İçindekiler[göster]

1,6 milyonluk nüfusuyla İspanya’nın en büyük ikinci kenti olan Barselona, aynı zamanda Katalonya bölgesinin de başkentidir.

M.Ö. II. yüzyılda Kartacalılar tarafından kurulan Barselona, Orta Çağ’da kurulan Barselona devletinin de başkenti olmuştur. Daha sonraları Aragon Krallığı ile birleşen Barselona, krallığın en önemli kenti durumuna gelmiştir. Zengin bir kültürel mirasa sahip olan Barselona, günümüzde de önemli bir kültürel ve turistik destinasyondur.

Turizm, ekonomi, ticaret, fuar, kültür, eğitim ve bilim merkezi olan Barselona, dünyanın önde gelen şehirlerinden biridir. 177 milyar dolar milli gelire sahip olan şehir, bu anlamda dünyanın 24. şehridir. Barselona Havalimanı yılda ortalama 35 milyon yolcuya hizmet verirken, Barselona Limanı ise Avrupa’nın en yoğun limanıdır. Her yıl yüzlerce kruvaziyer gemisi Barselona Limanı’na demirler. Şehir ayrıca, kara ve demiryolu ulaşımı konusunda da son derece gelişkindir.

Barselona’nın kent mimarisinde en dikkat çeken unsurlardan biri de caddelerin kesiştiği noktalarda oluşturulan kent meydanlarıdır. Caddelerin kesiştiği noktada yer alan binalar dörtgen değil üçgen olarak inşa edildiği için, her caddenin kesiştiği nokta aynı zamanda küçük bir meydan özelliği kazanmıştır. Bu tarz, aynı zamanda kenti daha nefes alabilir bir hale getirmiştir.

Barselona dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri de kuşkusuz Barselona futbol takımıdır. Takma adı “Barça” olan bu takım, Barselona’nın kendisi kadar ünlüdür, hatta kentin tanınmasında bu kulübün çok büyük bir etkisi vardır. Bizler sizlerin Berselonayı daha iyi tanması için Barselona gezilecek yerler listesi hazırladık.

Barselona Gezilecek Yerler

Plaça de Catalunya

Barselona Gezilecek Yerler Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya, Barselona’nın merkezinde olması ve turistik bölgelere yakın olması sebebiyle gezi merkeziniz olması. Size önerim otelinizi bu bölgeden seçmeniz. Böylece her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Barselona’nın iki önemli caddesi Passeig de Gracia ve Las Ramblas, Plaça de Catalunya’ya oldukça yakın.

Barselona Katedrali

Barselona Gezilecek Yerler Barselona Katedrali

Barselona’da gotik mimarinin örneklerine sıkça rastlayacaksınız. Barselona Katedrali, muhteşem mimarisi ile turistlerin uğrak yerlerinden biridir. Ayrıca zaman zaman katedralin önünde canlı müzik de oluyor.

Nou Camp

Barselona Gezilecek Yerler Nou Camp

Barselona seyahati süresince vaktiniz varsa, Messi’nin ayak bastığı stadı görmeden gitmeyin. Futbolu sevin sevmeyin, Nou Camp turu eşsiz bir deneyim sunuyor insana. Eski futbolcuların resimleri, kupalar, tarihi bilgiler ve stad turu sayesinde bu kulübe olan saygınız artıyor. Tur fiyatları 20-25 Euro arasında değişebiliyor.

La Rambla Caddesi

Barselona Gezilecek Yerler La Rambla Caddesi

Barselona’nın en popüler caddesi olan La Rambla, şehirde gezilecek yerlerin başında geliyor. Plaça de Catalunya’dan Port Vell’e doğru uzanan 5 küçük caddenin birleşmesiyle oluşan meydanda, birçok kafe, alışveriş merkezi, müze, kuyumcu bulunuyor. Palau de la Virreina, Colomb Abidesi, Mercat de la Mercat Pazarı, Denizcilik Müzesi burada görülmeye değer yerler arasında.

Picasso Müzesi

Barselona Gezilecek Yerler Picasso Müzesi

Şehrin en meşhur müzelerinden biri olan Picasso Müzesi La Libera’da sizi bekliyor. Picasso’nun 3.500’den fazla eserinin yer aldığı müze, bir resim galerisi havasında. “The First Communion” (İlk arkadaşlık) ve “Science and Charity” (Bilim ve Hayırseverlik) Müze’nin en dikkat çeken parçalarından ikisi. Ayrıca Picasso’nun Mavi dönemine ait çalışmaları görülmeye değer.

Guell Parkı

Barselona Gezilecek Yerler Guell Parkı

Ünlü mimar Gaudi’nin 14 yıllık emeğinin bir sonucu olan Park Guell, şehrin en büyük ve en hareketli bahçelerinden biri. Gaudi’ye özgü kıvrımlar ve seramik parçalarından yapılmış mozaiklerle, sıra dışı taş yapılarla süslü park, UNESCO Dünya Mirasları listesinde de yer almakta. Passeig de Gracia’nın arkasındaki tepede konumlanan parkta yeşillikler içinde huzurlu bir yürüyüşe çıkabilir, eşsiz bir Barselona manzarasına tanıklık edebilirsiniz.

Montjuic Tepesi

Barselona Gezilecek Yerler Montjuic Tepesi

Şehirde uğramanız gereken yerlerden biri de Montjuic tepesi. Bu tepeye çıkmadan şehirden ayrılmak büyük bir eksiklik olur. Montjuic tepesinde teleferiğe binerek gün batımını seyredebilirsiniz.

Kategoriler: Şehir Rehberi