Bilecik’te Gezilecek Yerler 

Yemyeşil alanlar içerisinde barındırdığı doğal yaşamıyla doğal güzelliklerinin yanında tarihi yapısıyla da ilgi çeken güzel ve küçük şehir Bilecik otobüs bileti kadar uzağınızda. 

Pelitözü Göleti: İl merkezine 7 kilometre uzaklıkta etrafı çam ağaçları ile kaplı olan Pelitözü Gölet'i, 213 hektar alanı olan gölet sulama amaçlı oluşturulmuştur. Göl çevresinde çadır kurabilir, mangal yapabilir, bisiklet kiralayabilir göl içinde de deniz bisikletleri ile gezebilirsiniz. Özellikle hafta sonu kalabalık bir kitleyle karşılaşabilirsiniz. 

Atatürk Köşkü: 1930 yılında Bilecik’i ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk, bu köşkte ağırlanmıştır. Orman dokusu içerisinde Bozüyük İlçesi'ne 22 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 

Bilecik Müzesi: 1794 yılında iki katlı jandarma binası olarak inşa edilen, Birinci Dünya savaşında Yunan işgali sırasında yıkılan ve savaştan sonra iki kat olarak adliye binası olarak inşa edilmiştir. 
1996 yılında cezaevinin yeni yerine taşınmasıyla birlikte 2006 yılından beri müze olarak hizmet veren Bilecik Müzesinde birçok arkeolojik ve etnografik eserler bulunmaktadır. 

Hagios Georgios Kilisesi: Osmaneli Aya Yorgi kilisesi olarakta bilinen yapı, Osmaneli’nin güneyinde, Cami-i Kebir mahallesinde yer almaktadır. 1874’te çıkan yangından sonra Lefke'yi imara gelen Macar mühendis tarafından 1876-1878 yıllarında inşa edilmiştir. 

Şeyh Edebali Türbesi: Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu kabul edilen ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi‘nin kayın babası ve akıl hocası olan Şeyh Edebali kabri bulunmaktadır.  

Harmankaya Kanyonu: Karahasanlar köyüne 7 km, Harmanköy'e yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan kanyon, 4 metre uzunluğunda 206 hektar büyüklüğündedir. 2013’te Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edilen Harmankaya Kanyonu, piknik, trekking, dağcılık ve birçok doğa sporunu yapabiliyorsunuz. 

Bilecik'te Ne Yenir? 

Tahıl üretimi birinci sırada gelen haliyle geleneksel mutfak kültürünü bu yönde geliştiren Bilecik yemeklerin çoğunluğunu hamur işleri oluşturmaktadır. Bilecik ilinin de kendine has yöresel lezzetleri sizin için hazırladık. 

Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbası: doğal malzemelerle yapılan soğanlar, mercimek, et suyu makarna malzemeleri kaynatılarak hazırlanan ve üzerine dökülen tereyağında kavrulmuş baharat eşliğinde, dağ eriği ve kızılcık kurusu da kaynatılarak eklenerek son halini alan çorba Bilecik sofralarında çokça tercih edilenlerden. 

Bıldırcın Kebabı: Taze bıldırcın etine eşlik eden patates, domates ve biber ile kızartılan enfes tatlardan birisi. 

Büzme Tatlısı: İçerisine çekilmiş fındık ya da ceviz katılarak yapılan Bilecik yöresine ait baklava türlerinden. 

Pancar Pekmezi: Şeker pancarı kullanılarak yapılan Bilecik'le özdeşleşmiş özellikle kış aylarında tüketilen tatların başında geliyor. 

Yunus Erikli Ekşili Biber Dolması: Kurutulmuş yeşil biber ve patlıcanların dolma harcıyla birlikte suda pişirilerek servis edilir. 

Mobil Uygulama