İçindekiler[göster]

Bodrum gezilecek yerler…Bodrum’u bilmeyen yoktur. Ülkemizin cennet köşelerinden birisi olan bu şahane tatil beldesi, son yıllarda oldukça popülerdir. Dünyanın en popüler turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin akınına uğruyor. Peki neden? Bodrum gezilecek yerler in çeşitliliği ve pek çok eğlence alternatifini bünyesinde barındırması bu soruya verilebilecek en doğru cevaplardan birisidir.

Özellikle çalışan biriyseniz yıl boyunca hayalinizde hep tatile çıkmak, güneşlenmek ve deniz keyfi yapmak vardır. Tatil yapmak isteyeceğiniz yerler arasında eminiz ki Bodrum’da bulunuyor. Aslına bakılırsa bu eşsiz tatil beldesi, yılın tüm yorgunluğunu atabileceğiniz en uygun mekânlardan birisidir. Eğer siz de seyahat rotanıza Bodrum’u da eklediyseniz ya da yaz tatilinizi burada geçirecekseniz, öncelikli olarak sizin için hazırladığımız Bodrum gezi rehberi içeriğini mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü Bodrum gezilecek yerler hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirsiniz. Bunun yanında Bodrum otelleri ve Bodrum pansiyon seçenekleri hakkında pek fikriniz bulunmayabilir. Biz tüm bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak kapsamlı bir gezi rehberi hazırladık. Bodrum uçak bileti alarak Bodruma seyahat edip rehberimizden yararlanabilirsiniz.

Bodrum Gezilecek Yerler

Bodrum, Muğla’nın batısında, kendi adını taşıyan yarımadaya yayılmış, muhteşem doğal ve tarihi güzelliklere sahip bir sahil kentidir. Kuzey, barı ve güneyden Ege Denizi ile çevrilmiş olan ilçe, gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Her köşesinde ayrı bir güzellik bulunan Bodrum’u mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bodrum’da gezilecek yerler

Bodrum Kalesi

Bodrum gezilecek yerler denilince akla ilk gelen şüphesiz Bodrum Kalesi’dir. Kalenin üç tarafı denizlerle çevrilirdir ve kuzey yönünden karaya bağlı durumdadır. Bu kale, Rodos Şövalyeleri tarafından yaptırılmış ve 1522 senesinde yapımı tamamlanmıştır.

Bodrum’da gezilecek yerler

Kalede isimleri İngiliz, Alman, Fransız, İtalyan ve İspanyol olan tam 5 ana kule yer alıyor. Kalenin içerisinde Sualtı Arkeoloji Müzesi de yer alıyor. Bu müze, dünyanın en büyük amphrora koleksiyonuna sahiptir. Türkiye’nin tek dünyanın ise en önemli su altı müzesi olarak müzede, Bodrum çevresine bulunan eserler de sergileniyor.

Mausoleum

Bodrum’da gezilecek yerler

Dünyanın yedi harikası arasında kabul edilen Mausoleum’un yapımına M.Ö. 355 senesinde başlanmış. Karya Satrabı Mavsolos zamanında yapılan dev mezar anıtı, M.S. 13. yüzyılda bir deprem nedeniyle yıkılmış, taşları Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmıştır. Bu anıt mezara ait olan kabartma ve heykellerin günümüzde British Museum’da sergileniyor olması da oldukça üzücü bir durumdur.

Antik Tiyatro

Helen döneminin en güzel örneklerinden birisi olan Bodrum Antik Tiyatro, 13.000 kişilik kapasitesi ile oldukça dikkat çekicidir. 3 ana bölümden oluşan tiyatro, dikdörtgen bir yapıya sahiptir. Her iki uçta da oyuncuların girmesi için birer ana kapısı bulunan tarihi yapının ayrıca 3 ana giriş kapısı bulunuyor. 1973 senesinden bu yana açık hava müzesi olarak kullanılan tiyatro, M.Ö. 4. Yüzyılda inşa edilmiştir.

Bodrum’da gezilecek yerler

Bodrum Kalesi’ni tepeden gören eşsiz bir manzaraya sahip antik tiyatro, günümüzde tiyatro gösterilerine ve konserlere sahne oluyor.

Osmanlı Tersanesi ve Kulesi

Bodrum gezilebilecek yerler arasında Osmanlı Tersanesi ve Kulesi de yer almaktadır. Tarihi 1775’e kadar uzanan bu yapıda günümüzde pek çok sanat etkinliği ve sergi gerçekleştiriliyor.

Bodrum Marina

Bodrum Marina, 450 yat kapasitesine sahiptir. Gün boyu alışverişin tadını çıkarabileceğiniz pek çok ünlü mağazanın bulunduğu bu yerde ayrıca spor salonu, kafe ve restoranlar da bulunuyor.

Geleneksel Bodrum Evleri

Bodrum’da gezilecek yerler

Geleneksel bodrum evleri, mimarisi ve rengârenk çiçekleri ile kendisine hayran bırakacak. Bu evleri görmek isterseniz Ortakent ve Gümüşlük arasında rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Çünkü Bodrum evleri burada oldukça yoğundur. Evlerin giriş katları penceresizdir. İkinci katta kapıları bulunan ve içeriye merdiven ya da köprüler ile girilebilen bu şirin evler, günümüzde koruma altına alınmıştır.

