İçindekiler[göster]

Eşiniz veya sevgilinizle seyahat etmek, bir şehri veya ülkeyi tanımak şüphesiz muhteşem bir deneyimdir. Eğer siz de eşiniz ya da sevgilinizle romantizm dolu bir seyahat planlıyorsanız, sizin için hazırladığımız Avrupa’nın en romantik şehirleri listesine göz atmanızı tavsiye ederiz. Kimisi doğal güzellikleriyle kimisi tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken bu şehirler öyle pek de uzağınızda değil. İşte sizler için hazırladığımız  Avrupa'nın 5 Romantik Şehri listesi..

 

Brugge (Belçika)

Bruges, genellikle Avrupa'nın en romantik küçük kasabası olarak anılır böyle anılmasının nedenini anlamak çok zor değil. İster yazın ister kışın Brugge'yi ziyaret edin, romantik Bruges'e aşık olmamak imkansız. Aşıklar Nehri’nin kenarından yürüyüp, şehrin ana meydanına geldiğinizde kendinizi adeta Orta Çağ döneminde yaşıyor hissedebilirsiniz. Fayton turlarının yanına bir de  Mosel nehrinde ki  tekne turunu eklersek, Brugge’ün romantik havası sizi çarpabilir.

Siena (İtalya)

Romantik Toskana'nın merkezinde yer alan bu romantik şehir, İtalya'daki sevilen buluşma noktalarından biri. Labirent gibi Arnavut kaldırımlı sokakları, şehir merkezindeki görkemli Piazza del Campo ve zengin tarihi ile Siena, aradığınız romantik şehirlerin başında geliyor. Toskana’nın günbatımını da Siena’da izlemeyi unutmayın.

Lizbon, (Portekiz)

Lizbon renkli binaları ve dar, dik sokaklarıyla romantizmini biraz keşifle sınırlamaktan zevk alan çiftler için mükemmeldir. Romantik maceranıza Alfama bölgesini keşfederek başlayın. Castelo de São Jorge ve Sé Katedrali gibi Lizbon'un görkemli binalarının çoğu içeride yer almaktadır.

Luzern (İsviçre)

Lucerne İsviçre’nin en romantik şehirlerinden biridir. Alpler ve Luzern Gölü arasına bulunan İsviçre’nin Luzern şehri, tabloları kıskandıracak güzellikte manzalar sunar. Çiçeklerle süslenmiş Chapel Köprüsü’nden Eski Şehir bölümündeki yapılara kadar romantizm her zaman karşınıza çıkıyor. Siz de bu büyüye katılmak isterseniz, Luzern’i listenize alabilirsiniz.

Sevilla (Barselona)

Güzel parkları, muhteşem manzaraları ve restoranları ile Sevilla, romantik bir kaçamak için mükemmel bir yerdir. portakal ağaçlarının olduğu caddeler, rengarenk çiçeklerin süslediği evler ve Star Wars gibi ünlü filmlere ev sahipliği yapmış Plaza de Espana, şehrin atmosferini bambaşka bir hale getiriyor.

 

Kategoriler: Seyahat Rehberi