İçindekiler[göster]

Havaalanına gidip, check-in yaptığınız sırada bagajınızın izin verilen sınırın üzerinde olması ve sizden ekstra bir ücret ödemeniz gerektiğinin söylenmesi pekte karşılaşmak istemeyeceğiniz bir durumdur. Bu ücretler bazen aşırı pahalı olabilir hatta ve hatta önceden aldığınız uçak biletinden daha pahalı olabilir. Bizde sizler için aşırı bagaj ücretlerinden kaçınmak için ipuçları hazırladık. Lafı fazla uzatmadan yazımıza geçelim.

 

Alabileceğiniz en küçük valizi alın.

Büyük miktarda eşya sığdırabilecek büyük bir valizinizin olması her zaman için güzeldir, ancak büyük bir valiz demek bazen ihtiyacınız olandan daha fazlasını alabilmenizi saplar. Bu duru ise kilo hakkınızı aşmaya ve bagaj ücreti ödemenize sebep olur. Eğer küçük valiz alma şansınız yoksa ve yine de büyük bir valiz kullanmak zorundaysanız., kabin bagajınıza daha ağır eşyaları koymayı deneyebilirsiniz.

Bagajınızı bir tartı kullanarak kontrol edin

Seyahate çıkmadan önce mutlaka bagajınızı bir tartı yardımıyla tartın. Böylelikle havalimanında fazladan ücret ödemek veya fazla gelen eşyaları atmak gibi durumlardan sizi kurtaracaktır.

Uygun bir ağırlık ödeneği için ödeme yapın

Çok fazla eşya ile seyahat etmek zorunda kaldığınızda, önceden ekstra bagaj hakkı satın alabilirsiniz. Bazen önceden alınan ektra bagaj hakları daha ucuz olabiliyor.

Ceket ceplerinize ağır eşyalar koyun

Yerleştirebileceğiniz büyüklükte ağır eşyalarınızı ceket ceplerinize yerleştirebilirsiniz. Bu size 1-2 kg alan sağlayacaktır.

Ağır giysiler giyin

Çizme, ayakkabı, palto gibi ağır giysiler valizde ağırlık yapan eşyalardır. Bu eşyaları giyerek valize daha hafif eşyalarınızı bırakabilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat İpuçları