Zeki Müren Müzesi

Bodrum gezilecek yerler arasında en özel olanlarından birisi de Zeki Müren Müzesi’dir. Bardakçı Koyu’nda yer alan ev, günümüzde müzeye dönüştürülmüştür ve yılda 40 binden fazla ziyaretçi ağırlamaktadır.

Bodrum’da gezilecek yerler

Geleneksel Bodrum evlerinden birisi olan bu müzede Zeki Müren’in eşyaları, sahne kostümleri, tabloları ve aldığı ödüller sergilenmektedir. Bunun yanında müzenin bahçesinde sanatçının bir heykeli de bulunuyor.

Bodrum Plajları

650 km’yi bulan Bodrum Yarımadası, birbirinden muhteşem koyları bünyesinde barındırmaktadır. Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil merkezlerinden Bodrum’u ziyaret edecek olursanız koylarını ve plajlarını gezmeden kesinlikle geri dönmeyin. Zaten bu koy ve plajları bir kez gezdiğinizde yeniden gelmek için can atacaksınız.

Bodrum’da gezilecek yerler

Bodrum plajları arasında sosyetenin ve ünlülerin en çok tercih ettikleri plaj hemen herkesin mutlaka duyduğu Türkbükü plajlarıdır. Bunun yanında Bardakçı, Bitez, Gümbet, Güvercinlik, Yalıkavak, Göltürkbükü, Aktur, Ortakent ve Akyarlar da tercih edilebilecek diğer plajlardır. Bunun yanında Bodrum ve çevresinde yer alan plajlarda su sporları yapma imkânınız da bulunmaktadır. Bunun için pek çok windsurf, yelken ve dalış aktiviteleri bulmak mümkündür.

Gümüşlük

Bodrum gezilebilecek yerler arasında en güzel mekânlardan birisi de küçük bir balıkçı kasabası olan Gümüşlük de yer alıyor. Aslına bakılırsa bu kasaba Mydos kentinin kalıntıları üzerine kurulmuş, yarımadanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir.

Bodrum’da gezilecek yerler

Berrak denizi, lezzetli balığı ve sıcakkanlı insanları ile size kendisine hayran bırakacak olan bu şirin kasabayı gezip görmeden kesinlikle Bodrum’dan ayrılmamalısınız.

Tavşan Adası

Bunların yanında Gümüşlük’te bulunan Tavşan Adası, tarihe ayna tutan kalıntıları, eşsiz gün batımı ile mutlaka görülmesi gereken bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Bodrum’da gezilecek yerler

Bu adaya ulaşmak için yürünen yol üzerinde tarihi bir geçit bulunuyor ve bu geçit Helenler döneminde Halikarnassos Kralı Mousolos tarafından inşa ettirilmiş.

Myndos Antik Kenti

Yine Gümüşlük sınırları içerisinde yer alan Myndos Antik Kenti, Lelegler tarafından M.Ö. 640’ta kurulmuştur. Kent içerisinde bir Bizans kilisesi, sur duvarları ve dalgakıran yer alıyor.

Bodrum Gece Hayatı

Bodrum gece hayatı, eğlence denilince akla ilk gelenlerden birisidir. Bodrum merkezde ve çevresinde bulunan koylarda pek çok bar ve eğlence mekânı bulunuyor. Eğer gece hayatını sevenlerdenseniz, Bodrum’a gelmişken gece hayatını da deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Peki, Bodrum’da tercih edebileceğiniz barlar hangileri. Biraz da bundan bahsedelim.

Bodrum gece kulüpleri konusunda kararsızsanız, Halikarnas Disko’yu tercih edebilirsiniz.  Bodrum’un en meşhur gece kulüplerinden birisi olan bu mekân, 5000 kişi kapasitelidir ve sadece yerli değil yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görmektedir.

Club Catamaran: Bodrum gezilecek yerler sonrasında gecenin tadını çıkarmak için Club Catamaran’ı tercih edebilirsiniz. 1500 kişi kapasiteli bu mekân, Bodrum gece hayatı için en ideal yerlerdendir.

Hadigari Disko: Hadigari Disko, 2000 kişilik kapasitesi ile Bodrum merkezde hizmet veriyor. Bodrum’un en eski gece kulüplerinden birisi olan bu yer, aynı zamanda oldukça popüler bir mekândır.

Club Posh Gumbet: Gümbet Barlar Sokağı’nda bulunan bu mekân, 1000 kişi kapasiteli ve ziyaretçilerine unutulmaz gece eğlenceleri vadediyor. Eğer Bodrum gece hayatı için tercih yapmakta zorlanırsanız, kendinizi bu mekâna atabilirsiniz 

Bodrum Beach Clublar: Bodrum’da eğlence hayatı sadece gece kulüplerinde akmıyor. Aynı zamanda Bodrum beach clublar da eğlence anlamında pek çok şey vadediyor.

Kategoriler: Şehir Rehberi