İçindekiler[göster]

Ege’nin incisi Bodrum yaz tatili denilince akla ilk gelen duraklardan. Bu yaz Bodrum’a gitmeyi planlıyorsanız bu 10 durağı mutlaka gezi listenize ekleyin.

Yalıkavak


Yarımadanın doğal güzellikler bakımından en etkileyici bölgesi olan Yalıkavak, birbirinden güzel küçük koylarıyla tatilcilerin uğrak durağı. Ayrıca Yalıkavak kıyıları, gözlerden uzak deniz mağaralarında yaşayan, sayıları gittikçe azalan Akdeniz foklarının da yaşadığı yer olarak bilinmekte.

Yalıkavak’ta çok sayıda pansiyon ve apart otel bulunuyor. Geleneksel yönüyle modern rahatlığı bir araya getiren işletmelerinde aradığınız konforu bulmak mümkün.Geceleri oldukça hareketli olan sahil şeridinde yürüyüş yapabilirsiniz. Son derece şık ve modern tasarımıyla büyüleyen Palmarina ise bölgenin en çok rağbet gören duraklarından. Burası için Bodrum’un en güzel marinası desek yalan olmaz. Ünlü markaların mağazaları,birbirinden güzel kafe ve restoranlar, yazlık sineması ve denize nazır eşsiz atmosferiyle keyifli dakikalar geçireceğiniz bir yer. Yalıkavak’a gitmişken Kavaklı Köftecisi’nin enfes köftesinin tadına bakmayı da unutmayın.

Torba


Merkeze yakın olup aynı zamanda şehrin kalabalığından uzak, sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız, Torba tam size göre. Şehir merkezine 6 km mesafede olan şirin tatil kasabası Torba’da huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca harika plajlarında Ege’nin pırıl pırıl suyuna doyacaksınız. Bölge, çevresinde yer alan Rixos, Voyage, Club Milta Bodrum, Ora gibi otellerinin yanı sıra restoranları ve sevimli kafeleriyle de turistlerin ilgisini çekiyor.

Bodrum Kalesi


Bodrum Merkez’de bulunan kale, bölgenin simgelerinden biridir. Günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan kale, tüm ihtişamı ve gizemiyle Bodrum’a giden herkesin gezip görmesi gereken bir yer.

Bodrum koyları


Tatilcilere Bodrum’u sevdiren tabii ki eşsiz denizi.  Masmavi, berrak suyuyla büyüleyen Bodrum, birbirinden güzel koylara sahip. Aspat, Karaincir, Bağla, Gümüşlük, Bardakçı ve Akyarlar’dan denize girmenin keyfini yaşamalısınız.

Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Karaincir, gezi teknelerinin de önemli duraklarından. Geniş kumsalı ve berrak suyu ile tatilcilerin bir numaralı tercihi Karaincir, gözleme ve çiğ börekleriyle de ünlü. Özellikle Celep Veli Beach’deki nefis kıymalı çiğ böreğin tadına bakmanızı öneririz. Ayrıca un helvası severlerin Bal Mahmut’a uğraması şart. Ev yapımı enfes un helvasının tadına doyum olmuyor. Akyarlar’a yakın olan Meteoroloji Koyu’nda bulunan Meteor Beach ise özellikle çocuklu aileler için ideal bir adres. Geniş kumsalı, sığ denizi, yeşillik alanı ve leziz restoranıyla dikkat çeken Meteor Beach’de keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Sosyetik plajların çoğunlukta olduğu Türkbükü’nü de es geçmemek gerek. Adam başı 100-150 TL giriş parası vermeyi göze alıyorsanız, konfor ve lükse düşkünüm diyorsanız buradaki birbirinden şık plajlar tam size göre. Buradaki plajlarda saat 16:00’dan itibaren başlayan happy hour’lar ise oldukça eğlenceli oluyor.

Barlar Sokağı


Barlar sokağında yer alan gece kulüpleri ve barlarda sabaha kadar eğlence sürüyor. Bodrum’un en popüler mekanlarından Hadigari ve Halikarnas Night Club’da müziğe ve dansa doyacağınız bir gece geçirebilirsiniz.Eğer blues, jazz ve latin müziğinden hoşlanıyorsanız Mandalin’de birbirinden güzel canlı performansları izleyebilir,  barlar sokağının yıldızı Adamik’de rock müziği eşliğinde nefis kokteyllerin tadını çıkarabilirsiniz.

Gümüşlük


Bodrum’da balık nerede yenir sorusuna verilecek en güzel cevap Gümüşlük’tür. Burası balıkla özdeşleşmiş ender yerlerdendir.Köy havasında olan bu sevimli beldeye girer girmez sıra sıra dizilmiş el işi ürünlerle dolu tezgahlarla karşılaşacaksınız. Buralarda takıdan çantaya ve ev aksesuarına kadar otantik ve modern ürünleri bulmanız mümkün.

Deniz kıyısında yan yana dizilmiş pek çok balık restoranı bulunmakta. Bunlar arasında ilk tercihiniz Mimoza olmalı. Mimoza’da muhteşem deniz manzarası eşliğinde enfes lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Gümüşlük’e gitmişken biraz iç kısımlarda kalan Limon’a uğramamazlık etmeyin.Gizli saklı harika konumu, eşsiz atmosferi ve dekoruyla Limon kafe’de konfor ve keyif dolu dakikalar geçirebilirsiniz.

Gümbet


Bodrum’da gece hayatının kalbi olan Gümbet, turistlerin akınına uğrayan noktalardan biri. Çeşitli eğlence mekanlarının bulunduğu Barlar Sokağı’nda eğlencenin tadını çıkarabilir, renkli çarşısında kendinizi kaybedebilirsiniz.

Bitez


Çökertme türküsünde de adı geçen Bitez, bölgenin en güzel yerlerinden biri. Burada gerçekten Bitez yalısı adlı tarihi bir mekan bulunuyor. Bitez’e gitmişken bu yalıya uğrayabilirsiniz. Bodrum Merkez’e sadece 8 km uzaklıkta olması burayı tatilciler için cazip kılıyor. Ayrıca Bitez sahili rüzgar sörfü yapmayı sevenler için de ideal.

Bodrum Marinaları


Dünyaca ünlü markaların mağazaları, birbirinden güzel kafe, restoran ve eğlence mekanlarının bulunduğu Bodrum, Turgutreis ve Yalıkavak Marinalarında keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Eşsiz deniz manzarası ve muazzam yatlara karşı zevkle içkinizi yudumlayabilir,  birbirinden güzel mağazalarında alışveriş tutkunuza engel olamayabilirsiniz.

Bu yaz Bodrum’da unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız, bu duraklardan en az birkaçını gezi listenize eklemelisiniz. Bodrum biletinizi henüz almadıysanız en uygun Bodrum uçak bileti alabilirsiniz.

 


 

Kategoriler: Şehir Rehberi